December

December

fredag 5 juni 2015

Ljumma vindar

Man blir nästan tårögd idag när man tittar ut och känner hur det ljumma vindar och inte isande kalla kyliga vindar som vi haft. Solen skiner och det är bara små stackmoln.

Men säg den glädje som varar - det ska bli sämre redan i morgon igen. Regn med inslag av åska pratade man om på radion.

Att det inte kan få vara ett långt högtryck som håller i sig mer än någon dag. Men vi har studenter på vår ort idag och dessa med föräldrar är nog väldans glada för att det åtminstone är uppehåll en dag som denna.

Bildresultat för vilse

Jag och dottern utforskar ju lite i våra närområden - hon säger att jag har fått en ålderskris eftersom vi inte gjort det så mycket förr. Jag har liksom hållit mig till relativt kända platser även om jag också förr gjort promenader på okänd mark.

Igår efter maten skulle vi åka till ett ställe som jag gick för många många år sen, innan barn och innan hundar också men när vi kom dit så har man satt en bom och man kunde inte åka in och det stod redan bilar på den lilla plats för parkering som finns så vi fick tänka om.

Åkte till grannorten och ställde bilen och gick 2, 1 km rakt in i skogen - dock efter en väg. Gick förbi ett koloniområde som finns där jag parkerade och skog och så lite hus för att gå förbi sista huset som är ett gammalt hus som nu är scouternas. Gick vidare och gick så långt vi kunde på en skogsväg och kom till sist till någon form av elcentral som var inhängnad så det blev en given vändpunkt.

Men såg mängder av små stigar som man kan gå av till och kanske en bra svampskog också. Vi gick från rejält brus från motorvägen till tystnad med enbart massa fågelkvitter och jag fick också plockat ett rejäl bukett med liljekonvaljer.

Och jag glömde sätta igång mätningen från bilen men kom ihåg det vid vändplatsen och eftersom vi gick samma väg tillbaka så blev det till slut 4.2 km härlig promenad.

Sen när vi skulle hem sa dottern att vi kan åka en annan väg hem och komma till affären dit vi skulle så sagt och gjort - kul med att se något nytt så åkte vi, och åkte och åkte och sen kom vi till en affärer men inte min utan en annan på annan ort så det blev inte alls som vi tänkt oss. Hade kunnat åkte in och fikat hos Pisan :D men det får vi göra en annan gång. Så det blev en rejäl omväg till affären och tur den hade öppet sent :D.

Men också kul att se andra omgivningar. 2 stora rådjur hann jag se i diket innan dom sprang över vägen. Fina men lite virriga då det på andra sidan inte fanns någonstans att gå då det var ett ställverk med staket som dom fastnade vid så dom fick vända om och tur var så stannade andra bilar som också såg dom så det inte blev någon olycka.

Det blev hundmat och lite annat smått och gott köpt. Laxsida som med icakortet kostar 89:-/kg istället för 159:- - färsk så det kommer bli lax till middag imorgon. Gott och sen blir det också bitar i frysen.

Vi köpte oss en varsin glass också - och det var någon ny sort och den var också väldans god tyckte vi båda två. Inte för söt som en del kan bli tycker jag.

Cornetto peanut butter Love

cornetto_peanut_nyhet

Det är fredag idag och veckan har gått fort. Har inget inbokat i helgen mer än att vara mammataxi för dottern jobbar. Hörde att man från arbetets sida har kontaktat kommun eller vad man nu kontaktar för att få bättre busstrafik då hon inte är ensam om att ha behov att komma till sin arbetsplats tidigt på en helg och kvällar etc. Får se om det kommer bli någon ändring. Känns lite svårt men jag håller tummarna.

Sonen ska väl också hämtas hem i kväll kanske. Hans kompis flyttar in i sin nya lägenhet i helgen men han har tidigare fredagar stannat hemma hos sin tjej så jag har åkt halva vägen. Hur det blir idag vet jag inte än. Kanske jag slipper men dottern som idag är ledig skulle kanske till stan.

Tycker det är lite svårt att komma i sängs den här tiden för det är ljust så länge. Men somnade gott när jag lagt mig - sent blev det 23 tiden och så vaknade jag till när sonen kom hem och fick pratat lite med honom halvsovandes - säger mest hej men igår pratade jag också om att han inte fick släppa ut katten.

Kattastrofen har varit i slagsmål och såg lite tussig ut och hade ett sår precis ovanför ögat men har klarat själva ögat i alla fall. Sen har han lite sår på andra ställen runt huvudet och jag kan också känna gamla sår som läker. Katter har väldigt bra läk-kött som tur är.

Bildresultat för arga katter får rivet skinn

Arga katter får rivet skinn och han är en bråkstake men det finns fler bråkstakar i området. I natt fick han inte gå ut men i morse vid 6 så hade han vaknat och ville inte längre vara inne så då fick han gå ut. Kanske hade dom andra nattkatterna gått hem och lagt sig.

När jag klev upp så låg katten i stolen utanför och sov. Det är ju inte lätt att hålla en utekatt instängd. Det har bara gått riktigt bra när han varit sjuk - efter urinproblem men ett rivsår håller honom inte hemma.

Sonen hade till och med plockat undan kläder på en stol som katten gillar att ligga i för kontorsstolen la sonen beslag på när han kom  hem och har datorn på och så ligger han i sängen och kollar nåt.

Nu ska jag äta lite och ta dagens andra mugg med kaffe, fortsätta med det jag gör här på jobbet och jag önskar er en trevlig nationaldag imorgon.

Kanske blir det någon form av bakelse eller liknande i mitt hem imorgon!

Må Gott

Bildresultat för sveriges nationaldag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar