December

December

tisdag 5 januari 2016

Kan inte låta bli

Jag tänkte att jag inte skulle börja lyssna på någon bok utan att jag skulle göra annat.

Men det går inte låta bli så när jag nu i eftermiddag stökat i köket så laddade jag mobilen med Carina Bergfeldts bok - Sju dagar kvar att leva.

Omslagsbild: Sju dagar kvar att leva

Har haft den i datorn länge och väntat på rätt tillfälle - det är ju så att vissa böcker måste få ett tillfälle som känns rätt och det fick den nu.

Så medan jag nu har lagat middag - sonen beställde mat igen - lövbiff med kroketter så har jag lyssnat.

Har också gjort delar av morgondagens middag.

Bildresultat för bad and good on my shoulder

Lite av dåligt samvete får jag när klockan går långt över mitt på dagen och jag inte har gjort något mer än sova fast samtidigt - det är vad jag behöver och jag låter bli att ställa klockan och sover tills jag vaknar.

Men när solen skiner utanför så blir det lite så att på ena axeln sitter den där fula saken och påtalar att jag är dålig människa som inte kliver upp och utnyttjar dagen. Och jag viftar bort den.

Det blev mer lunch än frukost och idag så stekte vi upp gårdagens fläskpannkaka och drack kaffe innan vi klädde på oss jag och dottern och gick ut.

Idag var det mer bitigt om kinderna för det var blåsigt men vi gick en runda och vovven fick bestämma vägen men vi höll oss i närområdet och var väl ute ca halvtimmen i alla fall.

Sen lämnade jag hund och dotter hemma för att åka och göra en massa ärenden. Dottern vägrade följa med för hon har inte tvättat håret på flera dagar och då kan man ju inte visa sig bland folk!

Och jag åkte för att hämta ut ett paket på utlämningsställe - det var 3 muggar samma som jag fick i julklapp men i grått eftersom den ena var lite så att den kan gå sönder när som helst - en flis ser ut att kunna ramla av snart och bara ha 3 vill jag inte och röda finns inte kvar så det fick bli grå som matchar frukostskålarna jag redan har.

In på charkbutiken och köpte lövbiff till dagens middag innan jag tog vägen förbi biblioteket och hämtade ut Bron på dvd så nu ska jag börja se den som alla pratar om.

Eftersom jag kan känna mig rätt kräsen på olika serier så missar jag bevisligen sånt som kan vara bra - som solsidan och nu då också bron så det är ju tur man kan titta på dem efteråt. Så 14 dagars lån för 20 kronor och hela 1:a säsongen så jag har att göra.

Sen blev det ica och lite storhandling. Blir glad när jag hittar det som jag tänkt köpa på bra extrapris - tvättmedel och köpte jag 3 fick jag också extra rabatt med en kupong - hurra!

Och så köpte jag färdiggrillad kyckling - 2 stycken för det hade dom också på x-pris så jag har nu då efter middagen rensat dessa och de stora filéerna hamnade i frysen medan småbitarna nu ligger i enchiladasås och det blir morgondagens middag - så det får gotta sig riktigt över natten.

En annan viktig sak - fågelfrön och ica basic äpplen till fåglarna så att jag får behålla dessa varelser i min trädgård. Vill inte riktigt tänka på vad kostnaden blir men det får det vara värt.

Årets första jordgubbar blev också köpt - 20 kronor för några i en liten ask men det blir nog gott - hoppas jag. Ihop med grädde och mandelmusslor.

När jag kom hem med alla kassar så hade jag ringt barnen som stod nere vid trappen och skulle bära - sonen tittade på mig och log stort - har du sett ut sådär???!!!!!

Och - ja!

Håret på ända, stor halsduk runt halsen, vinterjackan och skogsbyxorna - och vet ni - jag bryr mig inte ett skvatt!

Och det är ju skönt att slippa sånt - tänka på hur det ser ut. Men visst - jag kan absolut vissa dagar känna att jag bryr mig väldans och tittar en extra gång i spegeln men idag tittade jag inte alls :)

Bildresultat för how are you looking

Men jag tog i alla fall en dusch när jag kom hem för jag kände mig lite svettig och ofräsch.

I morgon har halva veckan gått (arbetsveckan) och det är röd dag. Dottern jobbar så hon ska köras då hon börjar 2. Och hem ska hon vid 9.

Så jag får sovmorgon i morgon också men torsdag jobbar hon tidigt så då blir det att kliva upp men jag kommer att lägga mig när jag kommer hem igen.

Nu ska jag snoppa jordgubbarna och så blir det lite trettondagsaftonsgott och sen sova eller titta på bron - ja det visar sig.

Må Gott


1 kommentar:

  1. Du gör alltid så god mat, mycket variation. Önskar att jag hade samma inspiration. Men det kanske är för att jag bara lagar till mej själv. Hmm det får bli ändring på det...
    Det känns som lusten till det mesta, träning mm är borta. Tur att det snart är vardag igen så rutinerna kommer igång.

    Klart fåglarna hos dej måste få lite mumsigt. 😀

    Kram

    SvaraRadera