December

December

lördag 1 augusti 2015

Sparat massor av pengar

Nu är det 1:a augusti och jag har en semestervecka kvar att bara njuta av. Och vi har haft så härliga 10 dagar hemma i Jämtland och det har ju inte blivit ett ord i bloggen under tiden. Och det kommer mer inlägg med bilder från semstern och mer om det äventyret men här och nu vill jag dokumentera mina fynd. Jag har sparat jättemycket pengar även om jag också spenderat en del.

I Åsarna - där skidåkarna kommer ifrån så finns det en outlet och där fyndade jag förra året men även i år. Och även mina ungdomar hittade lite som dom ville ha.

Och nästan allt var det halva priset på.


Här hat jag köpt löpartights från Craft som jag ska ha på yogan i vinter men även en långärmad träningströja. Jag har letat efter något som har långa ärmar men inte varit för varmt för att ha på just yogan. Och så hittade jag en snygg kortärmad och två sport-bh. Här sparade jag 542:-


Här blev det mer spontanköp - ett par shorts för 59 och sen en klänning/tunika som jag föll för men när jag sen visade den för barnen som då satt i bilen fick jag tummen ner men från svägerskan och vänninan fick jag tummen upp - jag blev i alla fall glad av den och märket heter Happi. Shortsen kan jag gå hemma och skrota i för 49:- och klänningen var väl kanske inte så billig och mycket nedsatt. Den hade kostat 499 och jag betalade 329:-


Och som jag har letat efter gråa korta mjukisar - har ett par som jag börjar slita ut och jag har dom ofta när jag är ute och går så jag blev glad när jag såg dessa och så köpte jag även långa. Båda för 89:- styck - vet inte riktigt vad dom kostat tidigare men väl värt sitt pris eftersom jag använder såna här ofta.


Men det riktiga fyndet som jag mest var ute efter var ju ett par byxor att ha ute i skogen eller på vanliga hundpromenaden. Jag har tittat på fritidsfabriken och Engelson och eftersom man då inte ser det på riktigt är det också svårt att säga om dom skulle bli bra eller inte. Fick i och för sig "tafsa" på en tjej som hade byxor från fritidsfabriken men jag tyckte dom var tjocka i tyget så nu har jag hittat mina och är supernöjd. Dom var nedsatt till 479:- från 699. Och sen ett fynd till som jag inte var ute efter men har redan blivit en favorit. En riktigt bra funktionsjacka som är vind, vatten och ändå släpper igenom luft från 2117 of Sweden. Har kostat 689 och jag betalade 279:- så nu är jag riktigt rustad för naturen. Och det märks på sortimentet att man är i trakter där naturen spelar stor roll. Sonen hittade sina liknande byxor på en mindre butik i grannbyn men även där för riktigt bra pris.


I samma butik köpte jag förra året ett flexikoppel och i år köpte jag ett till för att ha när det andra går sönder. Gäller som sagt att vara rustad.

 

En av dagarna åkte vi inte till storstan - Östersund och vi gick i massa butiker och sonen köpte sig en snygg skjorta som kostat 1500 men var nedsatt 70 procent och så hittade han en "rock" för halva priset också. Dottern fyndade också kläder och så klev vi in på indiska och gick mest och tittade för jag var inte alls ute efter något. Men så stod jag där vid klänningar och en vilt främmande kvinna som också stod vid samma sa - den där klänningen passar verkligen dig. Det är nästan så att jag skulle betala den till dig och så hade jag klänningen och fick tummen upp av sonen och gick och provade, betalade och kom ut med denna - bara för att kvinnan tyckte det var jag :D - så kan det gå.


I en butik som heter Gaupa som säljer jämtländskt och genuint så köpte jag denna ring. Jag har inte haft ring på mig sen skilsmässan och allt jag hade sålde jag av och fick guldpris för - var liksom inte så intresserad av att ha minnen från den tiden. En järnsmidesring som jag älskar och har fått sitta på ända sen jag köpte den.Samma gäller för halsband, har inte så många men så kunde jag inte motstå detta på samma butik. Ett storsjöodjur :D


Gott te från Jämtland blev det också men på vanliga ica.

Sen kom vi hem och dottern skulle köpa present till sin kompis som är född bara någon minut efter henne så dom fyllde 25 år båda två i torsdags och igår skulle dom träffas, äta och roa sig och så skulle paket handlas och vi for iväg och tittade på x antal butiker innan hon till sist hittade en lykta på Indiska och ni som nu känner mig härigenom vet att Indiska är ju min butik och hur nöjd blev jag inte när jag såg väskan nedan. 299: kronor från början och så halva reapriset = 49:- och det är riktig mocka.


 Sen sa dottern när vi var på indiska att varje hem ska ha en budda. Hon har en på sitt rum och letade efter någon till kompisen men det fanns ingen i någon färg som skulle passa i hennes hem men i mitt badrum har jag turkost och där passade denna budda in och även lyktan för dofter. Har letat länge efter en bra och nu fanns den där och de där "puckarna" jag köpt efter inspiration från svägerskan som har såna i stugan hittade jag nu denna och så gott det nu kan lukta i badrummet :D


Sist men inte minst - 2 par örhängen från en annan butik i Ösd. Jag har 4 hål i öronen och vi var inne i en butik för percing för dottern köpte där sist till sina stänger i öronen men i år hittade hon inget men det gjorde jag :D


Så jag är otroligt nöjd med shoppingdelen av semestern. Visst har det gått pengar till det men jag har tittat länge i butiker häromkring och det har inte gått att hitta billigare här som jag velat ha och behövt.  Men det är ju lite knäppt att man ska åka 70 mil - 80 mil för att hitta kläder och annat.

Det jag nu saknar är ett armband och det finns en kvinna som gör tennarmband i Jämtland och jag har tittat länge på dom för hon gör i de färger man vill ha, för fibro etc. Så längre fram kanske det får bli en beställning. Sen såg jag igår på ett forum för jämtland på fb att i Alingsås finns en tjej som gör smycken med jämtlandstema.

Är man patriot så säg.

Må Gott

1 kommentar:

  1. Vilka fina fynd du har gjort! Å vilken bra semester du verkar att ha haft. Jag har länge velat ha ett tennarmband. Någon gång ska det väl bli av :)) Jämtland..... en gång i tiden så ville jag att vi skulle dra upp våra bopålar och flytta dit. Familjen trodde jag hade blivit totalt galen, så det blev aldrig av. Har aldrig varit där, men än är det ju inte för sent! Ha det bra! Kram ❤️

    SvaraRadera