December

December

torsdag 27 augusti 2015

Det finns inget dåligt väder....

Det finns jättedåligt väder - så sa precis en i radion som står på och skvalar bredvid mig på jobbet.

Bildresultat för dogs who hate rain

Idag kan man inte annat än hålla med. Killarna vi har som är ute på plan gav upp för dom kan inte göra något idag. Inte klippa gräs, inte blåsa bort skräp - ingenting.

Och det är dom skulle behöva göra men det skulle vara över tills imorgon detta regn så istället för att då göra halvdag så byter dom och kör hela dagen då - SMART!

Men det kan få regna hela dagen idag bara det slutar och är uppehåll i morgon då jag ska på Tomas Ledin som också precis nu spelas på radion :D

Jag gör en kort sejour på jobbet också. Var här till 11 och ska gå innan 2 för att hämta dottern. Sen åker vi hem och gör ett kort stopp och hämtar sonen och kör honom till jobbet.

Han fick jag också hämta hem igår men inte på natten.

Jag var på hundpromenad med gänget och hade hunnit en bit när telefonen ringer och sonen är dålig. Så jag fick vända och gå mot bilen igen. Men jag hade sällskap av en annan också för hennes hund ska inte gå för långt då hon går med skydd och har skadad en sena och hon hade mätt sträckan och vi gick i 3 kilometer i alla fall.

Det var mulet och regn i luften. Varmt och kvavt men också skönt så det blev ju ändå en liten promenad med hundkompisar.

Så i stan mötte jag upp sonen och han hade helt plötsligt börjat må dåligt, svettas och ha sig - blodsockerfall.

En del av mig har väntat på att det skulle bli någon reaktion på att dom får jobba så mycket så jag blev inte förvånad.

En annan del av mig blir orolig för han är väldigt trött och han säger själv att han kissar mycket men dricker inte så mycket som han borde kanske. Så jag ska ta sockret på honom men först måste jag hitta min mätare för igår när jag tittade efter den på ett ställe låg den inte där och jag har nog lagt den på väldigt bra ställe - gäller nu att komma på vart.

Så vi pratade lite om diabetes i bilen och om han själv var orolig men det sa han att han inte var - han har ju sett mig och insett att det går att leva med. Och förstår ju att det kräver lite struktur och annat men att man kan leva gott med det ändå.

Bildresultat för blood sugar fall fun

Men inte måla fan på väggen än. Det kan ju som sagt bara vara en dipp av för mycket arbete.

Nu har han sovit gott och länge i natt och slipper åka kollektivt dit.

Sen åker vi på ikea jag och dottern. Förutom mattan så ska vi också köpa en kontorsstol till sonen som han tittat på.

Sen vill jag in på Indiska - får ju mail och har sett ett par byxor men jag vill titta på dom och prova dom. Annars beställer jag gärna på nätet men byxor är mer vanskligt.

Dottern är också arg - som ett bi när hon kommer hem från jobbet. Det har hon varit ett tag nu för det finns 3 personer bland 8 - gamlingar som vill styra och ställa och bara klagar. Dom klagar på allt. Maten, personalen, aktiviteter.

Igår ville dom ha hjälp med att sätta på en dvd - vilket dom själva kan - men tycker att personalen ska göra eftersom dom nu bor på "lyxhotell" - jag kan hjälpa om 10 minuter säger dotterns som håller på med en annan boende som behövde hjälp med viktigare saker och genast fick hon höra att A minsann var så duktigt och så hjälpsam och så.....................

En vikarie - kille - som inte gör allt det där andra som måste göras men lyder gamlingarnas minsta vink.

Så stämningen är totalt kaosartad och hela personalen har samma känsla. Man vill inte in på den avdelningen pga av dessa 3 - samma 3 som pratar skit om sina medboende och är mobbare!

Hon säger att hon ska inte ta åt sig men det gör man ju ändå. Och andra har försökt prata med dom lyssnar inte alls.

Så vi satt vid köksbordet igår och hon fick ösa ur sig.

Man vill ju absolut inte bli kritiserad och absolut inte om det är helt missvisande och inget som stämmer. Konstruktiv kritik är en sak men att hela tiden bli utmålad som en urusel människa - ja det kan ju knäcka vem som helst.

Får hoppas att chefen som är ny - nu kan ta tag i detta och styra upp situationen. Kanske ska dom flyttas till olika avdelningar eller kanske t o m andra boenden? Ja något måste man ju göra.

Allt var mycket bättre förr är deras ständiga kommentar också. En av dessa är från en "finare" familj och säkert haft hemhjälp och är van att styra och ställa och klart att det då blir en krock när den verkligheten inte längre stämmer.

Bildresultat för rude old people

Och som sagt det regnar och jag har inte varit ute på någon runda och det är ingen mening att låta sonen göra det som det var tänkt. Men vovven gick ut i trädgården. Jag slängde ut torrt bröd till fåglarna och då blev han ju tvungen att gå ut och kolla om det var något han kunde äta men han äter inte bröd (om det inte har pålägg och smör på sig) och så kom han själv på att det är lika bra att kissa när jag ändå är ute men det syntes på honom att det var både skönt och välbehövligt och samtidigt väldigt otrevligt och sen rusade han snabbt in.

Men han fick ju sig en runda igår kväll så jag har inte dåligt samvete över honom. Och så får det bli en ikväll för regnet ska dra över senare i em säger dom. Det får vi väl se.

Och så ser jag precis nu i skrivande stund att mina glasögon - hjälp skalmen har spruckit och det har försvunnit en flis ur den på undersidan av ena glaset - ett täcken på att nu är det baske mig dags att köpa sig ett par nya - så det blir att beställa tid och glas - men det är något jag pratat om länge och också har ett rejält behov av. Ser ju jättekasst när jag ska läsa mm.

Jag har ju sagt att barnen får betala hyran en månad och så tar jag dom pengarna till glasögon. Och igår fick sonen sig en glad överraskning som han inte alls räknat med. Han fick över 4000 tillbaka på skatten. Han deklarerade inte ens.

Så det blev någon månad tidigare än jag tänkt för jag hade tänkt skaffa nya nu i höst.

Det största bekymret med att skaffa nya glasögon är ju att hitta bågar - jag har trivts jättebra med dom jag haft.

Ja men eftersom jag behöver progressiva så ser jag fram emot att få se hur bra som helst efteråt.

Må Gott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar