December

December

tisdag 9 juni 2015

I min trädgård


Idag fick man nästan en chock över att det är blå himmel, inte så mycket vind och riktigt gott sommarväder med värme. Helt otroligt och så sitter man inne på jobbet. Men jag har börjat tidigare så jag kan njuta lite mer i eftermiddag istället.


Trots att vädret varit kallt, blött och eländigt så växer det bra och jag som glömt vad jag hade i rabatten inser att jag måste göra en omflytt av en del växter. Nu så står dom lite på varandra och lägre växter göms bakom högre.


Och jag har 2 av denna vackra lök men den ena står bakom annan växt och syns inte - men det kan ju också vara katten som grävt i rabatten tidigt och flyttat på en lök


Gräslöken växer också och blommar otroligt vacker med sina blommor - den är nog släkt med lökväxten ovan. Men jag har kunnat ta gräslök till maten. Den står i en pallkrage men jag har funderingar på att göra om pallkragarna. Det är två låga och sätta dom på varandra så jag får en djup och då måste jag lyfta upp gräslöken, I samma pallkrage har jag också rabarber. Känns som om det kan bli bättre än att ha 2 halvadana pallkragar. Hade ju tänkt att lite annat i dom när jag flyttade hit men så kom sniglarna och förstörde planen.


Och här är det potatis. Tittade på blasten bara häromdagen och då var det inte mycket med den så den har vuxit på bara någon dag - får se om det växer under jord också.


Humlen klättrar uppför en naturgren och de små rosa som står framför har jag en jättestor tuva av i min slänt. Sen jättedaggkåpa. De flera av dessa växter har jag tagit med mig från svägerskans rabatt i norrland :D

Saknar dock min pion som jag tog med mig från förra boendet men det försvann den vinter då det var så attans kallt och massor av saker frös. Häckar, blåbärsriset mm

Bildresultat för mums taxi

Igår ringde sonen redan vid 8 och berättade att han skulle sluta tidigare igår. Så jag behövde inte vänta så länge på att hämta hem honom. Hann också in på kvällsöppna ica och köpa en glödlampa som jag behövde och så kollade jag bilens bakljus och dom lyste inte!

Försökte knacka på glaset - har fungerat förr - men inte denna gång. Öppnade luckan till belysningen bak och ruckade på sladdar - inget ljus.

Men det var fortfarande ljust ute när jag åkte och bromsbelysningen funkade så jag åkte och hämtade sonen och så åkte vi in på en mack med instruktionsboken och så fanns det också en skärm att trycka på för att få rätt lampa och så köpte vi 2 och åkte hem för att fixa detta idag.

Så när jag gick ut för att börja så var det fel sorts lampa. De jag köpte ska vara någon annanstans i bakljuset - kan vara backlampor så det blev att åka till en bildelsaffär och så fick vi köpt rätt lampor - tog med mig de gamla in och båda var helt svarta så det var inte undra på att dom inte lyste.

Men nu är det bytt och jag kan slippa få bilar som blinkar på mig när dom kommer bakom och få mig lite skärrad. 

De andra lamporna ska jag nog behålla ifall de ska bytas snart också. 

Pratade också med butiken om takräcke. Har ju tappat en kudde och då sa en av killarna att jag nog kunde köpa bara kuddar om jag visste vilket takräcke jag hade så jag ska hem och ta med mig räcket ner och fixa nya kuddar.  Hoppas verkligen att det kan fungerar för det är inte så billigt med takräcke.

Igår åt vi en god pastasallad jag och dottern och det blir samma idag, Vi ska ju på loppis som har 50% idag. Sa också att vi skulle ut och gå efter maten och så får vi fundera ut en bra och kanske ny upptäckt. Eller så kör vi på en känd runda. Utnyttja vädret i alla fall.

Sen blir det hämtning av sonen och vilken tid - ja det vet man ju inte riktigt från dag till dag. Igår blev det stopp för att man saknade saker från en underleverantör någonstans efter linan. Och detta ska tas igen och om det blir ikväll eller inte - det får dom oftast reda på vid 9 tiden på kvällen. Han vet ju att han ska jobba på söndag. 

Är ensam på jobbet - ja inne på kontoret. Min nya kollega jobbar varannan dag och min andra kollega är på något möte. Vi har haft dagisbarn hos oss idag och det är så kul att se dessa små.

På en annan plan har det varit stora barn - tonåringar och som är inte lika roliga. Stökar ner och har sig så kollegan i grannklubben har fått vara lite bitch. Såg dotterns gamla lärare var en av ansvariga. 

Men nu har dom lämnat och det är tyst och lugnt och stilla. Annat blir det nästa vecka. Sommarlovet börjar med skolor i idrott och det blir hos oss 115 barn och hos dom andra närmare 200! Pust får nog köpa öronproppar.

Får hoppas vädergudarna är med oss då för då är dom inte knappt inomhus men blir det regn så kommer många trängas.

Fick precis samtal av kollegan - han spar på miljön och jobbar hemifrån idag plus trängselavgift och bensin. Gör han rätt i när det är bara någon timme som det gäller att vara på sin arbetsplats efter möten.

Vilket bra jobb vi har som kan göra så! Och variera sin arbetstid som jag kan göra. Bara jag gör mina 4 timmar så är allt bra.

Så själv har jag nu bara några timmar kvar.

Bildresultat för my working place fun

Må Gott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar