December

December

lördag 18 juli 2015

Den stumma flickan

Det blir åter igen en svensk deckare - vi har så många i vårt land och detta är nummer 4 i en serie och jag har tyckt om de tidigare och denna (så långt jag nu kommit) känns lika bra.

Niklas Falk är uppläsare och man känner igen hans röst från film och han läser bra tycker jag.

Och i oktober kommer nästa bok :D


Omslagsbild: Den stumma flickan

Bokserie: Sebastian Bergman (del 4)
En familj hittas mördad i sitt hem och Sebastian Bergman och Riksmord kallas in. Det är en komplicerad mordutredning och trycket ökar då den ende misstänkte hittas mördad, skjuten med samma vapen som familjen.

Det finns ett vittne till mordet på familjen. Den tioåriga Nicole har varit på besök hos sina kusiner, och hennes fotspår försvinner in i den stora skogen bakom huset. Nu gäller det att hitta henne innan mördaren får reda på hennes existens.

Nicole återfinns men är så traumatiserad att hon inte längre pratar. Det enda hon gör är att rita. Teckningarna talar sitt tydliga språk. Hon har sett mördaren.

För Sebastian blir den stumma Nicole en stor utmaning. Hon påminner om hans egen dotter som han förlorade i tsunamin, och han blir besatt av att försöka läka hennes inre. Samtidigt har mördaren fått vittring på var hon befinner sig.

Den stumma flickan, den fjärde boken om Sebastian Bergman, visar HjorthRosenfeldt återigen sin fantastiska förmåga att skapa intriger med både psykologiskt djup och hög spänning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar