December

December

måndag 13 april 2015

Är det storm? "ja" - håll i hatten

Fy attan vad det blåser, flaggorna står rakt ut och fladdrar rejält och blåst har det gjort sen i lördagsnatt.

Vädret är ju konstigt och knepigt och inte förstår man sig på det alls.

I lördag skulle jag köra dottern till jobbet, långärmad topp under en sweatshirt tröja och dunväst för så har jag gått nu ett tag och det har varit 8-9-10 grader.

Så när jag satt i bilen och såg temperaturen så fick man sig en liten chock. Den var till och med upp i 21 grader. Sol och dis.

Så när jag sen skulle gå en runda med vovven fick jag lämna västen i bilen, jag fick också ta av mig tröjan och knyta runt midjan. Och vovven hängde med tungan.

Satte mig ute en stund i skuggan för jag kunde inte sitta i solen för jag var ju rejält förkyld och hade inte haft något emot att det regnat och haft sig för man vill ju göra en massa när vädret är så härligt. Hade tex kunnat gå och låna en högtryckstvätt och fått fixat men nej jag fick lägga mig under täcket och må dåligt istället.

Det fanns mat kvar till mig och sonen hade kunnat välja detta eller något annat och han valde att göra en blt macka och sen åkte han iväg.

Jag låg kvar där och mådde dåligt och blundade för att sen åka och hämta dottern när hon slutade och då var det fortfarande varmt ute! 15 grader - inte klokt så när jag kom in öppnade jag ett fönster så att man inte skulle storkna och jag öppnade också på sonens rum så det fick bli lite tvärdrag och somnade gott.

Klockan 4 åkte jag och hämtade sonen. Han ringde och frågade snällt och mamman kliver upp och då hade det regnat och det blåste rejält och det var 7 plus. Det kom snabbt.

Somnade om och klockan 7 var det dags igen. Köra dottern till jobbet - det är min lott nu att på helgen köra henne då hon inte längre har någon kollega att åka med. Som tur är det bara 1 tidig morgon.

Hem igen, somnade om för att vakna av klockan nästa gång.

När jag körde dottern så visade sig solen och jag har haft koll på vädret eftersom vi hade promenad med hundgänget och det är ju inte kul med regn och igår var jag också värdinnan för denna promenad så det var ju inte läge att ställa in även om jag nog i efterhand skulle ha gjort det.

Men vi var på plats jag och vovven en stund innan 11 och sen kom det 6 till och det hade blivit ett rejält manfall för från början hade 14 sagt ja men vi hade det trevligt och jag tycker det var roligt att kunna få visa upp mina promenadtrakter som jag ofta njuter av. Så ca 7 kilometer och en liten fikapaus i blåsten blev det.

Jag är glad att jag var med och just där och då kändes det väldigt bra och vi har så trevlig och det är ju inte alls exakt samma människor från gång till gång även om många är det men vissa kommer och går då det inte passar alla gånger med barn, jobb och annat - sånt slipper jag tänka på. Har ju egentligen bara mig själv att tänka på och ta hänsyn till så jag brukar ju gå på de allra flesta.

Sen var jag bara hem med hunden, tog en kopp te och åkte för att hämta dottern, in på affären också en sväng och köpte smör och bullar så det blev en ny fika när vi kom hem.

Och så ställde jag mig i en varm dusch och mådde gott ett tag för att sen börja och förbereda maten. Tänkte att om jag lägger mig kommer jag aldrig upp. Så jag skar fläskfile i skivor, hackade vitlök, skar purjo och en röd chili som jag sen fräste i smör. I detta hade jag sen slattar ur olika creme fraicheburkar. Vanlig naturell, örter och sen en vitlök och detta gifte sig bra i smaker. Och så skalade jag potatis och klyftade och la i vatten och sen fick ungdomarna ta över och jag gick och la mig och somnade till.

Sen var maten klar och jag kände mig allt annat än pigg och kry. Riktigt snuvig och det har gått åt en himla massa nässpray och annat. Somnade gott sen ända fram till 4 och katten väckte mig, drack en kopp varmt te och somnade om och halv 10 var jag uppe och duschade och gjorde mig klar.

Dottern åkte till jobbet tidigt och även sonen så jag var hemma själv men sonen hämtade jag innan jobbet och passade på att köpa mjölk. Han slutar 12 så då åkte jag till jobbet och här sitter jag och mår inte så bra, näsan rinner, bröstet rosslar och värker men jag ska inte vara kvar hela min dag utan betala lite fakturor och sen bege mig hemåt och vila.

Det ända som är bra är väl att jag inte har någon feber vad jag vet i alla fall utan mår bara allmänt tjuvtjockt med näsan som är täppt och skrovlig hosta och värk i bröstet därav. Så det kommer inte döda mig även om det stundvis nästan kan kännas så.

Så med facit i hand så skulle jag nog stannat hemma under täcket igår men det är för sent att göra något åt det nu. Nu gäller det att bara ta vara på vilan och försöka kurera sig så mycket det går med de medel som står till buds och ändå vara på benen.

Dottern är ju nästan frisk så det finns hopp även för mig :D

Bildresultat för förkyld

Det blir mycket te som dricks och än idag har jag inte fått i mig någon kopp med kaffe men det borde bli en snart.

Nu lite mer betalning av räkningar med andras pengar - inte ens mina räkningar :D

Och dagens middag - jag tog upp köttfärs så jag tror att idag får det bli dottern köttfärssås med pasta. Enkelt och lättsamt och gott.

Må Gott


1 kommentar:

 1. Jja det är minst sagt växlande väder.... lördagen var ljuvlig men igår var det iskallt.... Idag på FM promenaden höll jag på att frysa ihjäl. Men på en promenaden var det ju riktigt skönt :-)
  Du har verkligen agerat chaufför denna helgen. Men vad gör man inte för sina barn. Jag kör på den yngsta som en tok :-)

  Jobbigt att du känner dig sjuk. Hoppas det ger med sig snart.
  Är så jobbigt för tröttheten o värken blir ju ännu värre när man får en förkylning oxå...

  Ni verkar ha så trevligt på hundpromenaderna. Ska nog försöka börja gå med hundfoton igen. De 2 jag gick med mest har flyttat härifrån tyvärr...

  Ha en fin kväll!
  kram ❤

  SvaraRadera