December

December

onsdag 26 november 2014

Men vart tog den vägen?



Har inte fått i mig något kaffe ännu och klockan är över 12! Men det är på G väntar bara på att det ska rinna färdigt i bryggaren så kan jag fylla min stora mugg och inbilla mig själv hur välgörande det är med detta kaffe. Har en inbillad tro på att jag blir pigg men egentligen blir jag det inte. Kan dricka kaffe innan jag går och lägger mig på kvällen utan att påverkas. Har egentligen alltid varit sån men som sagt - man kan ju tro och ibland sker det ju mirakel sägs det lite överallt i olika lokaler med kors på över hela världen.

Nyttan med denna dryck kan man läsa om i en av kvällstidningarna på nätet och det gjorde jag häromdagen. Kände väl inte att det riktigt stämde in på mig inte.

Paus......................................

Nu har jag hämtat min mugg med kaffe och sörplat i mig lite. Blev lite starkt. Och i sen skål har jag plommontomater och i en annan keso. Nyttigt värre.



Och utanför fönstret är det tjockt grått dis. Har varit sen igår kväll. Såg på jobbet hur det liksom rullade in och ett tag tänkte jag att kanske solen skulle komma fram men det känns som om det är tjockare igen. Trist!

Överraskningen från frysen visade sig vara tomat och linssoppa så det blev en bra middag. Idag blir det indiskt. Har varit och köpt matlagningsyoghurt till Rajta idag efter att jag varit på vc och tagit min injektion.

Gick och la mig innan 8 igår. Då hade jag också hunnit med att städa badrummet - kände att det var dags och kattens låda behövde ny sand så det gick från tanke till handling. Sen var jag helt slut och somnade gott för att vakna till vid midnatt och låg vaken en timme och sen vaknade jag till vid 5 men då somnade jag om snabbt för att sen vakna vid 9 igen och tror ni jag ville kliva upp - nope!



Helst hade jag velat ligga kvar i flera timmar, somna om och gotta mig men det går ju inte för sig. Så upp, in i duschen, äta frukost och klä mig för att komma iväg till den bokade tiden på vc.

Nu är det gjort och idag stack hon lite fel eller träffade på en nerv för det sved till så förbaskat. Och så skulle man ju vilja känna att det var en mirakelkur och att man svävade ut därifrån full av energi och välmående.

Men nej - inte ett dugg. Fick frågan om D-vitamin och det äter jag 2 om dagen ihop med Kalcium. Ett måste efter min GBP op. Skulle kanske ta ännu mer i hopp och tro att jag kunde bli mer energifylld.

Men som sagt det är nog skov-period och värken är där och jag har små känningar i ena vaden också - precis så där som det kan kännas innan den krampar men än - ta i trä - har den inte krampat. Det är ju så smärtsamt. Hade väldigt ofta kramp i vaderna när jag var gravid.

Förutom Kalcipos D så äter jag också vitaminer - kvinna. Järn, Folacin, Så vitaminerna får jag i mig som jag ska. Dom proverna togs också nu senaste för att se att jag inte där ligger fel men det var ju som sagt så himla bra så!

Fick förfrågan på sms igår om jag ville ut och plocka svamp?? i helgen. Nu tror jag inte att det går att hitta så mycket i och för sig men visst alltid trevligt att gå ut i skogen men jag fick tacka nej. Känner inte att energin finns och jag vill inte boka upp mig på en tid. Har lite annat pyssel som ska göras. Ska baka hade jag tänkt. Saffransbullar och min speciella julgodiskaka. Vi ska helgen efter åka till min brorson och hälsa på och då tänkte jag ta med mig lite av detta.

Fick köpt jäst idag och kesella så nu har jag alla ingredienser hemma. Bara att sätta igång. Just ja - kanske skulle ha köpt pappersformar också! Tur det är nära till affären.

Och jag känner ju också att det måste hushållas med energin. Den 5:e alltså på fredagen den helgen vi ska hälsa på brorsonen är det julbord! På förmiddagen sen den 6:e är det hundpromenad. Jag vill och känner att det vore bra för både mig och vovve men också något som tar extra på krafterna speciellt om jag nu ska roa mig på fredagen.



Och snart är det ett nytt år och jag har redan planer för en kväll i januari. Då ska jag ut och äta ihop med min vännina som gör sitt årliga besök med jobbet i Gbg och som alltid viker en stund till mig och mitt sällskap - det är trevligt och inget jag vill missa.

Idag är det ju också onsdag och det blir lite yoga. Ska bli skönt men känns också motigt. Sängen lockar mer men kroppen mår gott av yogan och idag är jag stel och har ont i ländryggen så jag behöver den där timmen.

Men jag har ju 2 härliga ungdomar hemma som ska fixa med städningen. Dammsuga och sånt och plocka upp kartonger från källaren med adventssakerna så det får bli lite julstämning hemma hos mig också.

Må gott

1 kommentar:

  1. Kaffe=livets dryck, ett måste!
    Jag har fått b-12 injektioner i ett helt år utan att bli piggare...till slut så sa jag nej tack till dem.

    De skoven...långa och dryga så här års...lite lättare är det att "leva" på sommarhalvåret (läs några ynka månader) Försöker just nu att tackla dem med humor...funkar ibland...om inte så har man kul när man skriver ;-)

    Sänder en kram till dig smärtsyster/carina

    SvaraRadera