December

December

torsdag 7 januari 2016

Kyligt värre

Bildresultat för rysskylan

10 minusgrader så nu klär man på sig när man ska ut. Långkalsonger under mjuka joggingbyxor - för dom är tjocka - mössa och halsduk och tjocka vantar och en bra vinterjacka - då klarar man sig rätt bra och på fötterna förutom vanliga strumpor - samma joggingskor jag går i på sommaren.

Men fötterna är minsta problemet - kinderna och nostippen är värst.

Men det är ju inget mot vad man har högre upp i landet - i mina hemtrakter är det upp mot 25 och mer och en släktings värmepanna har lagt av - tur det är vardag. Hemskt också om branden i Jokkmok där man inte kunde släcka med vatten för det var för kallt och dom hade väl upp mot 35 minus eller mer.

Och vid fågelbordet är det full aktivitet och jag slänger ut äpplen också till dom och när jag gjorde fläskpannkaka häromdagen så spikade jag upp svålen på trädet också - så fåglarna verkar gilla detta.

Har varit och tagit veckans injektion - blir väldigt fel i dagarna nu när det är röda dagar mitt iveckan men nästa vecka är som vanligt igen. Märket efter plåstret syntes fortfarande och sköterskan funderade på om man bytt plåster eller inte kanske också eller så var det så att min kropp bara reagerade så där helt plötsligt.

Sitter vid köksbordet och har ätit frukost - macka och kaffe, låg så länge jag kunde. Det är väl knepigt att hur mycket jag än vilar så blir jag inte piggare!

Och det är så fruktansvärt frustrerande.

Bildresultat för good morning not

Och inte kan man vara vaken lite längre en kväll utan att det också blir ett problem, trots att jag kunde sova tills jag vaknade dagen efter - det sätter sig som en stearinfläck på en duk - nästan omöjligt att bli av med.

Jag låg och tittade på Bron som jag lånat på biblioteket - säsong 1 och det var ju väldans spännande så det blev många avsnitt och sent i tisdags. Men jag låg och tittade i min säng och det är ju inte så ansträngande precis men lik för baskat är man som ett --- lik.

Låg som sagt länge igår och sen vid 2 skulle dottern till jobbet och sen gick jag och vovven en runda och han klarar sig väldigt bra i år tycker jag. Har inte haft på honom täcket och han verkar heller inte bekymra sig så mycket över vädret - det är det där blöta han avskyr :)

Sen blev det lite fika när jag kom hem och så la jag mig och tittade på bron igen och med paus för att göra middag så såg jag färdigt säsong 1.

Och idag har jag hämtat säsong 2 och 3 på biblioteket så jag vet vad jag ska göra dessa dagar som är kvar av ledigheten och sen har jag 14 dagar på mig.

Men idag ska jag göra lite annat.

Om några timmar slutar dottern och då ska hon hämtas och sen ska vi köra sonen till hans jobb och sen tar vi på vägen hem vägen över toyota verkstaden för att visa upp skadan på dörren och kanske boka tid för den reparationen och motorn.

Sen ska vi stanna i stan och besöka rehab-butiken. Får se om min axel kan må lite bättre av ett sånt skydd.

Har ju provat det mesta nu. Värktabletter, gymnastik, vila, akupunktur, värme, tens - och inget har hjälpt - det är höger axel och jag är högerhänt och jag ligger på höger sida även om jag somnat på vänster sida så vaknar jag av att jag lagt mig på höger.

Men jag har ju läkartid nu i januari också.

Bildresultat för shoulder pain


Funderar på att på söndag kanske städa bort julen. Vi får se om vi hinner. Ska försöka se om jag kan besöka vänninan med bäbis.

Torsdag är det ju som sagt idag - och det är inte många dagar kvar innan man ska tillbaka till jobbet vilket är kul och trevligt eftersom jag har ett jobb och kan jobba dom timmar jag har till detta men nog är det skönt att bara gå hemma och skrota också även om jag inte skrotat runt så mycket utan mest försökt bota snuva.

Men att inte passa tider och sånt är rätt skönt och gå omkring utan bh under tröjan :) tänka så mycket på hur håret ser ut osv.

Och sonens ledighet är slut och jag hoppas hans arbetskompis han åker med hem är på jobbet så jag slipper ut och åka i natt i kylan - håll alla tummar. Så det är lite mjukstart för hans del. 2 arbetskvällar och sen helg igen.

Tagit upp köttfärs ur frysen - köpa bönor på affären sist och chili con carne står på menyn. Länge sen sist.

Heta kryddor behövs i kylan.

Bildresultat för hot spice

Må Gott

1 kommentar:

  1. Bron är verkligen en bra och spännande serie! Här är julen bortstädad sedan flera dagar. Kram ❤️

    SvaraRadera