December

December

torsdag 18 december 2014

Näst sista för i år



Jag har bloggat nu i hur många år som helst. Mer än 10 år totalt om jag räknar rätt. Började på aftonbladet och det blev en slags terapi att få ösa ur sig allt man gick och bar på som nyskild.

Genom åren så ändras innehållet i bloggen och vad och hur man skriver - en naturlig del för livet självt ändras ju och även om jag inte blivit sjuk utan harvat på i samma hjulspår som jag gjorde för 10 år sen så hade bloggen inte varit som där och då.

Kommentarer är roliga och trevliga att få - de flesta. Sen kommer det ju konstiga med engelsk text och sånt men det bryr jag mig inte så mycket om - det är ju per automatik saker och ting i data världen sker - något reagerar på ett ord här och ett ord där.

Sen så kommer väl också en och annan anonym kommentar också. Dom flesta har också varit positiva och andra har jag inte fäst någon uppmärksamhet till och så har vi den anonyma som inte är så anonym som hon tror men nu var det länge sen hon kom med små stick som numera bara gör att jag är än mer övertygad om att jag har min rätt och åsikt om personen i fråga.

Och så får man ibland några kommentarer som får mig att nästan skratta - denna fick jag igår och min rubrik var Frost - kunde ju lika gärna handla om filmen :D - fast nu var det ju vädret!



Klart Väder har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Frost": 

VÄDER Prognos för Sverige!
I kväll får Götaland mest mulet och främst i de västra delarna regn och i nordväst finns risk för underkylt regn. Över Svealand och sydligaste Norrland ökad molnighet från sydväst. I mellersta Norrland först delvis klart men här ökar molnigheten. Längst norrut allmänt mycket moln och delvis dis. Minusgrader från mellersta Götaland och norrut, i Lapplandsfjällen lokalt ned mot 15 grader kallt. I natt allmänt mycket moln och ett mindre snöfallsområde rör sig åt nordost över Svealand och södra Norrland. 

I norr är det kallt och här är det idag det vanliga gråa blöta trista vädret! Gårdagens frost är borta och det är trist att titta ut på eländet.

Och så går vi till nattens sömn - ja den var faktiskt bra, somnade innan 9 igår och sen sov jag gott fram till 4 då katten ville ut och då var jag vaken ca 1 timme innan jag somnade om och sov gott fram till halv 11 och jag hade mycket väl kunnat sova ännu längre och mer.

Ibland känner man ju att man kan somna om och ibland inte. Men det var bara att kliva upp efter att jag mornat mig i 45 minuter. Sen in i duschen, frukost framför Emmerdale - nu var det spännande igen - missade gårdagens avsnitt. Otroligt hur mycket kan hända i den där lilla byn.

Fick också plockat undan lite saker som låg och störde och idag har jag delegerat dammsugning till barnen. Så kan vi plocka upp granen idag kanske.













Ja nu är det de sista självande timmarna av arbetsåret 2014. Idag och imorgon. Har lite fakturering att se till  och betalning av fakturor. Annars är det inte mycket mer. I morgon ska vi ju luncha här på jobbet med jullandgång.

Dagens middag hemma blir köttfärssås och spagetti. Igår åt vi pannkakor med grädde och hjortronsylt. Hade ägg som behövde användas upp. Bäst före hade gått ut för någon vecka sen men det var inget fel på dom men tog ett äggstra.




Idag ska jag snart äta lunch här på jobbet - men istället för hjortronssylt blev det hallon.



Ja konstigt så har det här året nu också gått - och det med blixtens hastighet. Ett bra år har det varit. Får väl göra en återblick när vi närmar oss nyår.

Hur mycket jag kommer finnas här under julen visar sig. Inte varje dag i alla fall.

Och jag känner försiktig optimism över det som komma skall - VILA!

Må Gott















2 kommentarer:

  1. Jag tycker det är kul att läsa din blogg. Saknar den om du inte skrivit nån dag. :-)
    Ja det händer mycket i Hem till gården, lagom spännande ör mej som annars har svårt med koncentrationen.
    Ha det så bra den sista jobbdagen, skönt förstår jag. :-)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Delegering är göööörbra! Älskar när jag kan delegera :-) Säger som Lena att jag saknar när du inte skrivit nån dag :-) Kramis! ♥

    SvaraRadera