December

December

tisdag 11 augusti 2015

En källa till vrede!

Bildresultat för surkärring

Så har då vardagen kommit igång och jag har startat den under semestern nästan vilande mammataxin.

Mammataxin fick göra en brandkårsutryckning i går när sonen ringer och står på stationen och tåget kommer inte trots att vi kollat på reseplaneraren att dom ska gå enligt tiden där men det är lögn och förbannad dikt.

Det kommer inget tåg - man håller på att byta ut räls och annat och det är bara ett spår och det kan ju som sagt då bli trångt men planering har dom väl och koll på tider och vad som ska åka också så det borde inte vara så svårt att skriva - förseningar och sånt på sin hemsida.

Jag har ju världens bästa jobb även när det gäller att jag kan lämna det för att göra detta - köra sonen till stan för att han därifrån ska kunna tag sig vidare. Men jag satt också kvar den där halvtimmen som försvann.

Idag har han ställt sig vid stationen och tar över en timme tidigare tid för att vara säker på att han kommer fram tills dess han ska ta bussen. Detta är inte klokt!

Och rimligt vore ju att man när det är så här struligt då sätter in mer bussar men inte då. Det går buss men mitt på dagen går den inte utan det är morgon och kväll. Ja - jag är mer än missnöjd på västtrafik.

Sonen jobbade till 00:12 så jag fick åka och hämta honom och körde ända ut till Volvo eftersom jag inte kunde somna och tjänar tid på att åka ända dit.

Men jag var väldigt trött och inte blev det bättre av att jag även idag körde dottern som började tidigt idag också. Så idag gick jag efter rundan med vovven och la mig och somnade och vaknade till vid halv 12 - behövligt men ändå så attans trött så idag ska jag gå och lägga mig tidigt för att sova och ställa klockan för att hämta sonen i stan.

Tror jag!

Bildresultat för frosta ur frysen funny

Igår efter jobbet och middag så tog jag tag i frysen - frostade ur den för det hade isat sig men det var lätt att frosta av för det var inte länge sen jag gjorde det sist men det var rörigt i lådorna och jag gjorde lasagne så att sonen har mat att ta med sig som jag behövde få plats till. Så jag slängde en massa som jag inte har en aning om vad det var för något i påsar och trattisar från 2011 - kan plocka nya i år :D

Och idag såg jag en kylbox som jag missade igår - tack och lov en liten - och där i hade jag skinka - pålägg och 1 paket bacon och sen frysta bär så det var en sörja av tinade bär i botten så skinkan hinner vi inte äta upp så jag ska göra ost och skinkpaj på den.

Igår så kryddade jag även en fläskkarré som nu står i ugnen sen i morse och ska bli pulled pork. Men jag kommer inte baka några egna bröd till detta - någon måtta får det vara på fliten. Vårt ica bakar egna hamburgerbröd som jag ska köpa och dom är väldans goda så jag ska iväg och handla efter jobbet.

Mötte dottern i dörren när vi gick - sonen åkte med mig till stationen och hon är satt i arbete. Ta vovven ut på långrunda! Och göra coleslaw.

Nu har jag fått i mig dagens första kopp med kaffe klockan 14 på dagen. Jag har vatten i en flaska - är väl en halvliter och jag tog med mig ingefära som jag lagt i vattnet. Ska försöka få i mig en sån här flaska med vatten varje dag på jobbet hade jag tänkt. Är dåligt att dricka vatten märker jag. Har också med mig morötter - såna där nyskördade små med blasten kvar som ska bli mellanmål.

Sen har vi - igen! problem med mailen - inte bra, vi ska tydligen få nya lösenord. Det ställer till det när man ska jobba och man gör mycket via just mailen.

Min kära katt - kattastrofen! Han syntes inte till i natt när jag ropade på honom, inte heller såg jag honom i morse och inte heller när jag ropade då jag vaknat till liv. Vänder mig om och där ligger katten - på stolen och tittar på mig med en blick som undrar om jag är dum på riktigt :D

Han är svart och rullar han ihop sig och ligger på en svart dyna så syns han ju knappt. Jag blev glad för en tanke som dök upp i mitt huvud var att jag skulle få gå upp i skogen och leta. En granne har satt upp lappar då deras ena katt försvunnit. En kastrerad hane som min men mindre och vi har sett räv i området men det är ju också mycket trafik med både bil och tåg eller så har han vandrat iväg och flyttat - mycket kan ju hända - tyvärr men man får ju vara lite medveten om att just detta kan hända att en katt försvinner när dom är utekatter även om det givetvis är jobbigt, hemskt och tråkigt när det händer.

10 år är han nu den lille missen :D

Må Gott

1 kommentar:

 1. Hahaha tur att det inte blev ngn katastrof... utan att han tog det hela med ro ;-)

  Ja JÄKLA Västtrafik... det går INTE att lita på dem ALLS!
  Vilken otrolig tur de har dina barn att du kan ställa upp för dem... men som jag skrev i ett annat inlägg, vi får tillbaka det en vacker dag det är jag säker på :-D

  Väldigt vad flitig du har varit!
  Ett litet tips tänkte jag flika in. När vi var i Vetlanda så handlade vi på Willys & där hade de "willys eget märke trer jag" med hamburgerbröd (utan sesamfrön) & det var supergoda & fluffiga, nästan som hembakade :-)

  Ha en fin kväll!
  Kram

  SvaraRadera