December

December

tisdag 24 februari 2015

Det ser ljust ut

Bildresultat för gråväder

Idag är det snöfritt men det regnar så gråvädret är ju kvar och det är så trist och så tråkigt och idag är jag på grinigt humör igen. Blev det när jag kom till jobbet.

Tror ni att personen har gjort det han i mail lovade - nope!

Så vi är två som är irriterade på honom idag.

Kollegan försöker skämta till det och jag börjar bli resignerad nu. Men så fick jag ett mail som också gjorde mig trött. En annan förening skulle betala en avgift från i höstas. Då ringde dom för den var på för högt belopp vilket vi då gjorde en kreditfaktura på.

Denna har dom förlagt någonstans och ingen faktura har blivit betald och idag fick jag fråga från vår bokföringskille om en inbetalning.

Då har dom betalat in krediten men inte resten. Personen har trott att när det på en kredit står att betala så är det det beloppet dom ska betala - inte att det är det beloppet vi betalar på den faktura dom fått.

Dom har nog aldrig använt sig av kreditfakturor förmodligen och egentligen är det inte hela världen men små saker blir till stora vissa dagar. Och skapar merjobb för mig för dom måste ha en ny faktura på restbeloppet.

Bildresultat för cranky old lady

Men positivt är att jag fått svar från flera angående personnummer som jag saknat eller som varit felaktigt men saknar ändå flertal.

Så idag ska jag trösta mig här på jobbet med chokladkakan och grädde som jag tagit med mig som mellanmål.

Det blir fläskpannkaka hemma idag och igår åt vi starka kryddiga korvar och stekt potatis.

Jag höftar väldigt när jag lagar mat angående frågan om karrén, Tog ett gäng vitlökar och pressade ihop med senap och likaså rosmarin. Salt och peppar smorde jag in köttet med först. Och jag tog grov stark senap.

Igår laddade jag ner svt play på mobilen och lyssnade på låtarna på melodifestivalen igen och jag får faktiskt gåshud av Jon Henriks jojk - kan inte sätta fingret på varför jag tycker den är bra men bra är den.

Sen så tittade jag också på mobilen på True Detective - himla bra serie den också och det gick också väldigt bra att titta på mobilen trots en liten skärm men det var klar bild och inga problem att läsa texten.

Senare på kvällen så tittade jag på Jordstorm - också himla bra och ruggig.

Bildresultat för jordskott

Så att orka sitta upp så här och titta på tv förvånar mig faktiskt. Speciellt när jag haft en sån väldans jobbig period med sån brist på energi så jag gjort en massa för att hitta andra svar än det jag är drabbad av idag.

Så det kan ju ha varit en långvarigt skov och att det nu med ljusare längre dagar ändå gör gott för mig.

Men jag vaknade av kattastrofen vid halv 5 och sen kunde jag inte somna om förrän närmare 7 och då ringde klockan igen för att jag skulle väcka sonen. Och han fick ta sig iväg själv för att jag skulle få fortsätta sova och när han kom hem närmare halv 11 vaknade jag.

Men jag känner mig lite seg idag - det går inte att förnekas.

Det är skidor som gäller och vi ska tydligen koppla upp oss på storskärm här på jobbet - slutet av tävlingen i alla fall för vi har inte tid att sitta och titta på hela. Det är vår vaktmästare som bett om detta - lyssna på radio!!!! För det gör jag och tycker det är helt ok. Det är ju inte som på Stenmarks tid längre.

Bildresultat för creepy man

Kan inte hjälpa det men jag får inga bra vibbar från honom. Det är något som får hela mig att rysa i märgen när han är i närheten. Han har säkerligen absolut inget ont i sig men vi klickar inte - i alla fall inte från mitt håll så jag är oerhört tacksam över att han inte är i samma lokaler så mycket som mig utan han har ju sitt arbete utomhus till största delen och är bara här några av veckans dagar så jag biter ihop och försöker vara oberörd. Hejar, pratar lite ibland men ofta säger jag inget alls.

Egentligen känns det inte bra att känna så här men ibland kan man absolut inte hjälpa hur man känner.

Så har då Kalla gjort det igen och blivit en världsmästare - Grattis!!!! Jag trodde det hade slutat redan vm. I helgen så lite man har koll.

Och nu har det gått lite tid sen kollegan skickade sms till han som skulle "fixa" - vi har inte hört något ännu. Får väl snart ett mail att han är i Usa eller nåt igen och då kan han inte fixa något alls.

Men lägger nu detta bakom mig - jag kan inte göra mer ändå åt det hela.

Tisdag och inget på schemat. Tidigare har det varit stickcafé på tisdagar men hon som har garnaffären har flyttat till onsdagarna och då blir det inget för min del. Men jag har inte någon sticklust utan sitter mest och tittar på garnhögen och stickorna jag har framme och tänker - jag borde men så blir det inte något mer.

Tittar också på strykbrädan och högen som ligger på den och väntar och det kan den få fortsätta göra - har ingen lust att ta tag i den heller just nu i alla fall. Det kan ju ändra sig kvickt när jag blir irriterad tillräckligt länge och det är bara mina kläder så jag kan inte skylla på någon annan i familjen. Högen med handdukar blev i alla fall ihopvikt och inlagd på sina hyllor igår men inte min förtjänst.

Just nu ser det ut som om det håller på att ljusna lite mer från det gråa - men flaggorna jag ser från mitt arbetsfönster visar att det blåser rätt rejält - inte trevligt alls.

Men prognosen ser ju trevlig ut i alla fall. Får hoppas den stämmer denna gång.

Må Gott

MITT VÄDER

1 kommentar:

 1. Prognosen ser ju hoppfull ut 🌞🌞🌞
  hoppas den stämmer
  alla kan inte gilla alla, men man får försöka hålla det på en BRA nivå och det tror jag att du är proffisionell nog att göra :-)

  Tack för receptet :-)
  Kram ❤

  SvaraRadera