December

December

lördag 11 april 2015

Nattliga nöjen

Bildresultat för morgonpigg

Vaknar för tidigt idag tycker jag. Redan klockan 9. Men var hungrig så jag har nu fått i mig en stor kopp varmt te och en messmörsmacka (tunnbröd).

Och idag ska jag nog inte säga så mycket. Rösten är väck. Hes i bröstet och förkylningskänslan sitter där.

Åkte hem efter 2 timmar på jobbet igår och la mig en stund. Försökte somna men det gick inte så efter dryga timmen gav jag upp och gick ut i köket för att laga middag istället.

Det blev väldigt mycket hackande av vitlök, chili och ingefära. Sen strimla paprika och purjo samt kyckling. Rostade cashewnötter och kokade ris och det blev en god wok av det hela. Red curry och en burk minimajs åkte också ner i woken. Köpte den på ikea och den är riktigt bra och användbar till annat än just wok.

Sen hjälpte sonen mig att koppla in datorn på tv:n medan jag låg under täcket och han skulle iväg. Och sen blev det 4 avsnitt av den isländska deckaren Lava. Det tog ett tag att komma in i den för språket är ju så ovant. Men den var klart sevärd och hade jag inte fått tips om att det gått i påsk hade jag totalt missat den.

Sen satt jag och dottern i köket ett tag. Jag fikade och hon höll mig sällskap. Vovven var ute i trädgården och altandörren stod på vid gavel och sen satt jag där en stund till för det var så skönt att andas i den lite kyliga luften.

Vid 9 hade jag bäddat ner mig igen och somnade gott för att vakna till vid 3 och strax efter ringde telefonen. Synsk med föraning?

Sonen undrade ifall jag kunde hämta honom så på med kläder och iväg. Sen när vi hade parkerat så tog jag vovven på våran lilla runda och just där och då kändes det helt underbart på något vis. Det var helt tyst förutom lite fågelkvitter, fortfarande mörkt, lite disigt och härlig luft att andas in.

Man skulle vara morgonpigg och älskat att gå upp och ut i ottan för det är något speciellt men jag är inte morgonpigg varken förr, nu eller kommer bli. Så det var gott att få krypa ner i sängen igen också och somna om men jag trodde jag skulle sova längre.

Och det blir sängläge idag mestadels i alla fall. Ska köra dottern till jobbet och hon ska hämtas hem också. Vet inte än hur sonens schema ser ut om han blir hemma eller inte.

Kanske inte så mycket mer sömn idag men vila i alla fall. Men nu först ska jag lösa lite melodikryss som börjar om en stund. Men inte i köket som jag brukar utan i sängen :D

Eller så går jag upp i halvtid och kokar mig en kopp kaffe som jag ofta brukar. Börjar med te klockan 10 och sen vid nyheter halv blir det kaffe.

Och det ser ut att bli sol idag, den försöker komma fram genom diset. Men jag hade ju gillat mer om det ösregnat idag, då hade jag tyckt bättre om att vara förkyld och inne. Men får inte vara ogin utan tänka på alla andra som kan, vill och orkar vara ute. Det är städdag i mitt gamla område där jag bodde tidigare så jag unnar dom bra väder.

Och sängen får bli min kamrat till trots i alla fall idag oavsett väder. Så håller jag alla tummar för bra väder i morgon och ork för det blir en promenad oavsett.

Må Gott

Bildresultat för having a cold

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar