December

December

torsdag 15 oktober 2015

Dagen idag

Idag är jag ensam på jobbet. Det är tyst, lugn och skönt och något jag behöver just nu. Även om mina kollegor är dom bästa så är också dessa dagar sköna när ingen finns i närheten.

Jag sitter i mjukisbyxor och en skön mjuk topp och har gympaskor på fötterna. Är inne på dagens 2:a kopp kaffe. Hann med en hemma innan jag åkte men känner mig så långt ifrån bra man kan komma.

Det värker i benen, det värker i händerna, det värker både här och där men så är tröttheten det som är värst - kanske jag är tjatig om detta men så är det.

Mitt liv, min vardag och min blogg :)

Igår åkte jag hem från jobbet klockan 4. Bytte om till mer hundpromenad vänliga kläder. Från klänning och strumbyxor och kängor till mjukisbyxor och gympaskorna. Det var fortfarande sol som värmde och lyste mig rakt i ögonen på en viss sträcka så det blev nästan jobbigt för jag såg ju inget.

Men det var skönt ute och jag tänkte där och då att det är inte långt kvar innan det är mörkt klockan 4 när man ska åka hem från jobbet. Vi ställer snart tillbaka klockan och då får vi en timmes extra sömn den natten - det har jag behov av.

Efter vår runda så stekte jag upp kall kokt potatis och så blev det kycklingfilé till som fanns färdig i kylen. Och sen gick jag och la mig - tänkte att jag skulle somna men det gjorde jag inte utan jag låg och lyssnade på en bok - Fjärilspojken - en bok som jag hade på storytel sist jag hade det fritt men hann aldrig lyssna klart och så tänkte jag låna den för att bli klar men det glömde jag bort men nu är den utlyssnad och den var lite speciell men ändå bra.

Fjärilspojken : en ond saga

Och när jag legat någon timme så bråkade magen och IBS magen är också på sitt humör just nu - känns som hela kroppen är i obalans. Så det blev att kliva upp och sitta en stund på toa och boken ja den följer med mig runt om i lägenheten och så tog jag disken i köket samtidigt. Ut med disken som är ren ur maskinen och in med den smutsiga och så gick jag och la mig igen och fortsatte lyssnadet tills det blev dags strax innan 9 att åka och hämta dottern.

Så det blev många timmar i sängen i mörkret blundandes utan att somna. Men någon tv orkade jag inte med och när jag hämtat hem dottern så tog jag mig en kopp kvällsrote och sen blev det god natt.

Och natten har erbjudit nästan 12 timmar av sömn och ändå sitter jag här och känner mig som om jag bara sovit någon enstaka timme.

Har kört sonen till frissan idag och suttit och pratat bort en stund där - ca 20 minuter tar det att få klippt sonen. Och innan vi åkte medan jag väntade på att sonen skulle bli klar så lagade jag dagen middag. Hade tagit upp en fläskfilé ur frysen igår kväll så nu blev den brynt i panna och sen hällde jag i en skvätt grädde, sambal olek, buljong och lite vatten och så på med ett lock och stängde av spisen och när vi kom hem var köttet klart så det blev uppskuret medan såsen fick ett uppkok och blev redd för att bli lite tjockare och sonens matlåda var klar och vår middag likaså.

Och så hör jag precis på radion att kungahuset väntar tillökning igen - Carl-Philip och Sofia ska ha barn i april - grattis.

Nästa bok jag ska lyssna på via storytel blir nog Badhytten - det som göms i sand kommer fram ibland. En deckare som ska bjuda på många skratt också - kan jag behöva.

Badhytten : det som göms i sand kommer fram ibland


En skruvad kriminalkomedi med värme och humor!

"Kan man få livstids fängelse när man är 82 år?"

Tidigt en morgon tjuvspelar de gamla vännerna Egon och Ragnar tillsammans med systrarna Elisabeth och Märta på Falsterbo golfbana. Det ser ut att bli en fantastisk sommardag men golfrundan avbryts tvärt när vännerna gör en fasansfull upptäckt. I bunkern på hål två ligger golfklubbens ordförande Sven Silfverstolpe död.

Stor förvirring utbryter och Egon och Ragnar gör vad de kan för att bringa ordning i kaoset. För att dölja sin inblandning i Silfverstolpes död baxar de in honom i golfbilen och kör mot klubbhuset. Men ingenting går som planerat och snart har de satt igång en händelseutveckling som är omöjlig att stoppa. Och det här är bara starten på en ovanlig sommar under Falsterbonäsets soliga himmel.

Badhytten är en skruvad kriminalkomedi med värme och dramatik, spänning och humor, skriven av debuterande författarduon Christina Olsén och Micke Hansen. Boken är första delen i serien Mord i Falsterbo.

Tyvärr eller kanske tack och lov kan jag inte lyssna på jobbet - jag tappar bort mig och slutar att lyssna för jag gör något annat. Radio går bra men inte heller på den lyssnar jag hela tiden på exakt allt vad som sägs men den skvalar på i bakgrunden och ibland lyssnar jag till som på nyheten om bäbis i kungafamiljen.

Och idag är det alltså torsdag och det kommer bli en lugn kväll. Eftersom middagen är klar så blir det inget kökspyssel och dottern får ta vovven så jag ska lägga mig i soffan eller i sängen. Kanske kan jag få lust och ork till att titta på Poldark eller så blir det boken.

I morgon blir det nog hämtning av sonen där mitt i natten - och som han säger mor och son stund - han fyller ju år i morgon så det gör jag gärna där och då.

Hittade detta och avslutar dagens blogg med det - lite humor. Känner att jag behöver det - mycket humor. Något som gör att jag piggnar till lite om än bara för en nanosekund.

Må Gott

1 kommentar:

  1. Livet är riktigt segt nu. Hoppas att det vänder snart för oss båda. Badhytten har jag läst. Den bjöd på många skratt. Ha det bra. Kram ❤️

    SvaraRadera