December

December

fredag 13 november 2015

Nu är det jul igen.........Ja eller nära nog i alla fall. Har ett nytt te i min kopp här där jag sitter i min soffa så här en fredagskväll. Saffran och kardemumma!

Idag har ju vädret varit allt annat än vintrigt - det regnade småspik och blåste på förmiddagen och sen kom det sol och blå himmel för sen igen åter bli väldigt mörk och grå med rejält regn.

Jag och mina två åkte in till stan idag på eftermiddagen. Sonen kördes till sitt jobb och där har man nu satt för alla fönster för nu är det hemligt hemligt - en ny bilmodell som enligt hörsägen ska vara snygg.

Jag och dottern åkte sen och parkerade vid pustervik och gick därifrån vidare mot stan och först hamnade vi i en barnaffär där såldes det vagnar som är så långt från den barnvagn jag själv köpte för länge sen - så fräsiga dom är säkert också bra mycket dyrare. Där tittade jag på tallrik och underlägg för att ha till hunden men hittade inget.

Däremot hittade jag en söt body som jag köpte för att ge min fd granne som fick barn i augusti och som jag ska hälsa på - har dragit på det för jag glömmer hela tiden bort att köpa något men nu blev det ju gjort och kul att köpa något som inte kommer från lindex el liknande.

Bildresultat för barnkläder lilla anna

Kommer vara lite stor än men nu har hon att växa i.

Sen låg det en inredningsbutik som granne med så mycket fint och där var det fullt med julsaker och sen när man tittar sig omkring i stan så är det ljus som hänger över gatorna, det lyser fint både här och där och alla butiker har jul i sina fönster.

Vi hade som mål Balders hage och några muggar som dottern ville titta på men nu säljs dom bara på webben. Så vi flanerade runt istället och gick in i saluhallen och där fick jag köpt te.

Bildresultat för nu är det jul igen

Saffran och kardemumma som jag nu har i koppen, en med citrusblommor och så ett hekto Lapsang så nu är teförrådet påfyllt. Har handlat där förr och dem är väldigt trevliga där. Gick förbi 2 andra små tebutiker på vägen dit men det var så mycket folk så vi vände i dörren på dessa.

In på ica på vägen hem och sen medan dottern började med maten fick jag en promenad med vovven.

Då såg jag att några grannar har börjat pynta utomhus - en lykta med färgglada lampor som blinkade och en annan hade en stor snögubbe utanför sitt. Så nu börjar folk längta efter ljuset och julen. Jag avvaktar lite till innan jag plockar upp min låda till advent från källaren.

Väntar på att Idol ska börja och jag är trött och seg. Har otroligt ont i höften. Det började igår kväll. Det blev ingen promenad när jag kom hem utan vi väntade lite och så tog vi en runda i byn där dottern jobbar senare och jag hade på mig skorna jag brukar ha och gjorde inget speciellt som att halka när jag gick men det hugger rejält på insidan höften - vid benet och på höger sida - denna högersida som nu inte vill sluta bråka.

I morgon ska barnen till sin pappa och jag ska då kanske hälsa på bäbis - vi får se när hon kan och om det inte bli imorgon så får det kanske bli en tur till trattisskogen.Om nu vädret inte blir allt för eländigt och blött då får vi hitta på något annat. I mina hemtrakter har det idag börjat snö så smått. Men det lär väl dröja lite till innan vi får något men vem vet - det kan ju tvärvända.

Jag har stickat klart bakstycket på tröjjan jag gör och har börjat med framstycket så sitta inomhus med den går också bra :)

Och det är fredag den 13:e idag och det är den 3 i år och det dröjer väldans många år innan vi har just 3 fredagar den 13 på ett år så njut extra mycket - Har inte märkt av att det är någon otursdag. Jag lägger nycklarna på bordet, går på a-brunnar och under stegar men säger tvi tvi om jag ser en svart katt.

Bildresultat för friday 13

Må Gott


1 kommentar:

  1. Den tebutiken gillar jag också. Brukar köpa julte hos dem, jättegott :-) Balders Hage är kul också. Vilken fin liten bebisbody ni hittat, jättegullig. Den dagen när/om man får barnbarn kommer man ju förköpa sig på allt urgulligt som finns i butikerna, man blir ju som galen när man ser allt fint som finns.
    Hoppas du haft en bra helg och får en fin vecka! Kramis! ♥

    SvaraRadera