December

December

fredag 4 september 2015

Äntligen fredag!

Så blev det fredag och veckan har gått fort.

Bildresultat för friday dance

Idag känner jag av yogan i form av träningsvärk - magen - kan inte skratta eller hosta utan att det gör så där gott/ont - det är skillnad på värk och värk helt klart.

Men kroppen värker i övrigt också, vaknar av axlarna som bråkar med mig men på måndag ska jag på akupunkturen så det ska nog bli bättre det också.

Igår gick arbetsdagen väldans fort och helt plötsligt var klockan 20 över 5 och jag var kvar på jobbet. Helt missat klockan :)

Men jag hade bra flyt i arbetet. Åkte hem och var både hungrig och inte. Orkade inte direkt fixa något. Det blev knäckemacka med avocado och så satt jag vid köksbordet och tänkte att jag skulle lägga mig en stund när jag kom ihåg att det gick inte. Hade köttfärs som måste användas och det var köttbullar som skulle göras av dom.

Så det blev till att göra smeten och sen rulla dom och så lag jag allt i en långpanna och så fick dom stekas där. Så himla smidigt sätt att steka massa köttbullar på. Fyllde en hel långpanna och idag blir det kokt potatis och brun sås och köttbullar till middag.

Och medan jag gjorde köttbullarna så hade jag på datorn och play - hittade dokumentärer på 4:an - hade tänkt titta på Safe House men har missat första avsnittet och nu fanns den bara på play - men jag ska nog ta och utnyttja en gratismånad som man kan få. Men jag hittade 3 dokumentärer och seriemördare i USA som jag tittade på under hela kvällen istället - program i min smak. Är jag morbid eller morbid?

När köttbullarna var klara tänkte jag - jag lägger mig i min säng och tittar! Men det blev inget med det. Kom på att jag hade tagit bort mina sängkläder för att bädda rent så det var bara att sätta igång och sen så tänkte att jag sätta mig i soffan men det var ju så rörigt på soffbordet så det blev inget med det  heller utan jag fick fram dammtrasan och så plockade jag i röran. Satt en halvtimme innan det blev dags att åka och hämta dottern och sen var vi hemma precis till Broadchurch började.

Då blev det en timme i soffan!

Bildresultat för soffliggare

Sen en dusch för att lägga sig i rena lakan och känna sig själv oren ville jag inte och medan hår och kropp torkade tittade jag färdigt på dokumentären. Men sen tog jag datorn till sängen och så tittade jag på sista 20 minuterna på Black Work som jag inte såg färdigt sist.

Och sen kunde jag somna gott och vaknade till när sonen kom hem men kunde somna om även då direkt. Och  sen nästa väckning där dottern gick upp vid 5. Men jag är glad över att inte behöva ligga och vrida mig som jag annars kan göra.

Och det kan jag till en del tacka kedjetäcket för och igår fick jag brev från sjukgymnastiken som gav mig detta att jag skulle på uppföljningssamtal om detta. Trodde dom glömt bort mig för dom skulle kalla mycket tidigare. Har haft det nu i närmare 2 år eller nåt sånt. Och jag har inte sovit en enda natt utan täcket. Har haft med mig det på semestern både förra året och i år. Kan känna att man vänjer sig vid tyngden 8 kg och kanske skulle jag ha ett ännu tyngre. Får se vad dom säger den 18:e.

Efter jobbet ska jag och dottern iväg till vårt egna lilla centrum och till sportbutiken som finns där. Dottern vill se om hon kan hitta någon bra tröja att yoga i. Den hon brukar ha börjar bli väl sliten och det är ett vanligt linne i bomull och nu vill hon ha något i funktionsmaterial och samtidigt ska vi på Järnia och där ska jag köpa en stång till min garderob och så ska det bli omstrukturering i den. Just nu har jag bara utdragshyllor och jag har för många klänningar etc som behöver hänga så jag vet vad jag ska göra i helgen :D.

Ica ska också få ett besök men sen så blir det hemmakväll i lugnets tecken. Och jag har också bokat bort hundpromenaden i morgon klockan 10. Känner att jag behöver en sovmorgon och vill inte kliva upp i ottan - vi har ändrat till söndag men det verkar inte som om folk kan och vi var bara 2 eller 1 - jag som anmält till i morgon. Så vi får se om det blir någon alls. För mig gör det inget om det inte blir någon. Har för mycket att göra och jag vill även inte göra något.

Bildresultat för friday couch

Må Gott


2 kommentarer:

 1. Hur länge har du köttbullarna i ugnen och vilka grader?? Låter himla smidigt...
  Här ska det bli regn i helgen så jag tänkte också börja fixa i garderoberna.
  Ha en bra helg!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Väldigt vad varit flitig :-)
  Köttbullar är alltud gott bra att göra många när man ändå är på G
  Broadchurch har jag sett klart... Kunde inte vänta o dottern sa att det kommer en säsong 3 jippy..
  Så du är morbid ;-)
  Kedjetäcke... Tror inte jag skulle fixa det... Jag har svårt att ha täcke på mig alls... Men gott att der fungerat då bra för dig... Skälv sover jag som en potta skit nu... Ja inatt harr jag iof sovit men annars bänder jag o vrider o vänder o vrider.. Har då djäkla ont i hälsenan så jag har svårt att slappna av...

  Hoppas du har haft en kanonbra helg
  Kram ❤️

  SvaraRadera