December

December

torsdag 22 januari 2015

En dag närmare helgenDagens första nybryggda kopp med kaffe har jag bredvid mig - skulle sagt i min hand men det är ju inte sant för då hade jag inte kunnat hantera tangenterna och skriva här :D

Men efter varje punkt.

Blir det en slurk av kaffet. Vi köpte en ny bryggare här på jobbet och det blir riktigt gott kaffe i den. En enkel bryggare men märkesdyr för det är en Melitta.Inga konstigheter och filterhållaren är lös på kannan inte som hemma då den hänger fast i bryggaren och den förra vi hade fanns det flertal knappar som man inte förstod sig på. Enkelhet är bra i många sammanhang men jag är också nöjd med min bryggare hemma trots att den har fasthängd filterhållare. Den är ju röd!!

Snön ligger kvar på marken och igår kväll hade jag besök i trädgården flera gånger av rådjuren. Tänkte att man skulle haft en hötapp att bjuda på för dom får det väl lite svårare i snön även om den inte är så djup och man ser gräset på sina håll.

Det snöar nu också men det är så små små flingor och sakta dalar dom det tar lång tid om det ska hålla på så innan det blir tjockare täcke.

Efter jobb och mat igår tog jag vovven och gick en härlig promenad. Det var riktigt skönt ute och jag njöt för att jag orkade gå ut och gå. Och jag kom hem och bytte bara om för att åka till yogan. Så det var en bra kväll.

Yogan var flyttad från gymnastiksalen vi brukar vara i till en annan skola och dess drama/dans-sal. Helt i svart, väggar, tak och golv. Tjocka drapperier framför speglar och mer intimt var det och det gav också energi så det blev ett bra pass. Varmare i den lokalen också än i gympasalen och det var skönt men tyvärr kan man inte vara där annars. Att vi fick vara där igår berodde på att skolan var öppen för öppet hus annars så jobbar inte vaktmästarna på kvällstid längre så man hyr inte ut olika salar och hallar - trist för det hade dom behövt.Har sovit gott i natt, har i och för sig vaknat till och släppt ut katten men det var vid 6 tiden så mellan 22-06 sov jag bra. Och det känns ju i hela kroppen då man fått sova bra. Inte helt jättepigg men heller inte så energilöst supertrött som jag annars kan vara. Men jag somnade om efter ca 45 minuter - lyssnade på bok och somnade så gott och vaknade sen vid halv 11 och nog hade jag där och då kunnat somna om igen om jag tillåtit mig men det var bara att pallra sig upp efter att ha mornat mig ett tag, kliva in i duschen och göra mig klar för dagens arbete. Jag hade redan igår kommit överens med dottern om att hon skulle ta vovven på en långpromenad idag så där behövde jag inte ha dåligt samvete för att orken inte är som den jag vill att den ska vara.

Kanske så kommer energin sakta sakta tillbaka i samma takt som dagarna blir ljusare. Men helt positiv är jag inte för när det ena "felet" blir mindre så bråkar andra delar. Just nu är det magen som strular. Känner mig lite som en kanin på toan. Och det värker i tarmarna. Så alltid är det något.

Helgen stundar och dottern jobbar men många av turerna så kan hon åka med sin kollega, det innebär att jag slipper hämta i morgonkväll, slipper upp tidigt på lördag bla annat om nu inte kollegan blir sjuk eller nåt.

Tog upp storpack köttfärs igår så av halva ska dottern laga köttfärssås och så ska jag göra köttbullar eller biff av resten när jag kommer hem och stoppa i frysen till en annan dag. Igår åt vi kyckling med klyftpotatis. Hade en påse med 1 kg kyckling och den innehåll 3 filéer - stora som attan och lite större hade jag funderat på om det var kalkon eller nåt. Stekte dom i ugnen med kryddor och hosinsås och i slutet så hällde jag ner lite redning i skyn så det blev såsigt av det. Det var gott men jag tyckte igår att det var jobbigt att äta, jobbigt att tugga och ibland får jag den känslan trots hungrig och god mat.

Nu ska jag hämta en ny kopp kaffe.Förutom att det är en ovana att dricka så mycket kaffe i en sån stor mugg här på jobbet så tänker jag att det ska göra mig lite mer pigg men också att magen ska sättas igång. Vi får väl se om något av det slår in.

Tittade på Deckarna igår kväll på 1:an - numera så är det ju en himla massa olika program där kändisar ska träffas, äta och vända ut och in på sig själva. Såg det med halvt öga så det var inte så där att wow - vilket bra program och det gör inget om jag missar det men lite intressant var det. Frågan här är ju varför skriver man deckare och vad är det som gör att man tar död på folk i fantasin. Har man mörka egna hemligheter som gör att man tar ut det genom fantasin istället för i verkligheten. Igår var det Roslund/Hellström och den ena är ju fd kriminell själv och skriver bra böcker, ruggiga och realistiska också.

Såg att det i kväll inte är mycket att se på tv alls. Men att familjen annorlunda ska börja - såg det när det gick de första omgångarna och jag kan inte låta bli att undra varför man skaffar barn på barn på barn? Ok om man har en handfull men när det går fler än vad fingrarna räcker - vad är då syftet eller meningen. Man kan ju inte räcka till som förälder i den utsträckning som kanske barnen vill. Egentid med de äldre när det hela tiden finns krävande bäbisar och små barn känns som omöjligt. Eller är det bara för att få vara med i tv gång på gång? Om man inte skaffar fler så är man inte intressant längre men jag tycker nog att man borde byta familjer istället för att alltid visa samma för det finns väl många fler i vårt avlånga land med många barn. Hur gör dom för att räcka till, få allt att gå ihop? Det hade för mig varit mer intressant än att se samma familj som bara skaffar fler och fler. Och det går väl inte att förneka att kroppen måste ta stryk också, den får ju aldrig någon vila och återhämtning. Man vill ju gärna finnas där för barnen med ork och annat tills dom är stora. Kommer det att bli så tro? Kanske - kanske inte. Tycker det är lite egoistiskt faktiskt för även om bäbislukt och gos är fantastiskt så behövs man också finnas där när dom är äldre och tonåringar framförallt. Men det kanske kommer en serie om xx antal år där dom får prata ut och visa hur dom verkligen upplevde sin uppväxt. Sen kan det ju mycket väl bli hur bra som helst och man har ju hela tiden någon (syskon) men den lille killen eller tjejen kanske skulle vilja ha mer tid med mamma/pappa än vad man får.

Nu har jag druckit kaffe, skrivit mail, fixat i registret och skrivit här. Simultanförmåga på högsta nivå.

Gäller att smida medans järnet är varmt.

Må Gott
1 kommentar:

  1. Ja du, man kan undra varför man skaffar 13 barn, för hon har nr 13 i magen, antar att du menar familjen Norrström. De måste ju känna att de inte räcker till åt alla barnen, dygnet har ju bara 24 timmar... Det tar visst 3 år för kroppen att hämta sig efter en förlossning.
    Oj! Du har verkligen simultanförmåga! Jag har blivit av med min, den försvann för några år sen, nu klarar jag bara en sak i taget :-)
    Ha en fin torsdag! Kramis! ♥

    SvaraRadera