December

December

lördag 19 september 2015

Lördag



Idag vaknade jag av att katten stod och skrapade på en dörr - sonens och jag tänkte min vana trogen - att klockan skulle vara tidigt på morgonen.

Den var nästan 12 på dagen!

Jösses va gott jag har sovit. I tio timmar plus minus någon kvart.

Utan att vakna till mer än någon nanosekund i natt. Så himla skönt och jag kände mig där och då både utvilad och pigg.

Upp och väcka båda barnen ungdomarna mina vuxna barn - eller vad kallar man dom när dom är snart 23 och 25 år gamla.

En gemensam frukost och riktlinjer för dagen. Vår takbox som är mjuk och går ner i en väska skulle bäras ner i förrådet och de 5 tjocka dynorna skulle läggas i sin plast och läggas i förrådet.

Nu är detta gjort och ett steg närmare höstfixet är gjort.

Jag åkte sen iväg för att köpa vitt vin till middagen och så blev det lite öl, olika nyheter bl a alkoholfritt.

Men jag började på biblioteket och hämtade ut 3 mp3 böcker - helt nya. Och sen blev det systemet och så prata bort en stund med bekanta. Nästa stopp Lidl och köpa ansiktskräm. Deras otroligt billiga och bäst i test och prisvärda ansiktskräm blev köpt. 40 kronor för en burk som i vissa märken kan kosta flera hundra. Nöjd.

Sen ica och dill och lite annat blev köpt och även där några minuter bortpratat med bekanta innan jag åkte hem.

Då blev det kaffe och fika och melodikrysset på webben för mig och dottern och samtidigt plockade jag bland reklam och annat skräp som alltid hamnar på köksbordet.

Och sen fick blommorna i vardagsrummet också lite omvårdnad. Behöver köpa lite ny jord och sånt för att få dom att må riktigt gott i till vintern. Lite tvärtom mot att göra det till vår men då blev det aldrig av.

Dammsugaren har fått jobba lite också men det är fortfarande en massa att göra innan det blir ny matta och nya gardiner i vardagsrummet.

Sonen fick ta hand om dagens hundpromenad och efter middagen så åkte han iväg till sina kompisar. Det var länge sen han orkade det. Dottern hade väldiga kval och val om hur hon skulle spendera sin kväll. Skulle hon ut med kompisen och gänget eller.........

Hon blev hemma.

Så vi har suttit i köket nu en stund och ätit go efterrätt i fina glas. Glenn Strömbergs efterrätter.



Får köpa fler för att få go efterrätt och fina glas till egen efterrätt.

Löst lite korsord och haft allmänt mysigt.

Tanken idag var att göra fiskgratäng efter konstens alla regler - därav vininköp idag. men kände att vi hann inte med det idag. Det fick bli stekt potatis och fläskkarré istället. Gott det med.

Att göra en fiskgratäng efter konstens alla regler tar sin tid och det får bli imorgon efter att vi kommit hem från hundpromenaden. Då är barnen hemma hos pappan, hunden är nöjd och jag har tid.

Bildresultat för nöjd

Det är ju lite pyssel att fixa detta med såsen och den gratinerade potatisen. Men det blir en bra söndagsmiddag och nu har jag alla ingredienser hemma.

Tror jag åker förbi och köper efterrätt till kvällen när jag har vägarna förbi affären - Glenns goa saker. Han har något med citron och sen Tiramesu - den var slut idag.

Har suttit och stickat, repat upp och stickat och repat upp. Är inte tillräckligt koncentrerad för att det ska bli rätt. Jag är ju ingen jättehejjare på detta så då blir det på detta vis.

Det är ju hålmönster och när det sen då inte stämmer i slutet på ett varv - ska vara x antal maskor så är det fel någonstans och det är bara att repa upp och börja om.

Dag 3 med nya glasögonen och det känns så bra att jag till och med glömmer bort att jag fått nya glas som är proggresiva. Det är väl ett gott betyg om något.

Sitter och väntar på Poldark, skulle också ha kunnat koppla upp mig och titta på Mammon men det får bli en annan dag. Igår tittade jag på Mr Robot - första avsnitt - innan jag åkte för att hämta hem sonen. Kändes som en bra spännande serie = sevärd.

Skulle egentligen gå och lägga mig för trött är jag. Det kände jag av redan vid middagen då jag satt ner för första gången idag. Dottern gjorde maten, så det var att sätta sig vi dukat bord.

Det finns en stor smolk i glädjebägaren!

Min kropp är inte alls med mig när det gäller värken. Det smärtar både här och där. Höfterna känns som - jag vet inte vad och axlar och armar ömmar.

På ica träffade jag en bekant som också har fibro och vi pratade lite om att det just nu är tuff tid värkmässigt - väder, vind eller vad det nu beror på.

Surt är det i alla fall.

Nu har jag tid på mig att göra mig klar för natten innan Poldark börjar. Sen blir det förhoppningsvis en natt med väldigt god sömn innan klockan ringer och vi ska iväg på hundpromenad med likasinnade.

Och nog är det ögongodis.

Bildresultat för poldark

Må Gott





2 kommentarer:

  1. 10 timmars sömn är inte dumt. Händer ibland att jag sover så pass länge också, och då mår jag som bäst, behöver mycket sömn tydligen. Men det är ju inte så lätt när man har fibro och har gigantisk sömnstörning som inte ens olika sömnmediciner hjälper mot emellanåt.
    De där desserterna ser ju så fruktansvärt goda ut :-) Har inte sett dem i någon av de 2 matbutiker vi har här i min by, vilken affär har du köpt dem i?
    Hoppas du haft en fin helg och att måndagen är snäll mot dig. Kramisar från andra sidan skogen ♥

    SvaraRadera
  2. Men jösses vilken sömn... vad SKÖNT att få sova ut!!!
    Vart har du köpt glenn strömbergs efterrätter ica?
    En annan sak. denna hudcremen från lidl, vad heter den & kanske kan man få en bild.. blev väldigt nyfiken :-)

    Gött att sonen orkade ut t kompisar :-)
    Ha en finfin dag!
    kram

    SvaraRadera