December

December

fredag 19 december 2014

Till tonerna av Ernst

Så står då granen grön och grann i stugan. Med årets färger i koppartoner och guld. Kulorna är i plast och katten har idag på förmiddagen suttit och slagit på en gren men han ska ju få roa sig han också och så länge han inte ska hoppa upp i granen så går det ju bra. Och med Ernst på tv i bakgrunden så hade vi en trevlig stund jag och min lilla familj. Sen fikade vi julmust, lussekatt och choklad.

Hittade ju massa härliga bilder på katter i granen som jag bara måste ta med här i bloggen.



Och så fick jag påringning av blomsterbudet. En fin blomstergrupp och lite choklad kom dom med en hälsning från mina käraste hemma i Jämtland. Hade varit så mysigt att fått vara där och det hade vi nog också kunnat om vi lagt manken till det med den långledighet som i år är men man inser ju sina begränsningar också och det är skönt att bara vara hemma också.

Det är dom sista skälvande timmarna här på jobbet. Vi började med jullandgång som gemensam lunch vi 3 som är här på kontoret. Och jag har koll på det mesta och kan sen gå hem med gott samvete och sen inte vara tillbaka förrän den 8:e januari.

Ja så länge tänker jag vara ledig och det ska bli så skönt.

I natt har jag varit vaken mer än vad jag har sovit - en riktig katastrofnatt har det varit. Hostat och hostat, klivit upp, druckit varm mjölk, toa, lagt mig, lyssnat på dokumentärer på sr play, hostat, upp, tagit mer hostmedicin, ett sovpiller till men inget har hjälpt - så enerverande och timmen sen mellan 8-9 sov jag verkligen gott och som en stock så när klockan sen ringde 9 var jag mer död än levande kändes det som. Men det var bara att gilla läget och kliva upp efter att ha ringt in till sonen på mobilen och väcka honom innan jag orkade gå och öppna hans dörr och få upp honom.

Sen på med kläder och iväg. Han har ju sina timmar på något via af och jag behövde till apoteket och hämta ut mediciner som tagit slut. Har försökt halva veckan att gå dit men det har varit så mycket folk och inga parkeringar så arla morgonstund gick det bra. Och så fick jag köpt 3 nya nagellack från Mavala - ta 3 betala för 2. Har nu fått mina långa obitna naglar igen och det är lack som gäller för att jag inte ska gnaga på dom men inget stopp och väx har jag längre. Idag har jag bruntonade naglar och jag köpte en grå, en röd och en blå färg.

Ska också leta efter sånt man kan fylla i lack som är lite torra för det har jag ett antal av men som inte är använda mer än till hälften. Gillar depend och mavala som fattat att små flaskor är bra och bättre än de som man vanligtvis köper.



Idag blåser det så det knakar i knutarna här på jobbet. Och så kommer det ju då och då en skur också. Men i förmiddags när jag var ute med vovven efter att ha kört sonen så var det härligt solsken och varmt. 7 plusgrader. Såg att det på julafton skulle bli sol enligt dagens prognos.  Så den där vita julen får vi inte i år.

Sen idag ska jag och dottern åka till djuraffären och köpa julklappar. Vi ska också köpa gottigheter till pappans hund. En jättetrevlig söt tjej som också är blandras och det blir första gången min vovve och hon träffas men det kommer säkerligen gå hur bra som helst. Dom är i ungefär samma storlek.



Vi ska ju åka hem till dom på tisdag och äta och ha lite uppesittarkväll med bingolotto men vi kommer inte vara där för länge det orkar varken vi eller dom så i en reklampaus åker vi hem och fortsätter att hoppas på den där vinsten som vi gör varje år på uppesitterkvällen med bingolotterna i högsta hugg men vi bara någon enstaka gång vunnit en ny lott. Men det är lite kul och lite tradition.

Och i morgon ska jag och sonen iväg och knö med alla andra som ska ut och handla. Det är julklappar till dottern som står på agendan men sen har vi gjort klart och det är bara maten kvar att handla men det gör vi kanske på söndag eller allra helst måndag.

Ska ju försöka baka lite mer julgodis också. Marsipanen ligger i skåpet och väntar och knäck är gott men halft omöjligt att göra utan att svära en massa eder så här innan jul så det kanske man ska undvika :D Mer wienernougat vill vi ha också.

Ikväll är vi också bänkade framför tv'n jag och dottern. Sonen skulle tydligen iväg men här är det ikväll helig stund - Det är Semifinal i EM Handboll. Sverige - Norge så det kommer bli en spännande match. Sa till dottern att hon hade kunnat varit där också om hon fått fortsätta. En del i det svenska landslaget har hon spelat både mot och med.




Om jag nu orkar vara vaken. Med tanke på hur jag känner mig just nu och det katastrofala natten som var. ja ja - det är som det är men det kan ju alltid blir bättre och det har jag ju nu sen 19 dagar på mig att hoppas på.

Må Gott



2 kommentarer:

  1. Hahaha underbara kattkort
    Vi har plastkulor i vår gran som tur är men jag fasta ändå lite för hur det blir den 23.e när Memphis kommer hit
    Ifjol sat han P skvätte ut A llt vatten i julgransfoten... tills vi hade en mindre sjö på golvet...
    Funderar på om man kan köpa plastad frotté eller ngt o ha inunder granen ;-)

    Vad mysigt ni har det o vad skönt att vara ledig i så många dagar. Hoppas förkylningen ger med sig snabbt nu :-)
    Ha en finfin lördag!
    Kram ❤️

    SvaraRadera
  2. Aja baja med mjölk när man har hosta!! Det är extremt slembildande och du får mer hosta. Varm saft är det bästa. Så söt som möjligt. Det är ju socker i hostmedicinerna, som verksam substans. Att tugga på knäckebröd är också bra.
    Vad gott med lång ledighet. Lillungen kommer vara ledig hela lovet men äldsta dottern kommer förmodligen jobba en del, på serveringarna på Åbytravet. Hon började jobba där i förrgår och är just nu där och jobbar, låååånga pass på 10-11 timmar. Uppesittarkväll med Bingolotto är kul även om man inte spelar tycker jag. Ha en finfin lördag vännen! Skiner solen hos er med? Kramisar! ♥

    SvaraRadera