December

December

torsdag 11 juni 2015

7 år av olycka?

Bildresultat för seven years of unlucky

Jag är inte skrockfull, går under stegar, lägger nycklarna på bordet men säger tvi om jag ser en svart katt gå över vägen bara för att man ska - typ.

Idag slog jag sönder en spegel. En sån där som har två sidor och den ena sidan förstorar och som jag brukar använda för att se hur jag i håret mest.

Den for liksom sakta ner mot golvet för den låg på en pall och det är inte högt därifrån ner till den mjuka matta den hamnade på men sönder gick den.

Så nu får vi väl se om skrocken finns eller inte.

Vädret fortsätter vara vackert, varmt och skönt man blir helt mållös nästan av att det håller i sig så många dagar på raken.

Jag har inte varit ute på promenad. Sovit länge idag - helt slut och haft en natt som varit hackig värre.

Men vi åt frukost ihop hela familjen och sen satte jag mig ute i skuggan med en kopp kaffe och en bok! Ja en bok med text - inte med ljud.

Skönt att kunna sitta där i min trädgård, höra fåglarna kvittra och vovven satt i stolen som var i solen och njöt.

Läste några kapitel i Minnesbäraren av Kamilla Oresvärd. Den känns som en bok som jag kommer gilla men som inte finns som ljudbok ännu.

Bildresultat för minnesbäraren
Han sjönk ner på knä, släppte klubban och slog pannan i marken. Bilden han såg framför sig. Den ville inte försvinna. Blont, blodigt hår. Bara brunbrända ben, smutsiga och blåslagna. Ögonen, stora brunnar av tysta skrik. Han slog armarna om sig själv och började gunga fram och tillbaka. Vad hade han gjort?
Didrik Mörck minns inte. Bara små fragment som ibland gör sig påminda. Är det fantasimonster som visar sig för honom i febriga brottstycken? Han vet inte. Han är ju trots allt galen och oförmögen att skilja på dröm och verklighet.
Sommaren är här och många på polishuset har gått på semes­ter när ett över trettio år gammalt lik hittas i en jordkällare i centrala Göteborg. Samtidigt rymmer en man, som sitter inlåst för ett brutalt mord, från en sluten rättspsykiatrisk vårdanstalt tio mil därifrån. Kommissarie Stina Seger och hennes grupp får i uppdrag att lösa de båda fallen och deras jakt tar dem med ner i mentalvårdens mörka gömmor där en skrämmande sanning uppenbarar sig.
Spännande eller hur!

Och så var det dags att åka till jobbet men innan jag åkte tog jag fram dammsugaren och fick dammsugat i köket för jäsiken va det var massa bös på golvet. Kände att jag inte fixade detta längre och när jag kommer hem orkar jag nog inte.

Igår var vi på mer loppis jag och dottern. Såg en annan i grannbyn som också ska stänga för sommaren och hade 50% på sina saker och där gjorde jag fynd. 2 brickor som är perfekta för en liten tårta från långpanna eller budapest som jag gjorde häromvecka eller att bara använda som brödfat.

5:- för den blå i trä och 10:- för den i silver.


Och när vi ändå var på denna loppis kom vi på att på onsdagar är det öppet på erikshjälpen eller heter det östhjälpen? Men där hittade vi inget.

Vi hade inte åkt på detta om det inte var så att vi behövde på ica och handla. Mjölken var slut och likaså grönsaker och lite annat.

Medan hon sen fixade middag gick jag ut med vovven. Hade tagit fram tacofärs ur frysen och så gjorde hon fyllda tortillabröd med salsa över och ost och in i ugn. Gott med sallad till.

Jag fixade sen i köket och hon tog och hängde en tvätt och var jag slut och gick och la mig. Klockan var då en bit över 8 och jag somnade till en stund och vaknade hungrig och låg och lyssnade på bok innan jag klev upp och åt och sen bara inväntade att kunna hämta sonen i stan. Jag åkte inte ända ut till jobbet denna gång.

Sen somnade jag snabbt när jag la mig igen men har vaknat x antal gånger i natt och kollat klockan och katten har bråkat och det gör ju ingen människa glad.

Så jag är seg och jag har också värk i kroppen rejält. Ryggen är helt kass just nu och igår när jag låg så pulserade det värk i benen - precis som om den följde senor ner genom benen. Och så har jag fått väldans ont i axeln fram. Fattar nada!

Och detta innan spegeln gick i kras!

Idag jobbar dottern kväll så när jag kommer hem är det bara de fyrbenta som möter mig. Jag ska på apoteket innan jag kommer hem och hämta ut mediciner. Sen blir det till att äta något innan jag tar mig en go promenad. Kanske inte blir så lång dock - kroppen är inte fit för det idag känner jag men en bit blir det i alla fall.

På lördag ska jag träffa hundgänget. Det var ett tag sen sist. Jag jobbade förra promenaden så det ska bli kul. 10:00 ska vi träffas och kanske kanske ska jag köra dottern tidigt på lördagsmorgonen. Hon ska till Danmark med sina kompisar. Men kanske så ska en av kompisarna åka från oss så hon kan lifta där.

Sonen jobbar ju alltid fredagskvällar och på fredag går det lite senare kommunikationer så han ska ta sig hem själv och jag kan gå och lägga mig tidigt och sova med medicin för jag märker att om jag inte har den i kroppen som jag tar på kvällen så somnar jag inte till ordentligt utan det blir så där halvdant och så vaknar jag trots att jag är så trött. Kroppen är konstig.

Ja livet puttrar på. Men det är nedräkning till semestern som jag nu har bestämt till 99.9 procent. Det blir vecka 28-32 - hela 5 veckor på raken. Det har jag inte haft tidigare om jag inte varit arbetslös eller sjukskriven. Men jag har också rätten att ändra. Känner jag att nej - jag vill inte för vädret är totalt kasst - ja då jobbar jag och tar ledigheten en annan gång. Lycko mig.

Det finns så många som har det eländigare och värre och idag hade jag absolut inte velat vara i den personens kläder. - Denna bild är tagen detta dygn. Jämtland i sitt elände -Stekenjokk - fjällvärld men ändå!
källa: LTZ

Vid 22.40-tiden på onsdagen fick polisen in larm om att två personbilar satt fast på länsväg 824 vid Stekenjokk. Det blåste hårda vindar och snöade blötsnö i området.

Må Gott
1 kommentar:

  1. Fy sjutton! Vi har nog sommarväder här ändå, om man nu skall jämföra.... hi hi! :-) Då blir det långpromenad i morgon bitti då. Vart ska ni denna gången? Skönt att du någon gång i veckan kan ta tablett och få sova lite mer sammanhängande. Ha en fin helg vännen! Kram! ♥

    SvaraRadera