December

December

onsdag 23 december 2015

Dan före Dan

Bildresultat för bad wine fun

Först hade jag trott att jag skulle sova gott och vila ut lite men det sket sig. Vaknade 7 och kunde inte somna om trots att jag är i stort skriande behov.

Jag är också förkyld - ingen tvekan längre. Sonen har varit väldigt givmild tror jag. Men det är ju då extra skönt att veta att man inte ska varken folk hemma eller åka iväg.

Igår trodde jag också att jag inte skulle behöva använda bilen idag men så blev det. Jag åkte nämligen till systembolaget och hängde på låset - bland väldigt många andra. Fler än jag som tänkte - bäst att passa på innan allt folk ska handla denna dag då lönen landar på kontot för de flesta.

Jag reklamerade en vinbox vi köpte i lördags - det var surt och inte alls gott. Vi tog oss varsitt glas till pizzan igår och den var som sagt inte drickbart i mitt tycke - men jag har druckit vinet förr i flaska - men i box var det inte alls bra - kanske var det inte bra i flaska heller - kommer inte riktigt ihåg om jag ska vara helt ärlig men jag tror inte det var så äckligt som nu.

Så jag bytte till ett annat och mer smakrikt istället.


Inte gott

724689

Tror detta blir bra.

Ska man dricka ett gott glas rött nu i juletider så får det baske mig vara gott också. Och det är ju så bra med monopol i detta läge för jag hade inte kvar något kvitto men det var inget problem att reklamera.

Det var mycket folk i rörelse igår så vi var rätt snabba med det som skulle göras. Dottern köpte lite smått till pappan och hans fru på Kahls kaffe och jag bad dom ge mig malda bönor till vår presskanna ur bönorna som det stod julkaffe på.

Det var kaos när man skulle lämna parkeringen för det kommer bilar från 3 olika håll som ska samsas om en utväg. Vi både såg och hörde blåljus och när vi kom en bit ner från parkeringen stod bilarna utanför köpcentrat. Men vi hörde inget därinne som larmade så det var kanske en krock i garaget.

Och då kommer väl både brand, polis och ambulansbilar.

Sen ica och det var inte mycket egentligen i vagnen. Lite grönsaker och lax, sill och lite bröd. Tack vara allt inköp hos köttbonden i år.

Hämtade beställda revben på charkbutiken och dom ska vara från Skövde dessa grisar och så köpte jag senap där - 3 olika sorter i fina burkar, orginal, söt/stark och wisky.

Sen blev det Pizza till middag och det var gott att slippa laga mat, hade ju nog med att sen fixa i frys och kyl för att få plats med saker sen blev jag galen på köksgolvets damm och smuts så fram med dammsugaren och svabben så nu är det gjort här i alla fall men det är fler rum kvar och det ska deligeras. Dottern gick en runda med vovven och det blir mycket tassavtryck av både katt och hund när det är blött som det är ute.

Skinkan har jag sen nu haft i ugnen hela natten och min ugn är lite knäpp så det är ju inte lätt att få temperaturen på 65-70 grader utan den pendlade upp och ner men till sist fick jag till det vid 65 ca +- och nu har jag höjt temperaturen och satt termometern i skinkan för det är ju hemskt om denna dyrbara dyrgrip inte blir tillräckligt stekt och oätlig.

När jag var på Indiska tidigare i veckan så tittade jag på en löpare - igår köpte jag den - den sista för att ha på köksbordet - och jag är nöjd med mitt köp.

Bildresultat för löpare janna indiska

Sitter med min mugg kaffe - dagens första och skulle väl också egentligen äta något men jag har inte någon matlust. Drack te innan jag for iväg. Det är förkylningen som ställer till det.

Har Pizza kvar sen igår som jag får äta om en stund.

Vi ska baka vår julkaka idag jag och dottern och sen brukar vi göra vår egna variant på mozartkulor. Jag blandar ihop marsipanen med nougaten och sen rullar jag kulor och doppar i choklad. Brukar gå åt som smör i solsken. Sonens favorit och han skulle nog kunna leva på bara det på gottebordet.

Kommer säkerligen vara inne en kortis här imorgon också men passar på att redan nu säga

Bildresultat för god jul
1 kommentar: