December

December

tisdag 14 april 2015

Kallt och blött

Dagen började med uppehåll och jag tog en kortare tidig runda med vovven efter att ha kört sonen. Då var klockan 8 och jag var så trött och tänkte att jag ska lägga mig igen för förkylningen sitter kvar i kroppen och ett tag kändes det som om jag hade lite värk bak på ryggen mot lungorna men jag har hosta som skräller men den är inte så frekvent och jag hostar inte på natten så jag vaknar så det var nog (ta i trä) bara en tillfällig känsla.

Men nu har också förkylningen drabbat sonen - tredje man ut. Han börjar bli täppt i näsan. Men det är bara bra om det kommer nu och inte sen när han ska börja på sitt nya jobb och dit är det ju några veckor kvar.

Och sonen överraskade mig rejält när jag kom hem igår. Dörren till hans rum stod öppen och det spelades musik och han hade..........................................................



Han stod och slängde en massa gammalt skräp, rensade bland massa papper och hans skrivbord är ju fullt med dator, 2 x-box, skrivare och annat till dator som samlar damm och nu är det dammfritt och alla kläder som han hade i en hög på stolen är i garderoben.

Till sist fick han också nog av röran.

Idag sa dottern att hon skulle ta sitt rum och då återstår mitt rum som också är vardagsrum och nu även torkrum för tvätt och strykrum med bräda full av tvätt och allmän röra. Men vem har haft lust och nu det sista ens ork utan man hänger tvätt och sen hänger man nästa tvätt och högen på bordet växer. Men nu är det ju inte bara mina egna kläder - det är handdukar, lakan och annat också. Sa till dottern att leta i högen efter det som är hennes.

Dottern gjorde sin goda goda köttfärssås igår och vi åt spagetti till och min mage är inte så förtjust i just spagettin - efter gbp op så finns det viss mat som den ogillar mer än andra och spagetti är en men det går bra med annan pasta - det är väl för att just spagetti är så smått och fint. Jag fick jätteont i magen som i kramp och låg sen och rapade en massa för jag la mig i sängen efteråt.

Sen skulle vi fika våfflor för vi hade grädde att använda och det var ju jättegott men det blev fel i magen igen. Kramp och jag kunde inte dricka upp min mjölk eller äta upp en våffla på tallriken.

Skulle lägga mig när telefonen ringde och det var min bror - alltid trevligt att prata med honom. Han hade varit på yoga och sen fick han berättat att släkten blivit en person mindre. En kusin till min pappa gick hastigt bort i påsk i hjärnblödning. Inte alls gammal 62 år.

Vi hade pratat färdig strax innan 9 och då började jordskott men jag stängde av tv'n och gick och la mig för jag var så trött och förkylningen gör ju inte att man känner sig piggare precis.

Såg också att innan var det ett program jag såg första avsnittet på förra veckan och idag har jag och dottern tittat på det på webben i köket.

Det är 6 personer i olika ålder, kön och annat och man går runt i varandras hem och ska sen försöka gissa vem som bor vart. Kan man se det bara genom att titta på en person. Inte helt lätt och jag tycker detta är ett småtrevligt program och gårdagens program kände dottern systern till en av personerna som var med. Lite extra kul.

Alla hem har sin charm men ett var ju mer mitt än något annat - mycket rött :D

Jag såg också jordskott idag. Efter att ha gått med vovven och ätit så tog jag datorn och la mig i sängen och tittade. Jädra program - nu är det spännande värre! Men det är bara något avsnitt kvar nu tror jag sen slipper jag detta.

Men så pratar dom om en andra säsong - nej!!!!!! (hahaha)

Igår skulle jag bara jobba några timmar - tänkte 2 när jag kom för att fixa lite måsten men jag blev kvar i 3,5 så gick det med den tanken. Idag ska jag försöka gå tidigare istället och åka hem och vila och kurera mig. Det blir väldigt mycket te drucket men ingen honung för jag fixar inte det söta känner jag. Vaknar ju också till på natt/morgonkvisten och då har det också blivit te.

Men nu ska jag gå till köket och hämta kaffe! En stor mugg.

Måste bli piggare så vi kan gå på yoga i morgon och dottern vill på shoppingrunda på lördag. Kolla lite loppis och sen åka till stora staden och besöka lite småbutiker som finns där. Bl a Balders hage och det säger jag inte nej till och kanske kanske kan jag då också få med mig henne på söndagens långrunda med hundgänget. Vi ska gå 8-9 km runt Stora Delsjön.

Gillar detta att jag kommer ut till platser jag hört talas om men aldrig varit på och aldrig tänkt tanken på att åka till själv heller. Så håll tummarna för härligt bra väder.

Jag tänker nu på klädsel under sommarpromenaderna och tittar på lite olika sidor som fritidsfabriken tex - där finns det fina men lite dyra kläder som jag vill ha - byxor framför allt som fungerar bra när man är i skogen och vandrar. Tittar på en zip off model där man kan ha långbyxor för att sen dra av halva byxbenet och göra till shorts. Sen finns det en sida som heter Engelsons som är billigare och där tittar jag på en kjol som jag redan förra året var sugen på.

Kjolshorts

Det är shorts under så man kan känna sig kvinnlig och ändå inte vara byxlös :P

Deras priser är väldigt bra - denna kostar strax över 200:- ska bara mäta mig och sen beställa hem den. Dom har också annat för hundägare och fritid.

Dagens middag vet jag inte riktigt vad det ska bli, tror vi äter samma som igår eller barnen kan få äta samma. Spagetti och köttfärssås, jag kan ta en omelett eller nåt. Sen finns det ju också kvar fläskfilé om inte dottern äter upp den idag. Vet inte ens om sonen ska äta hemma eller inte för han är hos kompisen på em och ska titta på Games of thrones. Något jag inte har grepp om alls.

Är själv på jobbet idag. Kollegan var på plats igår men skulle på möten på fm och skulle försöka få tvätt-tid på em och jobba hemifrån. Så bra har vi det på vårt jobb.

Må Gott



2 kommentarer:

  1. Den där kjolen med shorts under skulle kunna vara något. Jordskott slutade jag se på efter ett par avsnitt. Tyckte att det verkade vara väldigt knepigt. Ha en bra dag. Kram ❤️

    SvaraRadera
  2. Härligt när de tar tag i det där med städning
    Här gjorde vi ett gemensamt röj på dotterns rum igår det var MER än välbehövligt....
    Men det är så skönt när de själva känner att detta måste jag ta :-)
    Kanske känner sonen att han fått lite energi när han vet att han rått jobb :-)
    Mår man bra är inne i ett positivt flow är det ju lättare att ta tag i tråkigheter :-)

    Det är alltid gott med köttfärssås. Det är alltid ett säkert kort tycker jag :-)
    Synd att din mage inte gillar spagetti...

    Ha det gott
    Kram ❤️

    SvaraRadera