December

December

måndag 23 november 2015

Bryta mönster!

Det blev ingen köttfri måndag idag. Jag har till och med ätit 2 gånger - riktig mat. Det brukar jag inte göra utan det blir oftast bara 1 middag.

Men jag har varit uppe länge idag och när jag kom hem och in från promenaden efter att ha lämnat bilen i förmiddags så började jag laga mat.

På söndagen köpte jag ingredienser till Lasagne. Ett spontant infall eftersom det var x-pris på blandfärs på ica.

Så det lagade jag till från scratch i en stor form och idag ger jag mig en klapp på axeln - den blev lyckad. Och jag var hungrig där vid 13-tiden och jag skämmer bort sonen och hade gjort sallad också.

Så sonen hade sin matlåda klar och jag min lunch och nu står formen ute i kylan för att det blir lättare att göra portionsbitar när den är lite kall.

Dottern åt när hon kom hem från jobbet också och sen nu vid 6 var jag hungrig och vi gjorde pastasallad med kyckling. Jag stekte ett påse filéer igår som låg klara i kylen. Det blev väldigt gott och så fick vi ett varsitt glas rött till.

Black tower - öppnade den igår kväll och tog ett glas och sen hamnade en stor slurk i köttfärssåsen för att piffa till den.

Har fått gjort lite hemma - jobbmässigt, svarat på flera mail, fakturerat lite innan jag stängde ner jobbet.

Då hade bilverkstan ringt.

Mekanikern var inte på plats när jag lämnade bilen och när sonen skulle till tåget gjorde jag honom sällskap - promenad nummer 2 idag - och sen gick jag förbi verkstan och bilen stog inte där jag ställt den så det var ett tecken på att mekanikern var på plats.

Var nästan hemma och kunde möte upp dottern när hon kom från jobbet och vi fick en fikastund tillsammans.

Sen ringde mekanikern och pustade lite. Det är mer fel på bilen än det han har fixat. Jaha!

Jag googlade och ringde sen till toyota och fick priser på reservdelarna och pratat lite om problemet.

Nu är problemet att min mekaniker inte kan fixa detta för han har inte de verktyg som behövs och han behöver minst 2 dagar på sig - det kostar pengar!

Reservdelarna var inte så dyra - kamkedja och lite annat totalt 3800:- men det är jobbet som kostar. Toyota tar ca 7000:- men det måste göras för det finns ju risk att motorn tar mer stryk än vad som är bra.

Jag har ju också en försäkringsskada som ska fixar och det kan man ju få dom att göra samtidigt tänkte jag  - slå två flugor i en smäll.

Sonen som nu har god inkomst kan söka ett toyota kort och så kan vi betala av på 4 gånger så blir det inte så dyrt varje månad. Tur jag har honom.

Hela tiden är det något som ska störa och jag är så i behov av min bil och det vore en mardröm att bli utan den så jag hoppas det inte blir mer efter detta. Det har ju varit en hel del. Mest är det ju förslitningsskador på den också. Det har varit avgassystem med katalysator och sen nu en gummirem och idag ett drivhjul. Och med tanke på att jag fick katalysatorn 10.000 kronor billigare så får man vara glad.

Vovven gör rackartyg. Tog upp en nacke från frysen - man kan köpa nackar i lösvikt hos djurhandlar och min vovve tycker det är såååååååå gott. Så pass att när matte gick ur köket och vände ryggen till så tog vovven saken i egen tass - han hoppade upp med framtassarna så att han kunde komma åt gobiten och sen var han lycklig. Det var ju inte så tänkt men idag kommer han undan med detta.

Och sen som bonus fick matte plocka en stor äcklig fästing istället.

Väntar på att klockan ska bli 20:00 och jag kan titta på - det sitter i väggarna på 1:an - sen blir det sängen. Är jättetrött. Det har varit en lång dag, en intensiv helg och vilan behöver jag.

Må Gott

1 kommentar:

  1. Ler åt vovvens upptåg :)) Det där med bil är dyrt men nödvändigt om man ska kunna ta sig fram. Kram ❤️

    SvaraRadera