December

December

onsdag 25 februari 2015

Bokrea

Idag startar bokrean och så som den en gång var är den inte längre. Inte som när man kunde hitta massa fynd och inte extra upptryckta upplagor på dåligt papper som det var ett tag. När affären öppnad 00:00 på natten och folk köade.

Men jag har varit där idag. Och fyndat några böcker. Gick efter att jag varit och tagit min injektion och samtidigt hämtat ut nya ampuller. Denna gång gjorde jag beställningen via nätet. Himla smidigt. Skaffade en e-leg och nu kan jag se mina recept, beställa och kolla hur enkelt som helst. Och på ett apotek kan jag också se vad medicinerna kostar - det kan jag inte på alla.

Jag köpte Elvis - en tecknad humorbok som vi brukar köpa.

Elvis : hallå där, kompis! utav Cronstam, Tony & Cronstam, Maria

Sen fick det bli en yogabok också.

Yogans anatomi utav Ellsworth

Sen fick det också bli bok på ica - för dit var jag efteråt för att hämta sonen när han slutat och dom hade rea på Viveca Stens - I maktens skugga. Dottern läser den serien och har nu alla böckerna.

i maktens skugga 170 3d

Såg att en ny bok är på G och jag har också läst/lyssnat på alla hennes böcker så det blir något att se fram emot.

Och 2 böcker har jag också köpt till min bror som fyller år men det talar jag inte om här vilka dom är. Ifall att!

Fick träffat en kompis på ica medan jag gick där och handlade lite. Hon jobbar också där och hon hade väl sett sonen en dag men inte reagerat så mycket mer än att hon tyckte att han tittade på henne och dagen efter hade han då fråga - du känner inte igen mig!!! Och hon hade tittat på honom och sen blivit alldeles paff och lite generad. Han och hennes yngsta har varit som ler och långhalm när dom var yngre och gått i samma klass upp till 9:an och vi umgicks otroligt mycket ett tag. Sen skilde dom sig och så skilde vi oss och barnen växte också ifrån varandra. Men vi pratar då och då och lovar att nu ska vi hälsa på. Men så blir det inte mer än så - skärpning M!!!!

Och jag har med stor bävan öppnat vårt program för att se om de där ändringarna blivit gjorda och tänka sig - efter lite svettningar så hade det blivit gjort och jag kan med lugn och ro göra klart det hela och släppa detta till nästa gång det ska rapporeras - till hösten.

Sonen hade gjort fläskpannkaka men missat att salta eller saltat alldeles för lite på fläsket men i övrigt blev den väldigt bra. Vi åt och sen klädde jag mig och tog vovven ut på en promenad. Tidigare på dagen hade det ju regnat och då är han definitivt inte intresserad att följa med någon av barnen ut. Det går bättre med mig och det började komma lite mot slutet så då blev det snabbare takt.

Sen la jag mig i sängen och kände mig uttömd. Låg där och lyssnade på boken ett tag för att till sist kliva upp och fixa i köket. Mer bok i öronen medan diskmaskinen plockades ur för att sen plockas in och så lägga in maten som blivit kvar i kylen och vovven fick bli sysselsatt ett tag genom att försöka skrapa ur långpannan på gottigheter.

Hade ju tänkt titta på hustrumördaren klockan 21 och sen True Detective klockan 22. Det blev inget av med det. Kan blev alldeles kass av trötthet och kände att det går bara inte vara vaken. Så 8 låg jag till sängs men kunde inte somna men inte heller inte ha ögonen öppna så jag låg där och lyssnade på radiodokumentärer och somnade sen till sist vid halv 11.

Och vid 4 vaknade jag av hosta och täppt näsa. Inte så att jag är förkyld utan nog mer att min redan trånga näsgång täpper pga någon anledning - kanske torr luft och då blir jag hostig så upp och ta nasonex, dricka lite mjölk och försöka somna om och det gjorde jag efter en stund för att sen vakna av väckarklockan och hjälpa sonen upp 20 i 6. Somna om igen för att några timmar senare bli väckt av telefonen. Inget bekant nummer så jag stängde av ljudet och kunde somna till igen lite innan det blev dags för mig att kliva upp - hur seg som helst.

Dottern jobbar kväll och ska hämtas då hon slutar efter 21:15. Jag ska på yoga klockan 19:00 och till middag blir det idag rester.

Sitter på jobbet och dricker mycket vatten och har även druckit en red bull till lunchmacka jag köpte på ica. Och jag känner mig fortfarande törstig. Har precis hämtat mig en kopp med dagens första kopp med kaffe. Och klockan är över 2.

Bildresultat för no coffee no workee

Det är skidor idag igen men vi lyssnar bara på radion och det känns inte så spännande. Tyckte jag inte det kändes igår heller. Då är det roligare med stafetten.

Men det ser ju ut som det kan bli medalj idag också.

Statistiksiffrorna som jag nu fått rättat och skickat in på nytt gav nästan 6000:- extra - mycket pengar för en klubb.

Och boken Stalker börjar nu bli riktigt spännande. Lite mer än halva boken har jag lyssnat på och det är som man säger om böcker - en bladvändare. Men jag kan inte lyssna när jag jobbar för då tappar jag massor av vad dom berättar om och får spola tillbaka.

På Storytel får jag ge bort en bok till en vän och jag har bett min bror kolla om det är något han är intresserad av. Något borde det finnas tycker jag. Generöst av Storytel och jag har sett många böcker som släpps nu i vår som jag ska lyssna på. Både deckare och även någon annan. Jag gillar Lucy Dillon och det är ju långt ifrån mord man kan komma - mysböcker men det behövs också då och då.

Och mediciner - som jag skrev om tidigare ovan så är jag på apotekets sida och kollar och jag väntar på att min läkare ska ha skrivit ut pollentabletterna - det börjar bli dags med att börja ta dom nu. Igår hade dom inte hunnit in och det brukar ta 4 dagar och jag lämnade in i förra veckan och får väl göra om det om det inte blivit inskrivet snart. Tänkte jag skulle ha kollat på vc idag men jag hade glömt lappen med namnen hemma. Och jag är bara någon 100-lapp kvar till frikort igen. Så det går fort när man har många och fyra mediciner.

Önskar bara man kunde hitta någon medicin som fixade alla problemen man har i fibron och ME - ett universalpiller vore ju perfekt men dream on, dream on....

Bildresultat för piller
Och man läser att - uteslut gluten för att nästa gång läsa - uteslut INTE gluten. Vem ska man tro på, tro på?

Ät si och ät så, ät inte det och ät detta.

Jag äter allt! Äter det jag tycker är gott och det kan vara nog så varierat och nyttigt, grönt och skönt. Det mår jag bra av. Kanske skulle jag må ännu bättre om jag bara åt rawfood men hur kul är det? Nej då har jag lite mer ont, är lite mer trött och njuter av saker och ting i små mängder. Så nu ska jag mumsa en muffins - hembakad med äpple och kanel i. Det är ju nyttigt både äpple och kanelen.

Må Gott


2 kommentarer:

 1. Nä inte är bokrean som det var förr! Då fyllde jag i en beställninglista och lämnade i bokhandeln och sen packade dom ihopa det till mej. Var rena julafton när man kom hem med ett par kassar med böcker :) Viveca Stens böcker har jag läst allihopa och även sett det när det gick på tv. Väldigt bra! Jag såg hustrumördaren och fy vad hemsk han är! Ännu hemskare är det att det är baserat på en verklig händelse. Det där med vad man ska äta och inte äta är ju hela tiden olika....men jag tyckte att det där om att det var arsenik i ris var skrämmande. Kommer nog dröja innan det blir ris här! Ha det bra. Kram ❤️

  SvaraRadera
 2. Håller med.. man ska äta allt man kan och tycker om och njuuuuuta :-)
  Jag använder min e-leg o beställer medicin på vct via mina vårdkontakter. Så smidigt och bra o min doktor brukar va ganska snaBB. Sen kollar jag oxå apoteket med e-leg. Jag gör detta via mobilen oftast.. har mobilt bankiD.

  Förstår hunden att han inte vill gå ut i ruskväder. ., det vill inte jag heller...

  Jag kör en test med storytel. Min första ljudbok. Jag lyssnar på pensionärs låna är silver, råna är guld. Läste bok ett på vanligt vis o nu lyssnar jag på Helge skoog. Den är kul :-)

  Fläskpannkaka var det väldigt längesedan jag åt... det får jag nog laga ngr dag :-)

  Bra att det löste sig med statistiken på jobbet. Det är som du skriver mycket pengar för en ideell förening :-)

  Ha en fin kväll!
  kram ❤

  SvaraRadera