December

December

onsdag 17 december 2014

Frost



Idag fick man gå på tå ute för att inte sätta sig på rompen!

Minusgrader, frostigt och fint. Solen skiner och man blir genast på bättre humör. För min del hade jag gärna tagit detta väder över hela julledigheten - ja kanske inte halkan men solen.

Vet ni vad - jag har faktiskt sovit gott i natt.

Känns ju helt otroligt skönt. Har vaknat till men somnat om direkt utan att behöva vrida och ha mig i sängen.

Men jag hade kunnat sova längre idag än vad jag fick göra - hade ju min tid för injektionen klockan 11 så det var bara att pallra sig upp och gissa vem som riktigt tänkte pilutta dig där i sängvärmen.



Nu har också dottern fått hostan och förkylningen och fick stanna hemma från jobbet idag så den har gått över oss alla 3 i min lilla familj. Jag är fortfarande inte frisk helt från förkylningen och sonen hostar också då och då men bättre nu än på julen. Inte kul att ligga nerbäddad på julafton.

Gjorde en pastasås av lövbiffen igår med pesto, grädde och creme fraiche. Sen plockade jag undan lite för att sen lägga mig i sängen. Var helt slut.

Låg där och kollade mobilen och fb och tack vare detta blev jag påmind om Kommisarie Lewis på 5:an och nya avsnitt. Har sett trailern men helt glömt bort det ändå.

Så jag ställde klockan och somnade ett par timmar - så himla skönt och behövligt och överraskande att jag också kunde somna. Ibland går det ju absolut inte trots både behov och vilja. Så jag hann vakna till, koka lite te innan det började.

Mysig härlig deckare och nästa tisdag börjar den redan klockan 8 - inte missa men det är ju samtidigt uppesittarkväll och vi brukar spela bingolotto då - som en liten tradition och hopp om vinst.

Och sen kunde jag gott också somna för natten. Då hade jag preparerat mig med piller och hostmedicin och jag har inte vaknat av hostan i natt i alla fall.

Själv sitter jag på kontoret idag också. Fick lämnat tillbaka massa varor på ica igår. Inga problem mer än att man på varje kvitto bara kan ha 5 varor så det blev en massa kvitton. Fick med mig sonen som bärhjälp.

Jag lyssnar på en ny bok också - och är nästan 100 procent säker på att jag läst den men jag lyssnar vidare på den för det är länge sen jag gjorde det. Har inte skrivit upp den här på bloggen. Ibland skulle jag vilja att man kunde kolla sin lånelista på biblioteket för att se där men det får man inte registrera - har faktiskt frågat en gång. Många böcker finns det i samma serie så tanken är att jag nu ska lyssna på dom alla. Och kanske har jag också läst 2:an - ibland kan ju dåligt minne vara till ens fördel för jag har svårt att läsa om en bok.

Elly Griffiths - flickan under jorden är första boken.


I sumpmarken utanför King’s Lynn i Norfolk hittar polisen människoben. Man misstänker att det är kvarlevorna efter Lucy Downey, en flicka som kidnappades för tio år sedan, och kallar in arkeologen och benexperten Ruth Galloway. Det kommer att förändra hennes liv för alltid.

Den överviktiga Ruth Galloway närmar sig fyrtio och har försonats med tanken på att hon kommer att vara singel resten av livet. Hon bor ensam med katterna och radion som enda sällskap och föreläser på universitetet. När Ruth undersöker benen visar det sig, till kriminalkommissarie Harry Nelsons besvikelse, att benen är mer än tusen år gamla.

Ända sedan Lucy kidnappades har Nelson fått mystiska brev som innehåller referenser till rituella offer. När ännu en flicka försvinner och Nelson får ett nytt brev ber han Ruth om hjälp med att tolka breven. Samtidigt som Nelson och Ruth närmar sig varandra visar det sig att Ruth svävar i livsfara för att hon hjälper polisen. Jakten på kidnapparen blir en kamp mot klockan för både den försvunna flickan och Ruth själv.

Elly Griffiths debut som kriminalförfattare är en spännande berättelse med huvudpersoner som stannar hos läsaren långt efter sista sidans slut. Flickan under jorden är den första boken i serien om den färgstarka Ruth Galloway.


Nu ska jag faktiskt ta och göra lite nytta också. När jag kom gjorde jag både en kopp kaffe till mig - dagens första och en kopp te och nu är båda uppdruckna.

Må gott


















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar