December

December

tisdag 26 januari 2016

TöväderSå håller den vackra vintern på att tina bort och försvinna och man går på grusig asfalt igen. Var ute i trädgården för att fixa en sak bland fågelmatarna och attan - där är det mest is så det var nära att jag halkade men det gick bra.

Tidigare så hade vi blå himmel och sol och dörren ut till trädgården stod öppen och det kvittrade som attan - tror fåglarna har lite vårkänning. Vet inte om dom går på ljuset eller temperaturen.

Sitter på jobbet tidigare idag - ska iväg till min läkare om axeln så det blir ett avbräck en stund på min arbetsdag för jag åker tillbaka efter att ha varit där.

Jag hoppas hon skickar mig till en röntgen så vi kan få lite mer koll på vad det kan vara - eller så visar det inget men då vet man ju i alla fall.

Delegerat hundpromenaden till dottern och även dammsugning idag - det ena blir gjort i alla fall och förhoppningsvis även då dammsugningen - det är massa grus som man kliver i som man dragit in utifrån och nu när snön försvinner blir det än mer så just nu längtar jag efter att man kommer med vårtecknet - sopmaskin

Bildresultat för sopmaskiner

Men det är ju bara januari även om denna månad strax är slut.

Igår fakturerade jag på jobbet och eftersom vi infört nya avgifter så är det lite struligt innan man kommer på hur det ska göras. Och när jag gjort det så gick det jättebra ända tills det strulade och trots att jag gjorde precis som 3 gånger innan - jag tar grupp för grupp - utan problem så hämtades helt fel avgifter. Så någon bugg någonstans så maila supporten och hoppas nu att det idag är fixat - har inte tordas kolla - hatar när det ska strula och det är datorns fel - eller den som programerat. Det är för många buggar tycker jag för att det ska vara smidigt men när det funkar är det inga problem men det är ju ofta när det inte fungerar som man reagerar och blir ilsk.

Är ensam på kontoret för kollegorna är på någon utbildning om alkohol och idrott så jag ser dom inte idag. Känns skönt eftersom jag inte är piggelin heller.

Haft några yrselatacker sen igår - det bara snurrar till. Och jag gick och la mig vid 8 igår och har sovit mina 12 timmar och lite till. Det är för jäkligt att man ska behöva sova så mycket och ändå inte märka att det täcker behovet.

Åkte för att handla lite efter jobbet igår - mjölk bland annat och sen när vi kom hem gjorde vi middag. Det blev halloumipastagratäng - den är vegetarisk och jättegott är det. Och många fler middagar har vi. Gjorde också pannbiffar till sonen och idag har jag kokat potatis och gjort en sås till sonen så han har sin mat.

Har rotfrukter som vi måste använda upp - bland annat sötpotatis så idag blir det något av detta och kanske jordnötsbiffar till.

Jag lyssnar nu på den senaste boken av systrarna  Grebe/Träff - Eld och djupa vatten. Det är 5:e boken i en serie och jag gillar dom.

Två syskon försvinner från sina fosterhem med bara ett par veckors mellanrum. Försvinnandena är oförklarliga och snart kör utredningen fast. 

En kort tid senare hittas foton på barnen tillsammans med en främmande kvinna. Mysteriet tätnar när kvinnan på bilden identifieras som 29-åriga Kajsa Rantanen, som strax därefter hittas död. Vad hände Kajsa och varför finns hon på bild med de försvunna barnen? 

Psykologen Siri Bergman får tillsammans med kollegorna i polisens gärningsmannaprofilgrupp i uppdrag att titta närmare på brotten. Är det en pedofil som går lös eller handlar det om någonting mycket mer komplext? Under några regnkalla höstveckor övergår undersökningen i en jakt på liv och död. Frågan om vem som egentligen är förövare och offer ställs på sin spets, och det blir snart tydligt att det inte finns några enkla svar. 
När man märker att ljuset kommer så kommer också en lust att ändra i inredning och jag har hittat en fb sida med massor av inspiration. Mycket färg och brokigt och glatt och bara helt underbart. Det som är kul är att min dottern också gillar denna stil och är också helt inne på att vi skulle ha så hemma och att hon också kan tänka sig att åka på loppis, skaffa ett skåp och måla.

Men sonen - han är mer minimalistisk och mer dov i sina färger och val så han är ju inte så där jätteförtjust i detta men vi kan ju börja så smått och börja med tyger och annat kul. Och kanske sen börja måla möbler - jag har ju tänkt så länge att jag skulle måla en liten byrå jag har i hallen som idag är omålad furu för jag har en gång lutat av den. Men jag kommer aldrig längre än till tanke men vem vet - kanske kanske i år.

Men titta på bilder och drömma är gratis både i pengar, tid och kroppslig energi. Boho Mojo heter fb-sidan.

Må Gott


2 kommentarer:

 1. Här är snön så gott som borta. Riktigt skönt väder idag, även om det inte är sol. Hoppas du äntligen får hjälp med din onda axel! Jag gillar färg...men med försiktighet ;)) Kram!

  SvaraRadera
 2. när snön försvinner kommer hundskiten fram ;-)
  Härligt på dagens fm promenad... solen sken & fåglarna kvittrade & plusgrader :-)

  Tråkigt när sysntemet struar. hoppas du får ordning på det :-)

  Jobbigt med axeln... hopas du får hjälp med den :-) Är det kanske frozen shoulder?

  Härliga foton... men kanske inte den stilen jag skulle välja... men vackert & piggt :-)

  Kram

  SvaraRadera