December

December

torsdag 17 september 2015

Skäm bort dig själv.

Bildresultat för spoil yourself

Det var ord från sonen - skäm bort dig själv!

Och andra värmande ord var - tycker vi har det trevligt och vi får chans att prata.

Goe lille 1.92 cm långe sonen är en guldklimp till mammas pojk.

Ska ägna några rader till denne - mammas stolthet.

Igår fick jag hämta honom på jobbet. Han som han åker med har sagt redan från början att han inte kan skjutsa honom varje kväll och igår var en sån. Sen berättade sonen att han nog inte är så bekväm med att ha en medpassagerare för det blir per automatik då lite försening, han måste ju vänta in att sonen kommer och kan inte bara springa till bilen och ge sig av hemåt - det är rätt många som man ser springa över parkeringen på natten, precis som man också ser förvirrade som inte riktigt kom ihåg vart dom ställde bilen. Vyn förändras ju också då bilar byts ut hela tiden och vem har inte varit där. Tex när man varit på Ikea och inte kommer ihåg vilken rad man ställde sin bil på och får lite andan i halsen när man tror att det var just på den platsen men där står ingen bil och man får känslan på en nanosekund - den är stulen - innan man kommer på. Den står ju någon annanstans.

Han berättade sonen att han mött två killar på jobbet som han väl kände igen. En är en lillebror till en klasskompis och den andre är en av hans bästa vänner.

Dom har båda via af gått någon utbildning och nu har dom praktik på Volvo och ska väl som det ser ut också jobba där fast via Lernia.

Det bästa är om dom nu kan få jobb på samma skift för den ena killen har körkort. Men just nu när det är praktik slutar dom den tid som sonen från början hade på papper att man skulle sluta 23:30 men aldrig har gjort.

Och det var här han sa dom där värmande orden om att han tyckte om att bli hämtad av sin mamma och att förutom att han är glad och tacksam över att komma hem snabbt och lätt så får vi en chans att prata - om allt möjligt. Kvalitetstid.

När jag åkte ut så stannade jag för att tanka, tömde kontot och sonen skulle föra över 300 kronor. Han förde över 500 - fast jag sa 300 och han hade tryckt på 500 så då sa han - lite med glimt i ögat också - skäm bort dig själv.

Vad ska jag göra av dessa 200:-?

Min dotter tycker jag skämmer bort honom. Som när jag sätter på en kastrull med potatis så att han har till sin middag. Har jag gjort nu ett par gånger. Så även idag.

Men!

Det är mycket potatis så det räcker minsann till henne också när hon nu kommer hem från jobbet idag.

Men!

Det är något hon säger med lite glimt i ögat också, för hon vet minsann att hon också är curlad.

Jackan!

Hämtade den igår och den var jättesnygg.

Men!

Jag har fått skicka tillbaka den för den var i Large alldeles för liten. Min tjejkollega som såg den för jag packade upp den på jobbet sa - den ser ju jätteliten ut så vi funderade på om den var felmärkt.

Jag fick i alla fall packat om den och skicka tillbaka den och via mail så kunde man skriva returorsak så jag hoppas att den nu finns kvar i XL - större storlek finns inte och att den passar. För jag gillade den. Den var inte så tjock som jag trott så när det är riktigt kallt så är den kanske inte så mycket att ha på sig. Eller så värmer den bra ändå.

Bildresultat för too small clothes

Så i början på nästa vecka borde jag fått en ny sändning så håll tummarna.

Jag kom iväg på yogan igår men det var segt. Jag har ingen ork i mina armar. Dom känns långt ifrån starka som dom brukar kunna kännas. Men det var ändå skönt i vissa rörelser.

Och jag var också iväg innan till lampaffären och köpte glödlampa - läs lysrörslampa - till min spegel i badrummet. Den kostar nästan 100:- och det är dyrt för en lampa sa jag - vilket jag tyckte för mindre än 12 månader sen också.

Då sa hon att det är 10 års garanti! VA!

Så kvittot till denna glödlampa ska sparas och jag köpte även en till så att man har och inte behöver sitta i mörkret.

Men jag har också hört av mig till min fastighetsvärd för att höra om det är dags att göra ett byte av badrumsskåp med belysning om det nu ska vara så krångligt att hitta en lampa. Ibland så har dom inte dessa lampor hemma ens. Så jag hade tur att dom hade det igår - långt ute på lagret.

Vore väldans bra om jag kunde få ett nytt bättre skåp för det jag har är slitet och litet.

För mina skäm-bort-dig-pengar ska jag åka och köpa mig ett par stickor. Ett par fyrkantiga såna. Knit pro - är ett märke som jag har sen tidigare och man köper lösa stickor som man sen skurvar på en sån liten kabel och så blir det rundstickor och bättre för axlar mm.

Fyrkantiga ska vara bra att använda för händerna så jag vill prova.

Men min nya garnaffär tar inte in detta märke. Dom är dyra och sen blev det rätt många reklamationer på ett gäng för att själva stickan släpper från skruvfästet så dom tog beslutet att inte använda deras och det kan jag också förstå och man kan ju som nyöppnad butik ta in allt.

Så jag ska gå till konkurrenten i byn för hon har vet jag. Hon är ju inte alls glad över att få en konkurrent till sin verksamhet. Men när min gamla garnaffär fanns så hade hon också sin butik men hemma och hon säljer mycket på nätet.

Har ju varit där ett par gånger på stickcafé men det har inte känts så bra för lokalen har inte passat till att användas för att vi ska kunna sitta och umgås.

I morgon ska jag vara ledig och då kommer det också in mer pengar på kontot - pensionen. Då ska det bli en shoppingrunda. Måste få tag på en rengöringsskiva till datorn och då får vi åka till grannbyn. Kjell och Co ska ha sånt och sen blir det Rusta och köp av tvålar och schampo. Brukar åka dit för att göra större inköp när det tar slut.

Något som är farligt är ju att Indiska ligger där!

Men jag behöver inget - jo jag skulle behöva ny BH eller två. Fast då blir det Lindex. Dottern är ledig så det blir vi som åker iväg - också kvalitetstid.

Jag och dottern ska nog också gå på bio. Att försöka hitta en film som vi alla 3 vill se tillsammans känns lite omöjligt. Hon visade mig trailern till The Danish Girl och den vill jag också se.

Bildresultat för the 'danish girl

Nu ska vi bara bestämma oss för en dag också. Oj, ser precis att den inte har premiär förrän i februari 2016 - så vi får nog hitta en annan film kanske innan.

Där ser man.

Idag sitter jag på jobbet i mjukisbyxor och en träningstop. Kände inte alls för att ha något annat i klädväg idag. Så trött!

Och jag är själv på jobbet. Inte ens grannkollegan är här och det är så tyst och skönt. Brukar kunna jobba undan väldigt mycket när jag är själv och det är tyst och lugnt.

Behöver det.

Ute blåser det rejält men det är inte kallt och något regn är det just nu inte. Fingrarna känns svullna och ömmar. Kanske något jag ska ta upp med arbetsterapeuten i morgon.

Och termosmuggen med kaffet hemifrån är urdrucken.

Bildresultat för coffee break is over get back to work

Må Gott

1 kommentar:

  1. Vilka kloka barn du har, och vilken klok mamma dom har. Otur med jackan. Håller både tummar och tår för att en storlek större passar. Vi har några goda vänner som bor o hyreshus och dom behöver inte köpa lysrör utan ringer bara, och så kommer vaktmästaren och byter det. Ha det bra. Kram!

    SvaraRadera