December

December

måndag 24 augusti 2015

På himlen finns det grå moln

Och dessa grå moln har även regn i sig!

Växlande molnighet och någon regn- eller åskskur

Ja det regnar - eller har regnat och det kom en rejäl skur men så skönt det var på något sätt. Luften blev fräschare. Fast det ska vara växlande med sol också.

Men helgen har bjudit på sol och värme. Och igår satt jag ute i min stol under parasollet och läste hela dagen. Läste ut boken - Barfotaflickan av Katerina Janouch. Hade det regnat igår hade jag nog legat under täcket och sovit men nu var jag vaken men vilade mig ändå genom att bara sitta där stilla.

För i övrigt blev det en helg med lite sömn och mycket gjort.

Fredag!

Sonen jobbade och när han åkte visste han inte när han skulle sluta och det gör han aldrig. Så vid nio kom beskedet - 00:30.

Jag tittade på play och kommisarie Banks och en dokumentärserie på 2 avsnitt som gått på 7.an om kvinnofängelse i USA och så blev det lite vila innan jag satte mig i bilen och åkte ut för att hämta hem honom.

Sen ställdes klockan på 06:45 för att timmen senare sitta i bilen igen och köra ut honom till jobbet för en övertidslördag. Så det blev inte många timmars sömn för någon av oss. Men jag tyckte inte så synd om mig för egen del men för sonen och hans kollegor som är helt slut efter en vecka och ändå ska jobba en lördag. Han har en jobbarkompis som bor i Stenungsund och det blev ännu mindre sömn för hans del. Sen slutade han 17:18 och då stod jag där och väntade på honom.

På vägen hem blev det ica och inköp till kvällens middag. Det blev bestämt att vi skulle grilla när vädret var så bra. Köpte revben och fläskytterfilé samt lite olika grönsaker att lägga på grillen.

Köpte färska frallor och väckte dottern när jag kom hem. Och så tog jag vovven med mig ut och gick en halvtimme och var hemma lagom till att melodikrysset skulle börja och vi myste med kaffe och färskt bröd.

Bildresultat för throw trash away

Och sen åkte vi till tippen. Så skönt att bli av med säckar som jag haft i trädgården och som bara väntat på att få bli slängt ihop med annat smått och gått och den gamla dammsugaren.

Efter tippen åkte vi på systembolaget och köpte Black Tower Pink Bubbly Rosé och Black Tower Red. Och så gick vi in på cafét och köpte varsin mjukglass och satte oss på torget en stund. Mysigt.

Hem och så satt jag ute och läste en stund och så förberedde vi inför grillningen. Marinerade grönsakerna i vitlök, kryddor och lite olja, Skalade och klyftade potatis. Dottern skulle duka och göra sallad medan jag var iväg.

Sen blev det en skön sval och lång dusch innan jag for iväg.

Det blev en riktigt god middag och rejält mätta blev vi. Kvällen var ljum och jag satt ute en lång stund och kom inte i säng förrän efter 10 - så det var en lång lång dag men vi fick mycket gjort och hade en riktigt bra avslutning.

Sov som en stock hela natten. Men innan jag somnade så tackade jag nej till en promenad med hundgänget. Jag kände att jag hade ont i svalget så där som jag får när jag varit för mycket på G. Så jag insåg att ställa klockan på söndagen inte var något jag ville göra.

Och vi var bara några få som anmält oss så promenaden blev inställd. Det var många som var på sina land och på annat håll denna fina helg.

Igår när jag satt ute så gjorde jag ett fotbad - länge sen sist och det var skönt för mina trötta fötter som ömsar massa skinn.

Och på tal om ömsa. Katten jagade en kopparorm igår igen. Kom hoppandes i skogsbacken och jag trodde det kanske var en groda. Och gick dit för att vovven var också intresserad av vad katten höll på med. Katten tog ormen i mun och försvann över till grannen och buskar och sen hörde jag hur det prasslade och hade sig. Så ormen är nog inte någon orm längre (eller ödla då).

Igår la jag tidigt och skulle ha 12 timmar och 36 minuter innan klockan skulle ringa idag. Sonen hade klipptid och jag bestämde att jag skulle börja jobba tidigt efter att jag kört honom. Lika bra att få det överstökat när jag ändå skulle upp, ut och iväg.

Vaknade dock lite för tidigt - av katten - och sen hade jag svårt att somna om men slumrade till så där som man gör strax innan klockan ska ringa. Gissa om jag var seg och trött.

Jag låg och lyssnade på boken när jag till sist dåsade iväg. Men jag ska troligtvis inte, kanske inte, förhoppningsvis inte iväg inatt och hämta sonen.

Han fick reda på att det visst bor en kille här som jobbar på samma band som honom. Dom började samtidigt - lite äldre men när sonen i början frågade om det fanns någon som bodde här så hade han inte hört och ingen annan hade väl tänkt på det heller.

Upplysningen kom när en annan som stod och tankade samtidigt som mig efter att jag hämtat sonen förra veckan pratade med sonen om detta och frågade vart han bodde och om det var mamma som hämtat. Sonen sa att det var det för han hade inte tagit körkort än och bodde där och så uppdagades det att personen bor på samma gata som hans farbror. Så om inte personen har något annat för sig före eller efter så kan sonen åka med.

Gissa om jag är glad!

Men får ändå vara lite beredd på att få hämta ifall personen inte är på jobbet eller ska göra annat men det är en person med familj och hus så han bor ju stadigt där han bor.

Så håll tummarna.

Bildresultat för keep your thumbs up

Igår när det på kvällen hade börjat bli lite mer av molnen och vi hörde vädret så kunde jag förstå varför jag haft sån konstig värk som bultat i musklerna - det är ingen rolig vecka framför oss med tanke på att jag skulle föredra uppehåll till helgen men det kan ju bli många ändringar till dess.

Men även om jag är nöjd med att inte ha nästan 30 graders värme i skuggan så vill jag inte ha regn när jag ska göra sånt som inte kräver regnkläder. Ska ju vara fin på lördagen då vi ska ha fest och vara utomhus. På söndag är jag inomhus men för jobbets skull och de aktiva vill jag ha fint väder och så Ledin på fredag - ja här är jag både ock. Kan ha regnparkas på mig och kanske skrämmer det också iväg folk så det inte blir hur mycket som helst om det är lite mulet men ösregn vill jag inte ha.

Så håll tummarna.

Det gör det också väldigt svårt att planera inköp inför helgen. Bra väder = mycket folk.

Må Gott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar