December

December

tisdag 30 juni 2015

Sommarvärme



Så har då en dag med härlig sommarvärme kommit. Så efterlängtat men också med lite bävan för att det ska bli så varmt att man inte mäktar med.

Har varit ute på en runda med vovven. Varmt och skönt men också skönt när man kom in i ett skuggigare parti. Hemma igen kunde jag sätta mig utomhus i skuggan och läsa. Att sitta mitt i solen kom inte på fråga. Känns inte som om jag har den lustan på något konstigt sätt som jag haft tidigare år då jag gärna satt mig mitt i solen.

Så det blev lite dryga timmen med boken Istvillingarna. SK Tremayne som är författaren och ännu en gång hamnar jag i Hebriderna utanför Skottland. Verkar vara på modet att ha sin handling där för jag har läst flera böcker på sista tid som utspelar sig där.



Igår gjorde jag en stor form med pastagratäng. Inspirerad av fredagens lunch hemma hos storachefen hittade jag ett recept som jag tog som bas men ändrade lite i. Hade en bit gorgonzola som jag hade i såsen men det luktade väldigt gott när den stod i ugnen och dottern har ätit idag innan hon åkte till jobbet och gav tummen upp.

Jag har med mig till jobbet och sonen har också med sig detta i matlåda och det ska blir fler lådor av detta också.

Kul med något nytt och fläskfilé är ju idag ingen dyr mat.

Här hittar du receptet.














Dottern hade bakat igår när jag kom hem. Såna där chokladkakor med pärlsocker på. Så gott till kaffet. Och det blev stekt falukorv med makaroner till middag för gratängen gjorde jag efter detta.

Dottern var ledig så hon hade promenerat med vovven och sen hade hon städat i den stökiga lådan längst ner i kökets bänk där jag har platspåsar, folie, bakplåtspapper mm. Mycket hade hamnat bakom lådan så man fick inte igen den men nu är där ordning och reda.

När jag var klar i köket så tog jag datorn och la mig i sängen och tittade på sista och 10:e avsnittet av Frikänd - en norsk serie. Skulle inte vilja kalla det deckare men mord och upplösning handlar det om och den var riktigt bra så har ni inte sett den så gör det. Tror den ska finnas i sin helhet på svt.play hela sommaren och Lena Endre är en av huvudrollsinnehavarna bland i övrigt norska skådespelare och hon är bra.

Sen försökte jag sova men det gick inte. Så jag åkte och hämtade sonen ända ute på jobbet istället för i stan. Hann också hänga en tvätt och ta en kvällsfika innan.

Man slutar aldrig att förvånas över hur många idioter det finns på vägarna och samtidigt får man vara väldigt glad över att det inte händer fler olyckor. Det verkar som om att - bara för att man jobbar på volvo och kör ny fräsig bil - så får man köra precis som man vill. I 150 i bussfil. Lägga sig tätt bakom och köra om och in precis framför eller varför inne ställa bilen mitt på vägen och lämnade den där för att gå in på området. Bilen hade ljuset på så nycklarna satt nog i och så kommer bussen - tror ni den kom förbi? Inte så om inte hen hade kommit springande så hade bilen nog fått följa med bussen en bit för han kunde ju inte stå där och vänta. Som vittne så var bilens ägare borta i säkert 10 minuter och jag undrar i mitt stilla sinne -hur tänker man?

Såg ett klipp på fb om en person som parkerat sin bil på handikapp och kommer tillbaka till den då den är full med postit-lappar - tror jag det är. Han blir ju filmad och polisen är där - tror inte han är så dum att han gör om det.

Blev också vittne i lördags att ett gäng killar som har annan bakgrund ställer sig på handikappsparkeringen trots att det bara någon bil ifrån fanns flera tomma rutor. Så det är ju något handikapp i huvudet. Tänkte att man skulle säga något men samtidigt så vill man inte komma i bråk med ett sånt gäng med killar. Det kan gå hur som helst och hade säkert fått besöka läkare efteråt om jag försökt.

Det finns ingen som helst respekt för lagar och regler. Så man ska väl inte förvånas över att det skjuts som det gör i vår stad.

Men i min lilla förort känns det ändå lite tryggare även om det inte är så tryggt längre som förr. Men lite bättre i alla fall.

En dag närmare semester är jag och om nu vädret är här för att stanna så ser jag fram emot nästa vecka och stol i skugga och en bok och inte göra så mycket. Sonen börjar sin semester v 29 och dottern har 30 och 31. Och på söndagen vecka 29 åker vi iväg.

Så en lugn vecka och sen en vecka med planering, packning och annat och så 2 veckor roligheter och en veckas vila - ja det kommer gå fort helt klart.

Bildresultat för bilsemester

Må Gott


1 kommentar:

  1. Det är så mycket otäckt som händer överallt nu för tiden. Även om man vill säga ifrån så är det klokt att tiga. Mannen har tyvärr inte fattat det där, så ibland blir jag riktigt rädd att han (eller vi) ska råka ut för någon form av våld för att han ha sagt ifrån. Ha det bra! / Kram <3

    SvaraRadera