December

December

lördag 8 augusti 2015

Lördag

Idag väckte dottern mig vid 10 - då var jag inte alls redo för att kliva ur sängen och inte hon heller egentligen så hon gick till sängs igen och jag låg kvar.

Lördag och melodikryss klockan 10 men det får lösas på webben senare. Och det var mulet och grått och det hade man inte sagt något om på vädret men jag kände - gud så skönt. För enligt smhi så skulle det vara strålande sol över oss och det är ju trevligt och skönt men samtidigt en källa till lite stress.

Nu kunde jag ligga kvar i sängen och inte känna den. Vid 11 var vi uppe allihopa och åt frukost ihop och då såg jag att det också har regnat under morgontimmarna för det var fuktigt på marken.

Men solen var starkare än molnen och nu skiner solen och har gjort ett par timmar och jag har tagit en promenad med vovven men först gick jag och la mig i sängen igen och blundade och lyssnade klart på - den stumma flickan - och den slutade med dubbel cliffhanger och jag vet att det senare i denna månad kommer en ny - den har jag redan reserverat på biblioteket.

Vi fick en skön runda jag och vovven men han vill inte gå så långt för han tycker också det är för varmt men vi var ute en halvtimme. Han släppte jag sen in hemma och själv åkte jag till affären för vi hade glömt lite saker och så ville vi ha mer av en otroligt god citrondricka.

Jag köpte en flaska igår och trodde det var mer juice men den var kolsyrad. Den var också i en glasflaska med sån porslinskork så när drickan är borta är flaskan kvar så det fick bli fler av denna goda dryck - dyr är den men väl värda sina pengar och ibland får man ju låta bli att titta på priset också.

Bildresultat för sicilian lemonade

Ska man köpa såna här flaskor så får man ju betala lika mycket men utan något i dom och jag gillar såna här flaskor och har en som en flisa har åkt ur så nu kan jag kasta den med gott samvete samt även dom som har plastkorkar i gammal stil.

När det blir tillräckligt med rabarber för att koka saft har jag också fina flaskor till detta.

Vi hade myskväll framför tvn och galenskaparna igår. Åt räkor och skrattade gott åt tokeriet som vi var på plats och såg. Räkorna räckte till frukost åt ungarna - varsina rejäla räkmackor men jag kände inte för det. Och när jag sitter där och äter dessa goda skaldjur kunde jag också känna - så gott är det inte, varför vet jag inte men kommer på mig själv att ofta tänka så på vissa saker och så även sist vi åt räkor. Knäppt jag vet.

Men vi kommer sitta och skala och äta en annan gång med klar säkerhet.

Skalen gick jag ut och slängde direkt och tog en kvällspromenad med vovven, en riktigt skön sen kväll. Syrsorna spelar och jag hör fortfarande det ljudet så hörseln är det inte fel på än. Man säger att när man blir äldre så är såna ljud de som försvinner.

Barnen är med sin pappa hos farfar på kalas, dottern som tidigare i veckan haft ont i halsen men känt sig bättre har idag en näsa som rinner och har sig. Känner sig inte alls pigg. Sonen hade samma när vi åkte iväg på semestern och med tanke på att vi satt i samma lilla bil länge så väntar jag bara på att jag också ska drabbas men det är också långt smittotid ifall dottern fått hans snuva.

Jag sitter ute under parasollet med datorn i knät och håller på att ladda in en ny bok i mobilen. Denna gång blir det Björndansen av Roslund och Thunberg.

Måste ha något bra att lyssna på då jag ska ställa mig och dona i köket. Först ska diskmaskinen plockas ur och sen ska lite disk in i den. Sen ska jag skala rotfrukter som sen ska rostas i ugn. Det blir palsternacka, sötpotatis, morot och jordärtskockor. Länge sen jag såg så stora och fina jordärtskockor. Lite rödlök och vitlök och vanlig potatis ska jag också ha i pannan. Till detta blir det kycklingfiléer som ska få gå med i ugnen.

Sen ska jag steka köttfärs och göra en köttfärssås till lasagne men jag gör inte lasagnen förrän i morgon.

Gräsmattan växer bra ser jag i värmen så det är dags att klippa den igen vilken dag som helst. Men inte i morgon. Jag måste ställa klockan för att vara på plats för hundpromenaden. Ska också möta upp en ny som inte hittar och som ska åka efter mig dit vi ska. Så för min del får det gärna vara lite mulet i morgon på förmiddagen då vi ska gå minst en timme runt en sjö i och för sig så hundarna kan ju svalka sig flera gånger om. Och med lite fika nerpackat är det ju mysigt med solen också men inte för varmt.

Människan är aldrig nöjd!

Må Gott

Björndansen (inbunden)


Rysligt spännande, från första raden till sista Förföriskt snyggt berättat. Åsa Carlsson, Kristianstadbladet
600 sidor sträckläsning. Efteråt är jag smått andfådd av bedriften och rejält tagen av vad jag läst. en omskakande skildring av tung kriminalitets framväxt och konsekvenser. Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet

Allt är inövat. Sekund för sekund. Varje rörelse på plats. Det kommer inte finnas ett enda vittne som kan återge vad som hände. Inte en enda polis kommer hitta spår som leder till gärningsmännen. Efteråt är det berusning och lättnad. En stor guldfiskskål fylld med pengar.
Många år tidigare, tre bröder som svetsas samman medan familjen går sönder. En pappa som lär dem att alltid slå tillbaka, en mamma som vill bryta sig loss.
Björndansen är en roman om den mest hänsynslösa och samtidigt mest uppfinningsrika liga vi sett. Om bankrånarna som kom från ingenstans. Men också om en familj, om broderskärlek som är starkare än allt, om fäder och söner. Om verklighet som blir dikt. Leo, Felix och Vincent- du kommer aldrig att glömma dem.
Anders Roslund är den första halvan i den framgångsrika och prisbelönta författarduon Roslund & Hellström - dessförinnan redaktionschef på SVT där han startade Kulturnyheterna.
Stefan Thunberg är manusförfattare och ligger bland annat bakom biosuccéer som Hamilton och Jägarna 2. Han är också den fjärde brodern som inte deltog i den serie bankrån som Militärligan genomförde och som den här romanen är baserad på.
Björndansen är Roslund & Thunbergs första gemensamma bok.
... det är pappa/son-temat som riktigt griper tag. många är scenerna som stannar kvar. Nära betygsfemma. Torbjörn Westlin, Expressen Söndag
Det är fruktansvärt effektivt och lättläst, också när det är rejäla uppförsbackar som skildras, och det är inget att förvånas över: Thunberg har skrivit filmmanus, Roslund vet vi ju vad han går för. Men mest gripande, och in i hjärtat mer spännande, är berättelsen om familjen som Stefan Thunberg kommer ifrån, om själva bandet mellan dem ... Stig Hansén, Helsingborgs Dagblad
En av årets bästa kriminalberättelser. Rolf Asmundsson, Östran
Rysligt spännande, från första raden till sista. Vare sig det handlar om själva bankrånen, om flykten, om broderskärleken, om våldet i barndomshemmet eller bara om drömmen som bär, så är det nervkittlande. Förföriskt snyggt berättat. Åsa Carlsson, Kristianstadbladet
Anders Roslund och Stefan Thunbergs Björndansen (Piratförlaget) är 600 sidor sträckläsning. Efteråt är jag smått andfådd av bedriften och rejält tagen av vad jag läst. en omskakande skildring av tung kriminalitets framväxt och konsekvenser. Förutom den starka personnärvaron är Björndansen effektivt och korthugget berättad Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar