December

December

onsdag 19 augusti 2015

Strul??

Idag har jag tagit min injektion med mekobalamin.

Jag har 8 ampuller kvar i kylen och har beställt nästa kartong med 10 då receptet går ut den 26 nästa vecka.

Ren slump att jag tittade på detta - tänk om jag missat dessa!

Jag har också precis hämtat ut 100 tabletter av LDN och jag har lite kvar i en burk också.

Så det är nästan 1 år sen jag var hos min läkare på Gottfries och jag är också medveten om det där med att dom nu inte ska få fortsätta skriva ut medicinen utan att det ska min läkare på vårdcentralen göra.

Nu förberedde jag henne på detta i höstas att det nog kommer bli så och idag har jag även ringt till Gottfries för att få det jag behöver från dom för att min läkare ska skriva ut rätt medicin.

Jädra dumt system att dom inte ska få fortsätta skriva ut mediciner - fattar inte varför dom inte skulle få göra det.

Nu hade dom också telefonsystem att dom ska ringa upp mig den och den tiden och det gjorde dom nyss - en timme tidigare - positivt och jag fick prata med sköterska jag inte känner igen. Jag har ju gått där nu i många år.

Nu skulle hon skriva ut journaler, medicinlista men även prata med min läkare för dom vet att vc kan vara kinkiga på att skriva ut. Vad gör jag då?

Kanske skriver min läkare ut ändå - man kan ju alltid hoppas. För det är ju tack vare medicinerna som jag funkar. Och kan jobba mina 50 procent.

Men jag har ju i alla fall 100 dagar och 18 veckor kvar på min medicinering nu så jag får oroa mig senare.

Jag är seg idag och igår fick sonen jobba 20 min extra - det blir ren övertid och då går natten direkt in och tar över när dom slutade. Sen ska han jobba på lördag och då blir det att kliva upp för det blir tidigt på morgonen - inte mycket sömn för honom där inte och inte för mig heller men jag kan ju lägga mig när jag kommer hem.

Igår efter maten gick jag och la mig och sov en timme och sen blundade jag i en och tittade sen på Broadchurch och la mig sen för att titta på play och Indian Summer innan det blev dags att göra sig klar för att åka och hämta hem sonen.

Lagom pigg när klockan då ringer idag. Samtidigt slutar jag ju tidigare från jobbet och ska göra lite ärenden. Kattmaten håller på att ta slut och jag ska in på biblioteket. Plus småinköp på ica. Dottern jobbar och slutar 9 och då kan jag efter middag och hundpromenad gå och lägga mig ett par timmar och vila.

Bildresultat för dog owner funny

Appropå hundpromenad - så undrar jag när jag ser personer som jag vet har hund är ute och powerwalkar inte tar med sig sin hund?

Och varför skaffar man sig en hund till när man redan har en hund med stora aktiveringsbehov och sen får en till med lika stora behov och så får dom inte detta. Personen går ut på kvarts promenader och knappt det. Tror man att ena hundens aktivitetsbehov ska fyllas genom att man skaffar en kompis i en lägenhet?

Jag blir lite illa berörd när jag ser sånt här. Jag skulle aldrig gå på långpromenad utan min hund och jag skulle inte skaffa en till om jag inte ens har tid för den första.

Tyvärr ser jag ju många som inte skulle ha hund och förstår inte varför man har det heller om man inte är beredd på att leva hundlivet fullt ut. Det är ju gosigt i soffan men det är så mycket mer som behövs.

Kanske kastar jag sten i glashuset då min hund inte får sina långa promenader varje dag men till mitt försvar så är det också ofta vovven själv som inte vill när han har chansen - det är när barnen går ut med honom. Han är för mattebunden helt enkelt. Eller så passar inte vädret. Men jag känner också att jag ger honom mycket genom att vi går ofta i skogen och vi har våra hundpromenader ihop med hundgänget så jag vill inte sälla mig till gruppen ovan.

Ja det finns mycket man kan tycka om andra hundägare och dom allra allra flesta är dom bästa mattarna och hussarna men det finns tyvärr dom som inte borde ha hund och inte satt sig in i vad det innebär fullt ut tyvärr.

Personen med 2 hundar har jag pratat med och talat om att vi har den här fb gruppen och först -å så kul men när jag sen säger följ med där och då så är det 1000 olika orsaker till att det inte går.

Ja ja.

Men själv är jag sugen på en till hund också - en liten skrutt, Nu har ytterligare en i hundgruppen skaffat sig en valp och man blir ju valpsjuk och det var trevligt då när jag hade två hundar så om någon kommer och ger mig en liten skrutt tackar jag inte nej :D

Är helt själv på jobbet idag. En kollega kommer inte in förrän sen eftermiddag och vi möts kanske i dörren. en annan skulle vara här men är det inte och jag har noll koll på vart hon är. Men det är lugnt och skönt när jag är seg.

Fick gjort mycket igår och jag har ju statistik som ska in till både stat och kommun och min manlige kollega har inte gjort sin del !!!!!!!!!!!

Och jag som påminde alla tränare innan sommaren att detta skulle vara klart till denna vecka. Ja då har han att göra som inte för in närvaro och träningstillfällen direkt när dom är som han säger till dom andra tränarna att göra. Så nu är det inte på mitt bord det ligger - jag har koll på mitt och 25:e klockan 00:00 är det deadline och jag vill göra det 24 i alla fall så man inte är sist ute.

Har koll på fakturor in och ut och betalningar in och ut. Så idag är det också rätt lugnt på måste göra fronten.

Så jag ska städa lite bland pärmarna tänkte jag för det behövs.

Men först - dagens första kopp kaffe.

Må gott

Bildresultat för fibromyalgia fun

1 kommentar:

  1. Jag har en granne som har en siberian husky. Det går han ut med bara korta rundor sen är han ute och springer själv.
    Tycker faktiskt synd om hunden som mest står på balkongen och tittar över räcket. En sån hund vill väl jobba. Kanske inte ens borde bo i en lägenhet. Det är vad jag tycker... ☺
    Kram

    SvaraRadera