December

December

onsdag 16 september 2015

Bli min vän

Och jag blir lurad!

Bildresultat för be careful on the net

Ja så kan det ju kännas många gånger. Livet är fullt med energitjuvar och dom ska man göra sig av med.

Men så finns det såna som av någon ogrundlig anledning försöker bli vän med en på facebook. Igår fick jag en vänförfrågan. Ett namn och ansikte som jag inte alls kände igen. Gick in för att se om personen kanske är bekant med någon av mina vänner.

Det var en helt nyupplagd profil. Inga vänner och det enda som kunde kännas gemensamt var att det stor Östersund som födelesort.

Ett lurendrejeri helt klart och personen är blockad från att kunna komma till mig.

Men det finns tyvärr många som accepterar och sen är det något virus eller kapning eller liknande. Hos mig kan man inte bli vän utan att först fråga och jag har också kanske tur för jag har inte så många såna här förfrågningar.

En del karlar från gud vet var i världen som försöker men hos mig fungerar det inte.

Så var på din vakt.

Sen har vi alla bilder med otäcka virus och sjukdomar eller fantastiska hem som stått orörda och man vill försöka få läsaren att läsa och öppna en länk.

Alla länkar som kräver en ny inloggning - NEJ NEJ NEJ - det är virus eller kapning.

Så man kan aldrig vara nog försiktig varken på nätet eller IRL.

Onsdag och injektionen för veckan är gjord men fy vad det var jobbigt att komma upp ur sängen idag. Haft ytterligare en natt med dålig sömn. 2 på raken och det gör väldigt mycket för min ork och mående.

Det ska vara en storm på väg - Henri men det var väldigt blåsigt redan igår och det kom regnskurar som var som hinkar från ovan. Kan ju vara en orsak till måendet. Man tar varje halmstrå till förklaring.
Vi fick åka ut i detta väder igår för att åka på apoteket och på affären. I badrummet finns två lampor. En i taket med vanlig belysning och så badrumsskåpet med sin speciella sockel. Men det får man inte tag på ens på stora ica utan måste köpas på lampaffären och den hade stängt när vi åkte ut.

Apoteket blev det för att katten har gjort något med sin tass. Den är hårlös på ovansidan precis som om han blivit vaxad eller nåt. Så det blev tvätt med jodopax och så köpte jag sånt klistrigt bandage - svart med döskallar :) men just nu är han utan, Låter det få vila lite men han får inte gå ut och det är han måttligt glad över.

Och jag hade precis köpt ny kattsand så hans låda är nyskurad och fräsch som tur är. Vi köpte höstmuffins när vi inte kunde hitta glödlampa istället och fick en fikastund ihop hemma i stället medan vinden röt utanför och regnet öste ner.

Sen satte jag mig i soffan och sydde ihop min senaste färdiga stickning till en tub. Nöjd över att den är klar är jag. Sen började jag titta på den andra stickningen och medan idol var på i bakgrunden fick jag stickat en stund. Riktigt kul är det just nu att ha kommit igång med stickningen igen.

Idag sitter jag med nya svarta jeans. Dottern hade beställt hem ett gäng men var inte nöjd med någon av dom så innan hon skulle skicka tillbaka så provade jag och ett par kände jag att jag kunde använda. Lite tighta som tights nästan så det blir bra till alla tunikor nu. Vi har samma storlek men inte samma kroppsform och det märks speciellt på byxor. Tur för mig ibland. Men dottern är mer i min garderob och lånar än jag i hennes.

Idag är det yoga och jag tänker i alla fall just nu gå. Dottern jobbar kväll så hon kan inte. Så idag är det bara fyrfotingar som möter mig hemma. Känns lite ovant.

Middagen är gjord. Vi stekte kycklingfiléer igår som räcker idag också. Sen gjorde jag en stor gryta kalops igår. Det var ju bra pris på grytbitar på ica så jag köpte 2 paket igen och så fick den stå i ugnen i flera timmar igår. Smakade av och brände mig på tungan så nu är det lite öm. Husmanskost när den är som godast.

Planerar också för mat i helgen. Har torskrygg i frysen och tänkte att vi skulle göra en god fiskgratäng med spritsat mos och vitt vin i såsen och lite räkor på.

Annars har jag lite tomt på inspiration när det gäller maten. Men det kommer kanske tillbaka.

Idag hämtar jag min nya kappa - den har kommit :) ska bli spännande och se hur den ser ut i verkligheten. Den kanske inte alls känns bra och får skickas tillbaka.

Må Gott1 kommentar:

  1. Finns mycket man måste se upp med nu för tiden. Å ändå kan man råka illa ut! Snygg kappa, hoppas att den passar dej. Jag väljer nästan alltid kläder i mörka färger. Precis som du så väljer jag vantar, halsdukar, sjalar och mössor med lite mer färg istället. Ha det bra. Kram ❤️ Ps. Kommer en utvärdering av målningen av skåpet imorgon. ;)

    SvaraRadera