December

December

fredag 21 augusti 2015

Porscheröd

Att omsätta ord till handling eller kanske mer rätt tankar till handling - nej ord blir bra men dom lämpar sig inte i tryck för dom var allt annat än rumsrena sist jag uttalade dom när jag skulle byta påse på min dammsugare som har någonstans 12-13 år på nacken.

En miele som jag varit nöjd och den suger fortfarande bra??? Ja jag vet ju inte annat än det som är just där och då och visst kan jag svära eder även under själva dammsugandet.

Sen så även om jag byter filter och påse så luktar det inte gott när man dammsugar men den har gett sig i luckan som ska stängas efter att man bytt påse, den har även spruckit i plasten här och där.

Så jag har säkert under 1 år svurit över denna tingest.

Men igår gick jag från tanke, ord till handling och nu har jag en ny porscheröd - just precis - en röd men det var väl mer en lyckosam slump att den var just röd - jag som gillar rött :D

Sa till dottern - gör dig klar vi ska åka iväg när jag slutar jobba! Så sagt och gjort så styrde vi kosan till Mediamarkt - jag hade på deras hemsida sett kampanj på dammsugare som jag tänkte - det kan ju vara något.

Och väl där så pratade jag med en försäljare och hon sa - jo den är väl bra men vi har också fått reklamationer på den för den håller inte i röret och i munstycket.

Men rekommenderade då Samsung istället. Inte så många hundralappar dyrare. Jag har Samsung sen flera år när det gäller mobilen och den är jag väldigt nöjd med.

Så nu åker den gamla trotjänaren ut - med glädje och golven ska bli fina med min nya lilla söta

SC07F30WH Dynamisk Röd
Så denna och ett paket med extra påsar kostade mig 1580:- och kontot blev tömt men nu är det i alla fall äntligen gjort och jag slipper och dammsugaren - den gamla slipper osa eder.

Hemma igen så åt vi tacokryddade färsen med pitabröd, grönsaker och guaccamole. Gott och mättande och medan dottern plockade undan kopplade jag upp datorn mot tvn och så tittade vi på onsdagens avsnitt av Broadchurch.

När den var slut så hade vi 1,5 timme till nästa - dagens avsnitt. Dottern gick in till sig för att titta på idol och jag tog med mig vovven ut på en långpromenad och var ute i 45 minuter. Det var lagom i värmen och lite molning - ett tag trodde jag det skulle bli åska och regn men det kom aldrig något.

Men min kropp är i uppror. Det värker/hugger i musklerna i armarna och benen. Pulserar stötvis och irriterar smärtsamt - vilket får mig att undra ifall det är något med vädret på gång. Jag är väldigt dubbel här. Ena delen av mig vill ju ha kvar värmen, solen och hettan medan den andra vill ha svalare, kyligare men ändå sol.

Och så har jag av ren egoistiska skäl men även för andra önskemål och samma väder som vi har just nu även sista helgen här nu i augusti. Det är Tomas Ledin på Liseberg på fredagen som jag vill se, det är aktiviteter utomhus med jobbet både lördag och söndag och det vore förbaskat synd om det blev förstört av regn.

Men sen - ja då kan det få bli ........................ sol, svalare, klar höstluft, skogen mm.

Har också fått veta saker som jag inte visste - vi såg ju gårdagens avsnitt av Broadchurch och vi sitter jag och dottern och nästan hoppar i soffan och så slutar det och nästa avsnitt kommer på måndag - icke - det kommer inte förrän på torsdag?? Här har vi suttit 4 dagar i rad och haft avsnitt och så måste vi då vänta en hel vecka på nästa - frustrerande.

Men på onsdag nästa vecka på 4:an kommer en ny deckare - Safehouse - verkar också väldigt bra.

Sonen skickar sina sms sin vana trogen vid 9 - det är ungefär då dom får veta när dom får sluta och igår blev det "normal" tid 00:12. Och har han nu en himla tur så blir det inget jobb på lördag - det gick lösa rykten om det men helt klart blir det inte förrän idag.

Medan jag väntade på att tiden skulle bli så pass att jag kunde åka och hämta honom stekte jag upp mer av den köttfärs jag köpte - även denna tacokryddad. Vi pratade om det jag och dottern ifall vi bara skulle göra färs eller om vi också skulle göra biffar eller så men det blev färs. Ska frysas in i mindre portionspåsar så är det bara att ta fram och göra vad man nu vill göra av den. Ta med till lunch eller äta hemma.

Samtidigt satte jag datorn på diskbänken och tittade på svt play och kommissarie Banks - ren tur att jag kollade om det fanns något jag kunde se för jag hade glömt bort detta program och det var på detta avsnitt sista chansen.

Vi fick "bibeln" i brevlådan också igår. Såg att den nu var adresserad personligen till mig och inte bara lagd i lådan. Kanske ett sätt att ge alla den även om man har ej reklamskylt på lådan. En del har ju till med den instruktionen :D

Bildresultat för ej reklam men ikea

Sonen vill ha en ny stol till sitt rum och vi såg en på nätet som kanske vore något innan katalogen kom. Jag har sett en matta men om den finns kvar vet jag inte för i katalogen finns den inte men allt som är i butiken finns ju inte i katalogen.

Jag köpte ju en wok-panna där - som jag använder ofta till annat också och jag är väldigt nöjd med den och jag behöver en ny stekpanna och funderar på att köpa den på Ikea, sen ska vi slänga x antal plastlådor köpte på ica som man ska ha som matlådor men dom är kassa, efter några diskar så slår sig plasten och det är svårt att få på locken så jag är allt annat en nöjd. Men på ikea har dom vita platsburkar med rött i locket (rött :D) som vi är väldigt nöjda med så dessa ska vi nog köpa fler av.

Nu får vi se om vi kan komma iväg till ikea nästa helg kanske - då vi får in mer pengar.

Om sonen nu inte jobbar imorgon då ska vi åka på tippen. Den gamla dammsugaren ska få sitt avslut och även en del annat som står. Vore skönt om vi kunde få det gjort.

Nu ska jag inventera i våra frysar här på jobbet. Göra en beställning på varor och sen - ja då går jag hem.

Må Gott3 kommentarer:

 1. Rött är fint :-) Har du invigt nya snabeldraken nu då? Funkar han som han ska? :-) Hoppas sonen blir ledig idag, lördag så ni kommer iväg till tippen. Skönt att bli av med skräp man har stående. IKEA har bra grejer tycker jag. Beställde en säng av dem för ett par månader sen och fick den hemlevererad, jättesmidigt och fakturan kom inte förrän häromdagen :-)
  Hoppas ni får en fin lördag. Kramisar från mig här på andra sidan av skogen! ♥

  SvaraRadera
 2. Jag fick oxå bibeln häromdagen :-)
  Men har inte hunnit kolla så mycket i den :-)
  IIKE har en serie som heter 365 den är mycket bra. Vi har både stepannor & grytor i den serien & de håller sig jätte bra Så de kan jag varmt rekommendera :-)

  Kollar oxå på IDOL men vi kollar bara de där avsnitten som är nu vid uttagningen. För det tycker jag är undehållande ;-)
  Sen tycker jag det börjar bli tjatigt ...

  Broadchurch.. så fruktansvärt bra... så bar så att jag & dottern börjat kika i förväg på nätet. Kan helt enkelt inte hålla mig.. Älskar programmet :-)
  det finns på ngn engelsksida. Vill du ha webbadressen så hojta till :-)
  Det börjar en annan engelsk serie på onsdag det hette Safe house... funderar på att se den :-)

  Hoppas du har en riktigt bra söndag :-)
  Kram <3

  SvaraRadera
 3. ps. glömde.. snygg dammsugare... nu jäklar kommer det att bli kul att städa :-)

  Kram

  SvaraRadera