December

December

söndag 2 augusti 2015

Äta bör man!

Och äter gör man - mycket, gott och ofta på semestern. Man unnar sig mer än vad man gör hemma och man fikar och har sig.

Själv hade jag varit ute på lördagen innan vi åkte och plockade kantareller och fick med mig ca 2 liter rensade upp. Av detta blev det på kvällen när vi kom fram goa varma mackor med kantarellstuvning och ett glas kall öl.

Min son och min bror äter inte kantareller så det fick bli annat till dom. Pizzabullar och pastasallad hade vi kvar av vår matsäck som vi åt av på resan.

En av dagarna var vi hem till en släkting på pappas sida - en kusin då vi träffat henne på affären och blev hembjudna på middag. Att det skulle resultera i en jättetrevlig kväll men sysslingar som jag inte träffat på 20 år och andra kusiner till pappa hade jag och ingen annan av oss räknat med.

Det bjöds på en jättegod mör älggryta med mandelpotatis. sen en hemgjord god rabarberpaj och så bullar till kaffet - mätta och glada åkte vi därifrån.

I stugan åt vi allt från kött stekt på murikan, grillad nyfångad öring, wok till korv och makaroner. Det var vin, vatten, öl och en GT i glasen. Fikade bullar och kakor.

Vi fick också nybakade bullar, kubb och annat när vi åkte hem och hälsade på hos grannarna och mina kusiner.

Men vi har också ätit gott ute då vi en kväll var på Humleliret - en restaurang i Klövsjö som är prisad för maten och dom brygger eget öl.

Vi har ätit otroligt goda våfflor med hjortron och grädde på vildmarkscaféet i Åsarna. Vi köpte pizza på mamma rosa i Åsarna och fikade gott på Wedermarks i Östersund - en anrikt gammalt café. Där köpte vi också en tårta som vi sen hade för att fira att vi fått vara hemma och att dottern skulle fylla år.

I Klövsjö köpte vi ostar från Kullens gårdsmejeri - ett måste och på vildmarkscafét köpte vi med oss älgkorv, rökt renkött och svägerskan köpte renhjärta - den tordes jag knappt smaka på.

Och ett annat måste är kolbulle och det åt vi innan vi åkte hem. Precis som vi gjorde senast då båda ungdomarna mina var med.

En kavalkad av mat kommer i bilder nedan och nästa inlägg ska jag berätta mer om annat på semestern. Nu ska jag rensa kantareller som jag varit ute idag och plockat.

Må Gott


Karré på murikan


Gin och Tonic


Ost och annat gott


Renhjärta - rökt


Renkött och älgkorv

Ost från både get och ko


kex måste man ju ha till och jämtlänska mörsjöchips (av tunnbröd)


Gott öl från bryggeriet


Jalapenoburgare

Färska öringarGoda tårtan


Och kolbulle på murkan1 kommentar:

  1. Vilken härlig hemresa ni haft. Kul att se alla bilder.
    Kram 😊

    SvaraRadera