December

December

fredag 8 januari 2016

Ett teckenSer man domherrar vid sitt fågelbord så kommer snön - och det har den gjort.

Igår hade jag mitt på dagen besök av 3 stycken röda fina domherrar och sen på em så började det snöa. Fick bara 2 av dom med på bild :)

Det är inte några stora mängder men det kanske blir om det nu ska hålla i sig. Ser hur det är barn ute och pulkorna har åkt fram och dom har det riktigt kul.

Mindre kul är det att köra bil men det gick bra i natt när jag skulle hämta hem sonen, det hade varit lite uppehåll så det var inte någon snö på vägarna och det som sen kom la sig inte direkt på vägarna men det var lite moddigt men med vana, säker och trygg hand rattade jag bilen hem i en hastighet anpassad för vädret och jag åkte så jag hade god tid på mig när jag skulle dit också.

Men hur det sen bli i natt kan man ju bara önska att det inte blir för mycket för han ska ju hämtas hem i natt också.

Och jag skulle ju besöka toyota och det gjorde jag för att titta på en nedsläckt skadebesiktningsverkstad. Jag har sett en hel timme fel - dom stängde 15 och inte 16 som jag fått för mig så det blev inget med detta.

Men jag var på rehabbutiken och köpte axelskyddet och det hade jag på mig hela kvällen igår och det var väldigt skönt och lindrande men sen i natt så vaknade jag av att jag hade jättevärk och det har jag fortfarande, har nog legat på den armen.

Och jag vill ta mig en dusch innan jag sätter på mig skyddet igen och det har jag inte hunnit med. Jag har gjort köttfärssås, hade tänkt göra det igår men orkade inte och inte dottern heller. Hon var helt slut och alldeles röd i ögonen - det är inte fysiskt jobbigt men just nu mer psykiskt för det väntas på döden av några och även om dottern inte tycker det är otäckt på något vis så är det jobbigt för det är massa anhöriga som är där och man vill bara att taget ska släppas - det är lite långdraget.

Men jag är väldigt stolt över dottern som fixar detta så bra för det hade jag inte gjort och inte sonen heller när vi pratade om det. Hon jobbar idag också för att sen vara ledig hela helgen.

Och så åkte vi och handlade lite på ica innan vi åkte hem igår och hittade något nytt som vi köpte - vegetariskt.Bara namnet är lite lockande - OUMPH!

Ser gott ut i alla fall så vi ska prova och sen köpte vi jordnötsbiffar som dottern också tittat på länge - med kikärter så det kanske är lite som falafel och det är gott. Och vi spånade om vi skulle göra något med couscous  och en vitlökssås till dessa biffar så det blir vår middag någon dag.

Nu har jag besök av en domherrshona också - grå och fin = mer snö?

Stackars missen - han är så rastlös, sitter och tittar på snön ute och är ute i två minuter åt gången. Lite kul har han kanske med alla fåglar som rör sig men han drömmer nog om våren.

2 kommentarer:

  1. Vi har inte sett till en enda domherre här, men det är inget hinder för att det ska snöa :D Ha det bra. Kram!

    SvaraRadera
  2. Grattis till domherrarna! Jag har bara fru domherrar i min trädgård, så jag hade behövt en av dina tre herrar :). Kanske skulle ordna dejting till mina :)

    SvaraRadera