December

December

måndag 21 september 2015

Måndag hela dagen lång

Om jag i lördags vakande rätt pigg så vaknade jag mer trött igår och det blev ingen hundträff. Kände att jag orkade inte kliva upp 8:30 för att vara i Angered 10, hur trevligt det är och hur vackert vädret också var.

Det blev en promenad ihop med dottern istället och det var sommarvärme nästan i luften och jag blev alldeles svettig.

Vi gick en bit genom hagar där det är massor av får - man får gå där men vi vände då det var väldigt många får som stod mitt i vägen och blängde på oss. Kändes lite osäkert.

Och innan vi var ute ur hagen hade vovven parfymerat sig i en hög med fårskit! Han tyckte han hade gjort något väldigt trevligt men det tyckte inte jag så när vi kom hem fick han allt ställa sig ute och bli tvättad med tvål och vatten och sen avsköljd x antal gånger så nu är han ren och fin. Och han stod också väldigt lugn och det såg ut som om han tyckte det var rätt skönt. 

I badrummet får han mer panik och vill inte alls bli badad eller duschad.

Eftersom det också var så fint väder så blev det klippning av gräsmatta och undanstädning av sommaren. Är nöjd med att det nu är gjort.

Och min fiskgratäng blev gjord igår och den blev god med spritsad potatismos och vitt vin i såsen efter konstens alla regler. Dottern åt rester från lördagen. Då blev det fläskkaré i skivor för sonen skulle iväg och efter att jag varit och gjort ärenden som att köpa vinet till fisken, åka till ica så var klockan så mycket så jag kände att det skulle bli stressigt. Men det gick ju jättebra att byta dag.

Har varit på akupunktur idag och natten har varit en bedrövelse för jag har haft så ont i axeln och jag brukar inte vakna så speciellt ofta av värken men i natt gjorde jag det. 

Sonen som gick förbi min säng vid 1 för att gå in till sin syster fick jag stoppat och han smorde in mig runt axeln. Jag hade då sovit ca 3 timmar. Sen har jag vaknat x antal gånger och gått upp och tagit värkmedicin också.

Vet inte om det blev extra ont för att jag höll på igår och sen också gick på yogan. Men yogan var skön för hon hade lite nya rörelser och ny musik som jag gillade.

Jag har också skrivit en lapp till läkaren för jag ska förnya en hög med mediciner och då vill jag också ha artrox och voltaren gel - den starkaste utskriven - Dom ingår nämligen också i högkostnaden så istället för att köpa receptfritt dom så varför inte få dom på recept.

För mina händer är inte heller med mig - eller min högra hand - det är högra sidan hela vägen från hjässa till fot som bråkar med mig. När jag vaknade till av värken i axlarna i natt så hade jag också väldigt ont i fingrarna - svullen känsla etc.

Men!

Min jacka kom idag och jag har provat den som hastigast här på jobbet och den kan jag ha men jag vet inte riktigt hur den ser ut på mig för vi har ingen bra spegel så det får vänta tills jag kommer hem men jag kommer nog blir nöjd som jag känner nu. Kul med något annorlunda.

Och jag har till och med målat mina ögonfransar idag och har även en diskret ögonskugga. Allt för den egna känslan och ingen annan märker något.

Min kollega har inte sagt något om mina nya glasögon. Första dag på jobbet med dom och det går bra men känns lite konstigt också men det har gått över förväntan fort att bli van. Har varit en bra övergång även om jag fortfarande sätter glasögonen på huvudet för att läsa eller titta nära på tex stickningen. Vanans makt sitter i.

Idag ska jag inte göra något efter att jag kommit hem från jobbet. Maten är lagad - blir kalopps igen från förra veckan. Sen är dottern hemma och hon har dammsugat så jag tänkte sätta mig i soffan, ha fötterna på bordet och titta på Mammon som jag missat nu 2 gånger på raken. 

Förhoppningsvis behöver jag inte ut och hämta någon son. Hålla tummarna.

Och timmarna har gått och ett inlägg kan ta flera timmar att skriva men nu är det gjort.

Må Gott

1 kommentar:

 1. underbart väder i helgen... hög klar luft o solsken :-)
  mysigt att rulla sig i fårbajs hahaha Skönt att ni fick duschat honom.

  funkar det bra med glasögonen nu? jag ska till optikern idag... ser så illa nu... Får se vad domen blir. Jag har ju "bara" haft läsglasögon, men tror på ngt mer nu... hua...

  fiskgratäng... mums.. det var längesedan jag gjorde... det får jag göra ngn dag. jag tycker sånt är gott o maken han älskar det :-)

  ha en finfin tisdag o hoppas det snart blir bättre i axeln :-)
  kram

  SvaraRadera