December

December

tisdag 20 januari 2015

Grmphf

Sakta faller det små snöflingor - dalar gör dom från himlen. Undra om det kommer lägga sig eller om det kommer komma så mycket att det får en chans att lägga sig och vi får en riktig vit vinter.

Slasket är så trist, regnet har vi haft tillräckligt av. Nu vill jag ha sol och uppehåll.

Promenaderna med vovven är för honom inte så roliga. Han vill inte vara utomhus, drar som attan för att komma hem och det gör också att han inte gör ifrån sig som han borde.


Och han har blivit väldigt mattig och har inte ro att gå ut i trädgården och göra något när jag inte är hemma och det bara är sonen som släpper ut honom. Sonen gick också med honom igår men han gjorde inget då heller utan ville bara hem.

Stackarn - värme och sol är hans melodi också.

Åkte till lampaffären igår. Jag köpte den där bubblan men hittade också 2 lampor som hade kostat 240:- styck och nu kostade dom 99:- och jag tänkte att de kanske kunde stå i det lilla fönstret - men det blev inte bra.

Inte heller blev bubblan bra i hallen, ett alldeles för skarpt sken blev det och det blev bara jobbigt så det fick bli den gamla rottingskärmen istället.

Och bubblan hamnade i det lilla fönstret men jag vet inte om den ska få vara kvar där för det som den hänger i är ifrån julstjärnan och det är ju inte så snyggt men jag ser ju hur det kan se ut i alla fall.

De andra 2 lamporna hamnade i vardagsrummet och där gjorde dom sig bra. Har haft hängande lampor där men dom har varit bökiga att tända så dom blir ofta släckta - hängt bakom gardinen upp mot taket.

Dom som jag haft hängande är röda och jag kanske ska ha en av dom i köket men måste först korta sladden.





 En tur till ica blev det och dagens middag blev köpt. Hamburgare och alla tillbehör. Korv och makaroner åt jag och sonen och det är väldigt enkelt och rätt gott om man inte äter det speciellt ofta. Dotter fick sin skjuts och jag satt och lyssnade på boken mest hela kvällen - den är väldigt spännande och hade den varit i bokform så hade det varit en sk bladvändare och jag hade väl legat och läst tills den tagit slut - så det är kanske tur att man inte har den orken för då hade natten blivit kort sömnmässigt men det blev den ändå. Har vaknat x antal gånger i natt.

Och jag har haft telefonkontakt med min läkare och hon ska skriva en remiss till sömnlabb i Borås. Jag griper alla halmstrån just nu för att se om det är något annat som man kan göra något åt när det gäller tröttheten för jag tycker den är värre. Säger dom också att jag sover som jag ska så är det inte mer kvar att försöka reda ut än att försöka acceptera att ME tagit större grepp om mig än vad jag vill och kan göra något åt.

Samtidigt vet jag ju att många känt av den extra tröttheten denna vinter, sköterskan sa sist att hon hade ju trott att efter denna sommar skulle folk må bra och vara pigg efter all sol men det verkar inte som att det ska fungera på så sätt.

Vissa människotyper har jag svårt för och riktigt vad det är kan jag inte sätta fingret på men jag blir liksom lite anti, trött och vill inte när jag möter dessa. Vår vaktis är en sån. Jag blir nästan offensiv ibland och ibland vill jag låtsas som om jag inte ser honom. Idag blir jag mer offensiv för det är bara ett gnällande och klagande och dissande och hit och dit. Han försöker hela tiden vara "rolig" genom att komma med olika ordvitsar som visst ibland kan vara lite kul men oftast inte i mina öron. Och när han sen envisas med att kalla saker vid andra än sitt rätta namn för att det ska vara "kul" så känner jag mig bara - blääää.

Vi har haft ett par olika vaktmästare som kommit och gått. En hade svår ångestproblematik men var trevlig och ok att prata med, sen att han inte dök upp på jobbet utan att meddela sig allt mer ofta blev hans fall. Då fick vi en annan som inte kom för att han söp till och jag kände vibbarna redan från start att det där var ingen att lita på och så luktade han alkohol och så kom inte han då han skulle. Sen kom en 3:e och han var också väldans pessimistisk men det kunde jag säga att han var och så gick han i pension och så fick vi då denne man. Hade jag fått vara med och säga mitt hade jag inte anställt honom. Men det fick jag ju inte vara och hade väl knappt aning om att han varit på intervju och nu är det som det är och han är bara hos oss på halvtid så jag behöver inte ha så mycket med honom att göra men vissa dagar är jag mer gnällig och känslig än andra så är det bara och en sak som gör mig lite anti även mot honom är alkoholvibbarna som han sänder ut. Det dricks nog lite för mycket där också.

Och jag känner att jag idag är så trött också att tålamodet är på väldans låg nivå. Svårt att koncentrera mig och få något bra gjort. Har matat in uppgifter och dom försvann så jag får göra om det och jag är 99.9 procent säker på att jag tryckte på uppdatera men eftersom det inte står där så gjorde jag väl inte detta - surt!



Nej, en kopp kaffe till och en smörgås så kanske jag kan få bli lite gott humör resterande timmar här på jobbet.

Må Gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar