December

December

onsdag 28 oktober 2015

Är det på natten det händer?

Bildresultat för strange thinking

Man kan ju ibland undra över de mest konstiga saker.

Som - faller löven från träden mer på natten än under dagen?

Träd som man ser har fullt med gula löv ena dagen kan nästa dag vara helt kala. Så det måste vara natten som fäller mest med löv??

Näe kanske inte men vissa träd kanske tappar mer för att det är kallare på natten - vad vet jag.

Men jag ser ju också från fönstret på jobbet hur det hela tiden faller löv och man kan ju också undra - hur mycket löv finns det på ett träd för det är hur mycket som helst på marken under men ändå också hur mycket som helst på trädet!

Ja det finns mycket man kan fundera på om man har tid och lust :)

En annan är ju det där som händer när man gett upp. Då händer det - ja inte på allt man gör men på en hel del.

Som igår, när jag och dottern åkte och köpte schampo - det fanns kvar men inget balsam till mig men det hittade jag på x-pris hemma idag istället så nu har vi schampo fram till jul i alla fall.

Ja - vi åkte sen till köpcentrat och gick i olika affärer. Indiska självklart men även andra och jag tittade och provade olika kappor och i vissa affärer var det bara typ täckjackor med pälskrage och det är jag inte intresserad av och den jag sett på bild på Indiska fanns det 1 ex kvar av men jag tyckte inte om den på mig själv när jag väl provat.

Såg en annan snygg på Cassels men över 2000 kronor och nej - då kan jag behålla dom jackor jag har.

Och så gick vi förbi Carlings - dom hade gjort om och butiken såg fräsch och lugnare ut än vad det gjort tidigare - då den varit lite brötig och rockigare.

Så där på en klädställningen hängde den - min kappa!

Prova, prova och jo den satt bra och då kom nästa goda nyhet. Om jag blev klubbmedlem - genom att skicka sms så fick jag 20% rabatt på den och det tackar man inte nej till så för 800:- har jag nu fått min kappa.

Stay City

Varm och go och går ner till knäna och matchar ju mina röda kängor med grått perfekt. Så ibland händer det.

Och på indiska hittade både jag och dottern en varsin tunika. Hon har ju inte varit så mycket för mönster och färg om det inte varit diskret grått, svart etc men hon hittade en som hon blev jättefin i.

SINDY tunika multi

Och jag har hittat min röda snygga som jag tyvärr inte har någon bild på tunika som kommer bli perfekt till julbordet som är om nästan bara 1 månad. Blir snyggt till ett par svarta jeans som jag har och provade med också. Förra året hade jag en svart klänning och tittade på en röd som dom hade men så föll jag för tunikan för den är också mer användbar andra tider. Sen fick vi köpt varsitt par tights som man fick köpa för halva priset om man köper en klänning eller tunika - så vi gick väldigt nöjda därifrån.

Sen hittade dottern på Lindex stickade tröjor. En senapsgul (höstfärg - som löven) som är lite som en poncho med armar och med krage - hon har redan en liknande - samma sorts garn med en rundad krage och i grått som jag tyckte hon skulle prova och köpa vilket hon gjorde med lite protest men nu är det en favorit och den här kommer också bli en sån och så är det en färg som hon passar i och så hittade hon en lång marinblå stickad tröja som går ner som en klänning nästan och polokrage - också en go tröja så jag är lite avundsjuk på dom också.

När vi sen satt i bilen och skulle åka hem så ringde sonen och ville ha en mor och son tid och ville att jag skulle hämta honom på jobbet och det gör jag ju när han ber mig. Skjutsen fanns där men idag kände sonen att han inte riktigt var på humör för att åka med honom, han har aldrig radion på så han känner sig manad att prata och igår hade han huvudvärk och ville kom hem fort. Mammas gosse får som han vill - rätt ofta.

I gengäld fick jag hans bankkort idag och har tankat, handlat lite på ica och köpt balsam och tagit ut pengar till honom så han kan ge sin skjuts idag när han ska åka med honom hem - så är tanken i alla fall.

Så för att fördriva kvällen så tog jag tag i frysen och frostade ur den - nu när det är kyligt ute och man kan ställa ut maten utan risk för att dom tinar.

Det gick rätt fort att frosta ur för det var inte så länge sen jag gjorde det sist men dörren har inte blivit stängd ordetligt en gång och det var is lite överallt.

Fick då också plockat ordning i lådorna - att det alltid blir lite kaos där trots att man försöker hålla ordning och ha grönsaker i en låda, kött och annat i en och så vidare. Får se hur länge det får vara som det är just nu.

Vi var inte hemma förrän halv 7 igår kväll så middagen blev sen och sen frysen och så kunde jag sätta mig i soffan till nyheterna klockan 10.

Fick en sjuksköterskestudent idag igen som ville ge mig sprutan och det gick ju så bra så och hon var försiktig - dom brukar vara det - det är annat med en del gamla sköterskor som kan tendera till att vara lite mer hårdhänta.

Sen är det stort i fotbollsvärlden just nu - i alla fall den svenska.

ÖFK - Östersund är i allsvenskan - och det är ju inte vanligt att små norrlandslag hamnar där och det är bara att gratulera till detta och hålla tummarna att det går fortsatt bra.Bildresultat för öfk östersund till allsvenskan

Även om jag inte är någon som tittar på fotboll så får man ju ändå ha ett lag nu då att hålla på.

Idag är det onsdag och det betyder yoga ikväll. Min rygg är just nu i skrivande stund inte med mig utan den värker som skam - sidan vid midjan och länden så det kan ju vara gott att få sträcka ut den och hoppas på att det blir mest övningar för ryggen.

Solen skiner och vädret bjuder på en härlig höstdag återigen och det såg ut som om det kunde hålla i sig över helgen.

Kanske kunde man komma iväg ut i skogen - det var ett tag sen. Vi ska någon av dagarna åka till köpcentrat och sonen ska också ha ny vinterjacka och kanske kan han hitta en på Carlings med 20% rabatt också.

Jag har min termos med mig på jobbet med lapsang teet och idag har jag redan nästan druckit upp hela. Inget kaffe har jag fått i mig ännu men det kommer var så säker.

Och då ihop med en kanelbulle :)

Bildresultat för kaffe vs te

Må Gott2 kommentarer:

  1. Det kanske är så att man hittar när man slutar leta. Fast jag tycker oftast jag hittar när jag inte har pengar. 😀
    Snygg var den. Kul att handlar det rabatt som på tightsen.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Vilken fin kappa du hittade! En tur i skogen skulle vara riktigt skönt och avkopplande nu. Som sagt...kanske till helgen om det blir fint väder. Kram!

    SvaraRadera