December

December

fredag 16 oktober 2015

Denna dagen i oktober 1992

Ja då har vi kommit till dagen då min älskade son föddes. Och vid det här klockslaget var han född redan och det blev en enkel förlossning som gick väldigt fort i motsatt till hans systers förlossning.

Vi åkte in vid 7 på morgonen och då hade jag haft mina värkar ett tag och hade suttit i soffan ihop med dottern och tittat på tv medan pappan åkte och hämtade farmor som skulle passa dottern.

Sen åkte vi in och när värkarna var för tuffa bad jag om smärstillande och jag hade fått ryggmärgsbedövning när jag födde dottern 2 år tidigare men det ville dom inte ge mig denna gång då den snedtog och gjorde arbetet än mer utdraget så det skulle bli livmodertappsbedövning - då sa jag skitsamma till vad bara jag fick något.

Och sen fick jag sprutan och det skulle ta x timmar till enligt vad dom beräknade på hur mycket jag var öppen då MEN det tog 10 minuter och det blev en barnmorska som hann ta av sig sina ytterkläder då hon nyss kommit till jobbet men fick behålla gummistövlarna på.

Och ut kom då sonen med perfekt runt huvud - jag fick klippas för att inte spricka eftersom det gick så fort men troligtvis så släppte alla spärrar och muskler som jag knipit ihop.

Och nu är han 23 år gammal och min man i livet. Min stolthet och glädje och frustration också många gånger.

Jag och dottern köpte ett presentkort till honom och tanken är att han ska titta ut en klocka själv för det vi kan tycka är snyggt är inte detsamma som att han tycker det.

Och så bakade dottern igår - kärleksmums för det gillar han och så fick han en stor bit under en form med genomskinligt lock och presenten när han kom hem i natt. Dottern sov men jag vaknade till och kunde säga grattis i alla fall.

Gick och la mig strax efter 8 igår och har sovit lite mer än 12 timmar i natt men är ändå helt slut. När jag vaknade låg jag och lyssnade på radio en timme blundandes innan jag klev upp. Sen har jag legat och läst i 45 minuter innan jag åkte till jobbet. Och där i mellan blev det dusch och äta. Orkade inget annat. Som tur är slutar dottern nu strax och kan gå ut med vovven.

Igår när jag kom hem var middagen nästan klar och sen efter maten så gick jag ut på promenad medan dottern stökade i köket med bakning.

Nu är det en härlig höstdag igen, sol och blå himmel. En dag man skulle vilja kunnat njuta av. Man skulle egentligen varit ledig och gått ut och tagit del av naturen men det blir inte något med det. Ska jobba några timmar men kommer inte sitta hela tiden ut. Orkar inte känner jag.

Har inte heller koll på vad vi ska äta till middag idag - det får bli en senare fråga. Orkade inte ta tag i det heller hemma. Tittade i frysen men stängde den lika fort.

Det är fredag och kanske ska jag hämta sonen - frågade innan jag gick hur det blev och det fick vi se sen sa han för han visste inte heller hur han ville ha det.

Det är idol och det ska vi titta på.

Mellan alla skrivande ord har mina kollegor kommit, jag har gosat med grannkollegans hund och jag är helt slut. Mina ögon svider och jag känner hur energilös jag känner mig. Men det ska bli fika idag tydligen så det får jag vara med på.

Men sen ger jag nog upp för idag, åker hem, gör inget och hoppas på en bättre morgondag.

Jag ska ge hunden en hundpromenad i morgon och sen blir det ju restaurangbesök på kvällen.

Må Gott

1 kommentar:

  1. GRATTIS till sonen!

    Det var en kvick förlossning :-)
    Det får man väl ändå vara glad för!

    Kram

    SvaraRadera