December

December

onsdag 21 januari 2015

Vintervitt

Idag är marken täckt med snö och det är så ljust att det nästan är så att det sticker i ögonen men - I like it!

Så för min del kan det få komma lite till för det är inte mycket som kommer och gräs syns genom täcket. Och det är slaskigt på gatan är det.

Har varit på vårdcentralen och fått injektionen för denna vecka. En ny sköterska som ska börja där och fick testa datasystemet för jag skulle boka in nya tider. Hade nästa vecka kvar och nu har jag fram till första veckan i mars. Det var lite struligt att hitta en tid och då insåg jag att den vecka är det sportlov.



Och klockan fick ställas idag. Och jag vaknade till strax innan den ringde men så seg och trött jag kände mig. Natten har varit sådär. Har sovit gott men vaknat några gånger - ingen bra vana. Katten hade några gånger på sitt samvete som orsak.

När jag åkte hem från jobbet igår så var jag så trött att jag hade några yrselattacker och det sved i ögonen och jag kunde inte tänka klart och jag hade då gärna lagt mig i sängen och vilat när jag kom hem men sonen ville ha sällskap i köket medan han lagade maten. Dottern var fullt upptagen med att titta på handboll.

Vi åt hamburgare med alla tillbehör och med bacon också - gott blev det och mätt blev jag. Sen la jag mig och lyssnade klart på boken och blundade sen fram till klockan blev 9 då tittade jag på 3:an och mordet - dokumentärerna som handlar om offret mer än om förövaren och så. Igår var det ju om den kvinnan som blev dödad och hennes sambo blev anhållen och dom har ju figurerat i tidningarna om detta då han var helt oskyldig och han hade ju av omgivningen också blivit dömd för polisen har väl alltid rätt? Här tycker jag polisen gjorde en rad misstag. Dom talade inte om att man hittat annans dna förrän efter flera veckor. Sen undrar jag om en person nu hade knivdödat som man slagit fast att någon gjort - borde då inte det funnits en massa blodspår över hela lägenheten och pappans lägenhet dit sambon rusade för att ringa 112 när han upptäckte den främmande mannen i lägenheten. Sen ifrågasatte dom varför han inte skulle ha hört om det kom någon annan in i lägenheten, att det ringde på dörren. Herre jösses - hur många gånger har det inte ringt på min dörr och jag suttit i köket och pratat utan att någon av mina ungdomar lagt märke till detta. Killen var ju då runt 20. Så polisen gjorde en massa misstag men dom har svårt att erkänna det och killen är ju knäckt för livet. Samtidigt kan jag också förstå att man letar i nära omgivningen då det tyvärr är vanligast att det är där förövaren finns. Intressant program var det och helt i min smak.

Och jag gillar ju deckare, thriller, ond bråd död och lyssnar nu på nästa deckare. Torsten Wahlund läser och han har en lugn och behaglig röst att lyssna på.

Helveteselden (inbunden)

Karin Fossum och Helveteselden - norsk författarinna som skrivit många om Konrad Sejer

Helveteselden är en ny psykologisk och djupt mänsklig spänningsroman av Karin Fossum med kommissarie Konrad Sejer i huvudrollen. En berättelse där inte bara frågan om vem utan framför allt varför måste besvaras. I handlingens centrum står två ensamstående mödrar med varsin son, två familjer som på varsitt håll kämpar mot tillvarons torftighet och dåliga odds, män som svikit och familjehemligheter som får katastrofala följder.

Det är en varm sommardag i början av juli 2005. I en sänka, intill en träddunge, står en gammal, rostig husvagn. Inuti ligger en kvinna och hennes femårige son döda. Brutalt mördade. Fyra knivhugg i moderns kropp, lika många i barnets. På golvet bredvid dem ligger det blodiga mordvapnet, en kniv med långt blad.

Kniven och ett blodigt fotavtryck är de enda spår poliskommissarie Konrad Sejer har då han försöker lösa vad som på en gång framstår som ett vansinnesdåd och ett välplanerat mord. Varför befann sig kvinnan och hennes son i husvagnen? Och vem har haft motiv att mörda dem?


Jag hade ju en bok också på gång - att läsa men jag har fått lämna tillbaka den halvläst. Den kunde jag inte låna om då det stod folk på kö och jag har inte haft den orken att kunna sätta mig och läsa. Jag saknar verkligen det. Att ligga och läsa en bra bok. I sängen eller i soffan men är också tacksam över att jag kan lyssna på böcker istället. Och kan göra det i den omfattningen som jag gör.

Chefen var på jobbet när jag kom och så ville han ha 5 minuter med mig och förankra att jag ville vara kvar här på jobbet för det ska omförhandlas mitt lönebidrag och det sista kontraktet går ut nu i vår och han vill göra ett nytt kontrakt på längre tid men vill ju fråga mig om jag var intresserad först och det är ju klart att jag är så det känns skönt och även om lönebidraget skulle bli lägre vill dom ha mig :D

Och så inte glömma - idag är det kramens dag.



Kakan nedan ser väl otroligt smarrig ut - söndagens efterrätt kanske? På fb hittar man väldans mycket.



En del på fb är bra och en massa är ju också skräp.

Må gott

1 kommentar:

  1. Svar: nä tror inte dottern längtar till jobbet men hon hillar egna burgare :-D
    Ni åt oxå goda burgare mmmmm det är redigt gott bacon ost o gärna lite avokado älskar jag på mina burgare :-)
    Vad roligt ATG de vill ha kvar dig på jobbet :-) grattis! Kul att bi trivs så bra m varandra :-)

    Jag kollade oxå på mordet igår o jag tyckte att det var riktigt bra o helt i min smak :-)
    Fy sjutton för att bli så felaktigt anklagad o häktad så att man själv inte ens får vara med på begravningen.... Vilken sorg.. Skönt stt han fått tbx vårdnaden om deras gemensamma barn annars hade det verkligen varit katastrof dåligt...

    Snö här oxå o det ger jag tummen upp för
    Ha en fin dag o kraaaaaasm ❤️

    SvaraRadera