December

December

fredag 7 augusti 2015

Sista semesterdagen

Och jag är inte alls pigg. Känner mig lite kraschad faktiskt.

Ändå har jag inte gjort så mycket!? denna vecka.

Jo vi har klippt gräset. Sonen tog halva och jag resten - den tuffa delen, slänten till vår skogsbacke. Trots att vi varit bortresta hade gräset inte vuxit sig överstyr utan var rätt kort.

Jag har flyttat på massa växter. Jag har en pallkrage där jag redan har rabarber och nu flyttade jag en planta från rabatten också som inte riktigt vill trivas där - för mörkt kanske. Mina rabarber blir aldrig som man kan se i trädgårdar där dom växer sig meterhöga och jag skördade och fick ihop ca 800 gram och jag behövde minst 1,5 kg för att göra saft så det lilla fick åka in i frysen och så får jag hoppas det blir en skörd till - minst.

Sen flyttade jag om allt i rabatten och nu ser den rätt vissen ut men jag känner mig nöjd med hur dom nu är placerade och dom kommer nog att ta sig (hoppas jag).

Har väl tänkt på att flytta om länge men nu blev det gjort för jag fick med mig fänrikshjärta hem från semestern och så flyttade jag löjtnantshjärtat så nu står dom bredvid varandra.

Jag har också städat och i ett svep av galenskap fick jag ut mattan i vardagrsummet och så knäskurade jag den med såpvatten och spolade av den länge med trädgårdsslangen och färgerna är klarare - inte för att det är så mycket färg i den mer än beiga toner men den ser och känns renare och jag sparade kemtvättskostnad.

Sista semesterveckan har bjudit på varmt och fint soligt väder och jag har mest varit i skuggan. Inte pressat i solen och inte varit på stranden. Men jag känner mig nöjd med att sitta i skuggan - det är alldeles för varmt annars.

Tog min injektion i onsdags och jag tog ingen veckan innan - hann helt enkelt inte få ihop det på semestern så det blev bara en när vi kom upp. Kan vara en anledning till att jag känner mig kraschad kanske.

Har sovit länge om mornarna och gott om nätterna men det har blivit lite sent. Har tittat på webben på olika serier så jag är nu helt i kapp med allt. 2 kvällar har det tagit mig och senast i onsdags.

Inga jättelånga promenader förutom en dag i skogen och vi ska på hundträffspromenad på söndag. Men det har också varit för varmt på dagarna för något längre.

I onsdags så ringde sonen som var hos en kompis och då hade jag 6 minuter kvar på det tredje ögats senaste avsnitt och så ville han bli hämtad och när vi gjort detta gick jag och vovven en nattpromenad. Det var ljummet, skönt, fin halvmåne och riktigt skönt så där mitt i natten och man önskade nästan att man kunde få gå mer och längre men jag kände också att det inte skulle bli så lyckat senare så vi gick vår lilla runda.

Igår gjorde jag små ärenden efter att jag kört dottern till jobbet. Jag köpte vitt vin och öl för vi ska ikväll avsluta vår semester med räkor och tillbehör. Just nu är barnen på kalas hos kusinerna, bror och syster fyller år samt farbror så det är gemensamt. Jag följer inte med för jag känner mig inte att jag längre tillhör den sidan av släkten. Den var ju aldrig min och jag blir inte tillfrågad och då åker jag ite även om dom nog inte skulle säga och misstycka ifall jag dök upp men det känns inte bra för mig. Det är även kalas hos fd svärfar som imorgon fyller 70 men då håller jag mig också hemma. Dom hör aldrig av sig till mig så då känns det inte kul eller angeläget eller nåt sånt.

Hämtade dottern igår efter jobbet vid 9 och sen satt vi länge i köket och tog ett glas vitt och pratade om ditt och datt och hade det riktigt trevligt och mysigt. Sonen hade fiskat men dom fick aldrig något - bättre lycka nästa gång.

Ikväll är det också tv - första akten av Galenskaparnas 30 års show. Den har jag och dottern sett på plats och den var riktigt bra så det ska bli kul att se det igen - andra akten nästa fredag.

Och på tv - 17 augusti börjar fortsättningen på Broadchurch - den var så bra och den första deckaren som jag såg ihop med dottern varje avsnitt. Så förväntningarna är lite för höga kanske.

Dottern har jobbat idag också men tog sig själv till jobbet i morse - tiderna passar bussen men jag hämtade henne sen när hon slutade kl 13 och så åkte vi och storhandlade. Till veckan är även sonens semester slut så det är lite som han ska ha och så köpte jag ingredienser till lasagne. Fick ju slängt plattor när jag städade ur skafferiet före semestern. Och sonen gillar lasagne och det är en bra matlådemiddag. Fick också köpt massa rotfrukter och annat nyttigt och gott.

Jag tittar med bävan i skafferiet varje dag ifall jag ser någon indisk mjölmott men jag har inte sett någon men dottern såg en död idag. Anticimex har ju varit här och sprutat sitt gift och jag har sett 2 i rummen men förhoppningsvis så var det två av samma kön som inte lägger ägg. Har snart också gått igenom alla plastburkar med lock och diskat i maskin - det tar ju sin tid då det är många men snart så.

Jag skulle absolut kunna tänka mig att vara ledig en vecka till fast det kanske inte hjälper mot kraschen ändå. Kanske vilar jag mer när jag jobbar än är hemma, för här far man ju runt som en skållad råtta även om jag också vilar men på jobbet sitter jag ju i alla fall still och det är mest hjärnan som får jobba.

Vet att det kommer vara en hel del att ta tag i.

Men thats my life - bara att gilla läget och försöka minska på saker och ting även om det är nog så svårt.

Må Gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar