December

December

torsdag 27 november 2014

Snart efterlängtad helg.



Känner mig väldigt mycket som en sengångare just nu. Är så totalt i ofas med mig själv. Har funderingar på om man skulle sjukskrivas för att bara ligga i sängen och vila men känner ju mig själv att även om jag inte hade mina timmar på jobbet så skulle jag hålla på hemma och inte ligga där och vila istället - det är ju snart jul som sagt.

Så på något sätt får jag väl ända ha en tilltro till att det på jobbet ändå är en form av vila då jag egentligen bara sitter ner och bara använder huvudet. Kanske inte så bara. Har nyss tagit värktabletter för jag har ont i huvudet.

Igår när jag kom hem fixade sonen middag - tror han tyckte det var riktigt kul att stå för hela paketet - förutom att göra salladen - så den gjorde jag. Dottern hade dammsugat och torkat golven.

Sen gjorde jag inte så mycket utan satt och lyssnade på boken, kollade i datorn och kokade mig en kopp energite och tog lite honung i, vilket jag inte brukar ha i annat om jag är förkyld. Men jag tänkte boosta energin till yogan.

Där gick det käpprätt åt skogen. Var inte alls i form utan bara yr, varm, kall, kände mig febrig och låg mycket i barnets ställning, satt och bara andades med benen i kors och gjorde inga rörelser som kräver mycket energi.

Och jag längtade bara hem och där tog jag varm mjölk, en smörgås och gick och la mig och jag har sovit mer än 12 timmar i natt trots att jag vid 5 vaknade och låg vaken en dryga timme.

Funderingarna går ju mest hela tiden till mitt mående och varför och vad göra? Kan jag hushålla mer med energin?



Men hur kul är det att leva egentligen om man inte kan göra mer än sova och jobba, sova och jobba. Hur trist som helst. Jag har väl ändå kommit till rätt hög acceptans att livet nu är på detta sätt och att inget är som det en gång var och inget blev som jag önskat.

Blir avundsjuk när jag åker förbi gymmet som jag gör nästan varje dag, ser hur det därinne råder full aktivitet, svetten lackar och den där nöjdhetskänslan man fick efter att ha jobbat hårt med kroppen - ja den kan jag ju inte längre få. Visst yoga i all ära - jag tycker väldigt mycket om den träningsformen men det gjorde jag ju också innan jag blev sjuk och det är skönt både mentalt och kroppsligt men när passen inte går som jag vill längre så deppar jag.

Och den där högen med både tidningar och böcker som jag inte orkar ta fram för att läsa i. Eller stickningen som ligger och väntar på att bli klar. Vet inte när jag ska få ork. Böckerna är ju lånade så dom får jag lämna tillbaka olästa. Stickningen försvinner ju inte heller men nog hade jag velat ha den klar.

Det finns mycket som jag har i tanken att jag skulle vilja göra, har en kartong med gamla jeans som jag skulle ha gjort något av, den står bara och dammar.

Försiktigt optimistisk är jag inför julledigheten som inte innehåller några måsten. Ska inte åka runt bland släkt och vänner och stressa utan det blir lugna hemmadagar. Kanske är det något jag behöver.

Och idag är det torsdag. Dagens middag blir en överraskning - gav barnen fria händer att hitta något ur frysen. Behöver rensa där bland alla burkar som finns och aldrig blir öppnade.

Gårdagens dimma är borta - ett tag så blev det väldigt ljust ute men det var i 3 minuter. Men det regnar inte och det är positivt. Jag och dottern ska åka iväg efter jobbet - Lindex ska få besök. Vi fick rabattcheck där och jag behöver nya strumpbyxor - några vanliga och någon festlig som jag kan ha på julbordet nästa fredag.

Kanske ett nytt nagellack - har skippat tanken på julröda utan vill ha något mer diskret. Kanske något med lite glitter i. Naglarna är jämna och fina men inte så långa - jag filar ner dom. Behöver också ett stärkande lack för dom är sköra men jag kan också förvånas över hur lätt det ändå var att sluta gnaga på dom så jag använder inte stopp och väx medlet varje dag längre.



Varför då åka just idag för att handla. Sällskap av dottern är alltid trevligt och hon jobbar i helgen och varför vänta till sista veckan? I helgen har jag ju planer på att baka.

Har tagit fram den 7-armade ljusstaken på jobbet idag. Ny lyser den fint i fönstret. Vi har en varsinn jag och kollegan.

Sitter och planerar hur många skumtomtar vi behöver till 2 aktiviteter. Minst 400-500 stycken ska vi ha. Hur många burkar kan det bli. Pepparkakor och julmust ska också köpas in plus kaffe.

Vill inte att det ska bli för lite men inte heller att vi sen ska stå med för mycket så att någon - läs jag - måste äta en massa. Jag äter dom men förstår inte riktigt hypen som många har inför dessa skumsaker - så goa är dom inte.

Ikväll är det deckare på 4:an igen. Sandhamnsmorden - tänk att det för en gångs skulle kan vara något sevärt på just en torsdag! Men frågan är om jag orkar vara vaken då det börjar 21:00. Det är den deckaren i bokform som dottern börjat läsa och kvällens avsnitt bygger på 3:e boken och den har hon inte läst än men står hemma och väntar eftersom vi hittat den på loppis.

Och imorgon är det då sista arbetsdagen för den här veckan. Dottern har en ledig fredag men jobbar resten av helgen. Det var prat om att dom skulle på bio - gänget men vet inte hur det blir. Sonen ska dock jobba från em och hela natten på mässan. Ingen hundpromenad är det i helgen men någon tur ut får det allt bli och kanske t o m till svampskogen för att se hur det står till med de gula och trattisar. Någon sa att t o m Karl-Johan har kommit igen. Helt konstigt är det. Vi får se vad orken säger och vädret - annars får det bli en lugn promenad någon annanstans.

Jag ska i alla fall njuta av lediga dagar och göra sånt jag tycker om att göra. Vovven, promender, ljudbok och köket :D



Må Gott






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar