December

December

tisdag 25 augusti 2015

Så mycket att göra och se och lyssna och ..................

Det har regnat!

Och jag tycker det är rätt skönt men det är också kvavt. Det har mullrat till lite men inte mer än lite.

Bildresultat för dog refuses to walk in the rain fun

Vovven vägrar gå ut genom altandörren som han annars gör. Jag brukar öppna den direkt när jag vaknat och då går han ut och kollar läget på sin täppa och gör morgonkissning.

Men inte idag. Jag försökte följa med honom ut och själv stå där i regnet men se det gick inte hem, han ställde sig vid den stängda dörren med öronen tätt intill huvudet och så mest bedrövad ut.

Så på med paltorna och ge sig ut. Och jag tyckte det var skönt och på något sätt behagligt när jag gick den lilla rundan för mer än så var vovven inte intresserad men han gjorde både 1 och 2 och så fick han "läst" hundtidningen och sen gick han nöjt in.

Och jag har sovit många långa goa timmar i natt. Så skönt att inte åka iväg och hämta sonen. Han fick åkt med sin jobbarkompis och så hoppas jag det blir mest alltid jämt.

Jag slutade tidigt igår från jobbet eftersom jag började tidigt. Tre åkte jag hem och då sken solen och hade gjort hela eftermiddagen. Jag bytte om och hämtade gräsklipparen i det gemensamma förrådet. Och vi hade fått både ny klippare och trimmer. På tiden för vi har haft dåliga och gamla såna men en av mina grannar har blivit medlem i styrelsen och nu har hon satt press på att även vi i det "nedre" området behöver ha saker som fungerar och inte som tidigare i det "övre" där det ska vara finare tydligen att bo - det är mer stora radhusliknande lägenheter.

Så nu är gräsmattan nyklippt men det började mulna på och jag hade precis klippt klart matten och skulle ta trimmern i slänten när åskan mullrade och regnet kom så det blev inte mycket mer gjort men det viktigaste blev i alla fall klippt. Härligt.

Middagen blev ju grillat kött från helgen och så hade dottern gjort potatisgratäng - en sån där färdig påse men det var gott.

Och klockan var inte mer än 5 när allt var klart - ätit och sånt. Och jag tog med mig datorn, kopplade upp den och la mig i sonens säng - det är riktigt behagligt att ligga där i hans lilla mörka rum och jag tittade på Mammon som jag inte såg när det gick på play, sen hittade jag program om husdjurens hemliga liv -2 avsnitt. Och så kollade jag på vad som fanns mer och hittade Poldark - en sån där härlig kostymserie som handlar om slutet av 1700 talet och romantik och annat - kan rekommendera den om ni missat. Går på lördagar tydligen annars.

Så här mycket som jag tittat på tv var det länge sen jag gjorde. Även om jag tittar när jag vill och kan på play.

Hittade också lite annan info om höstens drama på svt.

Downton Abbey kommer senare i höst men så kommer också Black work som känns spännande.

"Black work"


Förkrossad av makens död vill Jo Gillespie (Sheridan Smith), som också är polis, ta reda på vad som har hänt med mannen hon älskade. Den tredelade kriminialserien "Black Work" är regisserad av Michael Samuels och manus har skrivits av Matt Charman. I tre avsnitt. 

Start: fredag 28 augusti i SVT1.

Det blir nog så att det får bli play på det mesta - vilken tur man idag inte behöver en video för att spela in utan kan titta när man själv vill. Sen har jag alla böcker som jag vill lyssna på och läsa, hur ska jag hinna med när tiden är så begränsad?

Men lite bättre blir det när jag slipper vara mammataxi mitt i natten - ett stort plus! 

Hösten är onekligen här och jag ser fram emot att bona in mig med tända ljus och sånt men jag har först ett dilemma. Vart ska jag lägga alla dynor som jag har till utemöblerna. Jag köpte ju "nytt" på loppis och 5 av dynorna är väldigt tjocka men vi får försöka knö in dom i mitt uteförråd och så får de 4 som är lite tunnare vara i förrådet som finns i trapphuset till lägenheten.

Jag ser också fram emot att få byta mina idag ljusa turkosa gardiner mot de nya lite mer höstiga mörka som jag fyndade på indiska och så vill jag köpa mig en ny matta som jag sett på ikea. På en fb sida hade man hyllat den och priset är inte så farligt. 700:-

VALBY RUTA Matta, kort lugg IKEA Slitstark, fläcktålig och enkel att sköta eftersom mattan är gjord av syntetiska fibrer.

VALBY RUTA Matta, kort lugg IKEA Slitstark, fläcktålig och enkel att sköta eftersom mattan är gjord av syntetiska fibrer.

Just nu har ett ikea när mig 11 hemma och ett annat över 20 så jag ska nog kunna köpa mig den. Och vi har idag funderingar på att åka på Ikea på torsdag, då slutar dottern tidigt och jag kan anpassa mig så vi kan åka på eftermiddagen där. 


Hann få post innan jag åkte till jobbet och det var recept från Gottfries. Det var på 2 uttag så nu har jag så jag klarar mig hela detta året ut och sköterskan ringde igår för att få rätt vårdcentral och namnet på min läkare så att dom kunde skicka remissen dit. 

Känns gott att ha detta gjort och även i tid.

Och i tid fick jag in statistiken till Rikidrottsförbundet. Idag senast 23:59 ska den vara inlämnad med rättelser och allt och nu är den inskickad! Yes! 

Det är inte mycket mer än att mata in uppgifterna som ligger på mig i Idrott Online för det är alla tränare som ska mata in närvaro och annat själva i vårt system och så räknar systemet. Det var skillnad mot när jag började för då fick jag manuellt räkna och det var bökigt.

Så nu har jag prickat av ett måste på veckans göra lista på jobbet. I går gjorde jag en annan viktig sak och nu kan jag mest glida resten av denna vecka :D

Sitter nu och njuter av kaffe och en bit banankaka som dottern gjorde igår kväll medan jag låg och tittade på tv.

I morgon är det injectionsdags och då börjar jag tidigt och slutar tidigt. Ska nog gå med på en kvällswalk med hundgänget för då är jag klar med det lagom till att dottern slutar - det är i samma by i morgon.

På torsdag får det också bli ändring av arbetstid ifall vi ska åka på ikea.

På fredag blir det lika. Då ska jag ju roa mig med att lyssna på Tomas Ledin och jag såg ju också på släktforskningsprogrammet om honom igår. 

Lördag ja då blir det också mycket. Hämta saker till jobbet på ica inför söndagen och sen har vi fest på jobbet på kvällen. Det har levererats champange som nu står i vårt förråd idag. Sen blir det mingel, grill och underhållning. Ska bli riktigt kul.

På söndag - ja det blir en tuff lång dag med att jobba.

Sen är vi inne i september och då börjar yogan, är vip-inbjuden till stick-caféet i nya garnbutiken.

Så detta gör att jag är extra glad över att sonen nu har hittat sin kollega att få åka med.

Känner mig lite skrämd av allt om jag ska vara helt ärlig. Så mycket jag ska göra och jag har ju samtidigt inte så mycket energi. Men det är ju samtidigt positiva saker och inget som jag känner ångest inför och inte vill göra och det är ju mycket värt.

När det gäller söndagen så kommer jag ju mest övervaka och det mesta är delegerat ut till andra men det är nog så jobbigt för jag ska ju ändå vara med och ha koll och det blir många timmar.

Men om jag redan nu förbereder mig på att det kan komma en krasch så kanske den uteblir.

Må Gott


1 kommentar:

 1. Vi kanske syns i vimlet på Liseberg då ;-)

  Låter som din hund är som Zingo.. fast Zingo kan tycka det är ok m regn iaf om han redan är blöt.. men åska är livsfarligt & åska & regn det har han kopplat samman.. så han är som en stor bromskloss vissa dagar när man ska gå ut..

  mattan var jättesnygg :-)

  Skönt att du klippt gräset :-)

  Hoppas sonen kan åka med jobbkompisen nu så du slipper vara natt taxi.. Det sliter..
  Det låter som du har en toppenhelg framför dig.. håller tummarna att orken håller i sig :-)

  Kram

  SvaraRadera