December

December

fredag 12 juni 2015

Landet lagom
Bildresultat för tuggben med tjurmuskel

Bildresultat för landet lagom

Vi bor ju i ett land där allt ska vara lagom, Det räckte inte med lättmjölk och standard utan man kom med mellan också för att det ska bli lagom.

Till och med margarinet man brer på mackan är lagom - lätt och lagom.

Kaffet ska vara lagom avvägt mellan kaffe och mjölk, lagom varmt - inte för hett och inte för kallt.

Så vi vill att allt ska vara lagom och vad jag har förstått så finns det ingen riktigt bra översättning för detta ord om man ska beskriva det för någon utomlands.

Bildresultat för landet lagom

Och jag undrar varför kan inte vädret få vara lagom. Det vill vi ha. Det är 26 grader och det är alldeles för varmt och jag med andra beklagar oss för att det är varmt - herre jösses vi har haft sommarvärme i 5 dagar och man tycker redan att det är för mycket.

Varför inte ha lite lagom väder. Sol, blå himmel, lätt bris och 22 grader - plus minus någon grad.

Nej lagom blir det inte.

Men det är ju skönt att det är så varmt när man kan sitta i skuggan men så fort man kommer utanför sin comforte zone så blir det jobbigt. Åka bil är ingen hit när man inte har AC.

Det är klarblå himmel, inte ett moln och bara lite fläktande vind. Tänker att visst det är ljuvligt men så tänker jag också på nästa vecka ifall det blir samma härliga sommarväder. Vi kommer ha över 100 barn hos oss och grannklubben det dubbla - då blir det att se till att det inte blir någon som blir överhettad! Massor av vatten!

I morgon ska jag ju gå en promenad och vi startar 10 och då kanske det inte har hunnit bli så varmt för då är det ju inte heller bra för oss och hundar heller att gå en längre runda. Solen ska vad den visar just nu skina på oss men på eftermiddag kväll kan det bli regn. Det behövs också för det är väldans torrt i min trädgård vilket kan också tyckas konstigt då det har regnat så väldans mycket innan.


Medan jag satt i skuggan en stund innan jag åkte iväg, drack kaffe och läste ur boken Minnesbäraren så var vovven i solen i stolen! Han vet hur man ska njuta av livet numera. Och vi har idag varit och köpt tuggben som jag nu vet att han tycker om. Har lite andra liggandes här hemma som han inte äter så det få bli till någon annan hund i bekantskapskretsen. Dom är dyra dessa ben kan jag tycka men i längden så är det också bra för hans tandhälsa och han har något att göra.


Sen har vi köpt en kattbur som katten ska transporteras i på semester. Vi har en som jag en gång köpte till min border terrier så den är relativt stor och den är bra och den är också den låda som han har som sitt utrymme ute året om. Där ligger goa täcken och så är den täckt med en säck så den är regntät också men nu med större hund så får vi inte plats med den i bilen när vi ska åka på semester


Han har redan bekantat sig med den fick jag bevis på.

Vi fick också bra pris - sommarrabatt på 20% - annars har jag 10% och det gör att man mer än villigt vill handla där vi handlar. 

Igår var det tomt hemma förutom djuren när jag kom hem. Jag var så trött och jag åkte till apoteket innan och hämtade ut allt jag kunde hämta ut eftersom jag nu har kommit upp i högkostnad och lika bra att ta ut och ha hemma istället för bara ta det som just där och då var slut.

Det blev en hel del. Detta och även mekobalamin hade dom hemma som annars brukar vara beställningsvara men den senaste gångerna har dom haft det hemma så det är nog fler än jag som använder detta.
När jag sen kom hem blev det att värma en gryta i mikron och så gick vi en runda jag och vovven. Sen blev det sängen och jag somnade och kunde sova dryga timmen innan klockan ringde för att jag skulle hämta dottern som slutade 9.

Sen hem och lägga mig igen men då somnade jag inte utan låg och lyssnade på bok och i alla fall vilade innan nästa unge skulle hem.

Idag åker han kommunalt för på helgen går det bättre och senare färdmedel som han kan åka. Jätteskönt att slippa ska det bli. Tänker igår hur ungdomar blir motarbetade av vår kommun eller vem det nu är som också är med och bestämmer hur det ska vara i kollektivtrafiken.

Dom går arbetslösa och så får dom jobb som dom kanske får tacka nej till för att dom inte har föräldrar som ställer upp och kan köra.

Som dottern som jobbar där bussar inte går när hon ska börja och sluta.

Eller som sonen som inte tar sig hem när han jobbar.

Hade jag inte funnits hade han fått tacka nej till jobbet och det är ju bedrövligt.

Sen finns det inga bostäder för ungdomarna och dom flyr orten just därför. För att kommunikationerna är urusla, inga bostäder och till sist blir det ju så att man förlorar skatteintäkter och man kan ju inte till slut bara ha gamla som bor och lever här.

Igår när jag åkte till stan så såg jag massor av folk som var i rörelse. Man ser ju att det är folk som jobbar som gick där och skulle hem, men också folk som vill ut och roa sig.

Dottern vill ju inte bo kvar i denna kommun utan vill flytta till grannkommunen. Det är där hennes kompisar bor och det är där också lättare med bostad, lättare att ta sig med kommunala färdmedel.

Sonen kommer nog också till sist ge sig till stan trots att det inte varit hans mål tidigare men nu när han jobbar så är det mer något som han tänker på bara för att kommunikationerna är så kass.

Tänkte skriva till kommunen och fråga hur man tänker och om dom är medansvariga för trafiken och vår kommun skriver ju alltid om hur man ska vara miljökommun - hur miljövänligt är det att då inte kunna erbjuda kollektivtrafik efter en viss tid. 00:10 går sista - ingen nattbuss som det fanns förr om åren.

Blir arg när jag tänker på detta.

Något mycket trevligare trots mord och elände är bokhögen jag har från biblioteket. Jag har ju börjat läsa den ena boken och ska ladda in ljudböckerna i datorn för att lyssna på senare.När jag stod i duschen i morse såg jag på min fot något som jag inte sett - men det kändes rejält när jag fick det. Jag tappade en 0,5 dl glassburk från Sia på foten när jag var i frysen och skulle ta fram dagens middag. Aj vad det gjorde ont just där och då. Så ett rejält blåmärke på foten och ett litet på lilltån. Tack och lov att det inte känns när jag har skor på mig eller när jag går.


Det blev paj från frysen till dagens middag. Dottern är hemma och har nu semester en vecka drygt. Så det blir paj och ett glas vitt idag och kanske äter vi t o m utomhus.

I morgon ska hon till Danmark, sonen ska till sin kompis i stan och jag ska ut på promenad och sen gå på loppis där jag bodde tidigare - ett stenkast från där jag bor nu. Vädret ska ju bli bra även imorgon trots att det i början av veckan visade sådär. Sen är det ju bröllop också och det blir nog att titta på för att se hur ser Sofias klänning ut.

Det blir en bra helg med lagom med aktiviteter

Må Gott


1 kommentar:

 1. Hoppas söta vovven blev glad för benet.
  Han ser så go ut där han ligger i stolen i solen :-)
  en riktig livsnjutare ❤
  klaga inte på värmen redan... jag tycker knappt det hunnit blivande än...
  Hoppas det gårdar på jobbet alla dessa barn ska samsas

  Ja detta med dåliga kommunikationer. Det hjälper verkligen inte ungdomar...
  tur att dina har dig ❤

  Ha en fin måndag!
  Kram ❤

  SvaraRadera