December

December

torsdag 20 november 2014

Paket!

Torsdag!



Denna dag började 05:30 då jag vaknade av hunden och katten. Den senare skulle ha mat och den förste jagar. Väntade tills katten knaprat färdigt sina knölar och släppte sen ut honom.

Trött som skam men somna om kändes näst intill omöjligt. Så jag låg där lyssnade på boken och det går att sätta på 30 minuters intervaller och jag satte om den efter 30 minuter och somnade sen om innan nästa 30 gått.

Då hade jag liksom givit upp att försöka somna och tänkte att jag ligger bara och lyssnar. Hade snurrat runt tillräckligt både varm och orolig i kroppen. Och somnade jag :D

Sen vaknade jag vid 10 med huvudvärk. Låg kvar en stund och tittade på Malou. Denna veckas tema känns väldigt mycket igen. Har inte sett allt men det handlar om vad som händer när något tar slut. Ett förhållande (oftast) eller annat och hur det får speciellt oss kvinnor att må så otroligt dåligt. Det finns ju broken heart syndrom - en riktig diagnos som liknar hjärtinfarkt och som kan senare verkligen ge hjärtinfarkt. Eller så blir man mentalt sjuk. Man blir deprimerad etc.

Läste en gång någonstans att om man inte får hjärtinfarkt så kan man få fibromyalgi om man utsatts för negativ stress under en längre period.



Vet inte om det är någon tröst. För jag fick ju som bekant fibro men kanske hade hjärtinfarkt vare att föredra för då fanns ju också en chans att bli helt och fullt frisk. Fibron har ju satt sig bergfast kvar i kroppen utan en minsta tanke på att släppa sitt tag.

Sen kan man få fibro av olika orsaker men för min del är det ju negativ stress som funnits i mitt liv sen jag föddes i stort sett.

Jag började mitt första år med att vara ofta på sjukhus pga magen. Denna mage som idag har IBS! Sen så har ju jag och den som fött mig helt olika uppfattningar om vad som varit bra eller inte. Min egna upplevelse av det hela förkastas och bortförklaras som fantasier som är irrelevanta. Och t o m den barnpsykolog som skulle utreda om jag var fullt frisk eller tokig som min farbror på min mors uppdrag förkastade dessa fantasier som något som fanns hos min mor istället men det förkastar ju hon också som påhitt.

Sen så kom ju då allt annat men först i vuxen ålder. Många år av förträngda minnen kom till ytan och släpptes lös efter den där jobbiga skilsmässan.

Men det som inte dödar det härdar sägs det och ja jösses va stark jag har blivit och uppskattningen av själva livet och vad som är viktigt eller inte har ju satts på sin spets.

Idag satt en kvinna som mitt i planerna inför deras bröllop efter 10 år ihop blev lämnad nästan vid altaret. Det kom ju som en chock. Och han hade träffat en ny! Och det hon gjorde var att hyra ett torp och där försöka läka.

Som jag önskat såna saker också. Men här har ekonomi och barn satt stopp - vilket kanske också varit bra.

Ibland tycker jag Malous program är jobbiga men ibland är dom riktigt bra.



När jag vaknade idag vaknade jag med huvudvärk. Den sitter fortfarande kvar och molar. Efter att då legat kvar där i sängen en stund klädde jag på mig för att gå ut. Och så gick vi en härlig runda jag och vovven. Inget regn men lite kyligt men det var en skön kyla att få mot ansiktet. Friskt och lenande på samma gång.

Innan jag gick bad jag sonen sätta på kaffe och idag blev det ett riktigt gott kaffe och sen grov smörgås med gurka och salami. Och så satt jag framför tv och tittade på hem till byn innan jag gick och duschade.

I brevlådan idag hade jag fått min beställning som jag la och betalade direkt igår hos apotea.


Bild på Ekulf Night Guard bettskena


Vilken service och så snabbt. Ingen frakt eller andra konstiga avgifter. Den är ju från början billigare än i apoteket här hemma och så hade jag en rabattkod på 10% så det blev 197 kronor. Får hoppas den kan göra nytta nu också.

Slippa värken i käklederna, slippa huvudvärken som jag börjar få och den spända nacken.

Kanske blir jag också piggare även om jag tycker jag sover gott när jag väl sover så kanske jag inte gör det riktigt ändå. Kedjetecket har ju gjort sömnen bra mycket bättre eftersom jag inte längre snurrar runt i sängen.

Tänkte också på mina injektioner. Kan inte riktigt känna att jag efter den blir piggare heller. Det jag kände när jag började var väl mer att hjärndimman försvann men den där kroppsliga - jo den blev väl bättre men jag tycker att jag borde få en kick efter sprutan men det har jag inte fått den sista tiden så jag tror inte jag blir bättre av att ta fler i veckan som är ett förslag.

Igår handlade jag köttfärs och annat svensk kött och lite annat och det blev 4 kassar. Jag hade precis handlat klart när dottern kom och kunde hjälpa mig bära. Sen in till djurbutiken och köpte strupar, grisöron och lunga.

Och sen blev det köttfärslimpa till middag. Med kokt potatis och alla tillbehör. Riktigt gott. Och det blir rester av det idag. Och jag får äta själv. Sonen ska iväg och jobba på mässan några timmar och dottern jobbar kväll. Och henne får jag hämta hem 21:30 då hon slutar - en sen kväll. Sonen är nog hemma före.

Och igår när jag kom hem hade vi fått nya brevlådor utanför huset. Borta var dom gröna gamla traditionella och där fanns nya fina grå med lås och nycklar. 2 stycken nycklar som nu sitter på min nyckelknippa och även på extra nyckeln som jag brukar använda när jag är ute och går med vovven och inte behöver bilnycklar etc. Det är både bra och dåligt. Dåligt för jag hade gärna tagit fler nycklar så att barnen fått varsina också. Och jag hoppas denna är tät så att posten inte blir blöt vilket den blev i den gamla lådan när det regnade och blåste som det bara kan göra här nere.




Igår när jag handlade så köpte jag massa kryddor och har nu en burk med en kryddblandning jag gjort själv. Gyroskrydda.

Jag köpte fläskytterfilé på ica och nu ligger den i tunna skivor i en marinad av kryddblandningen och olivolja och citronsaft. I morgon ska den stekas i ugn under grillen och så blir det pitabröd till servering. Gyros är greklands svar på kebab.

Och igår kväll kom vi iväg på yoga jag och dottern men jag var jättetrött - ovanligt eller hur men dottern var också väldigt trött. Hon hade jobbat och sen haft flera timmars apt möte. Men det var skönt att ändå vara där och göra yogan och det gick bra även om jag inte kunde fokusera på där och då utan tankarna vandrade iväg.

Nu är det 2 onsdagar kvar och 3 söndagar innan juluppehållet.

Och så ska jag lyssna på en ny bok av Mats Ahlstedt - men det blir den sista på ett tag för de 2 sista finns som ljudbok på biblioteket så dom kan jag lyssna på sen.

Dömd för livet!

Dömd för livet

Sommaren 1986 hittas Marianne, sjutton år, död i en skogsdunge på Marstrand. Hennes pojkvän Tony grips. Två vittnen berättar att de sett Tony och Marianne tillsammans på väg till Skallens fyr, men att bara Tony kommit tillbaka, blodig och förvirrad. Polis och åklagare är angelägna om att snabbt hitta en gärningsman. Tony döms till livstids fängelse för mord.
Tjugotre år senare blir han villkorligt frigiven och återvänder till sitt föräldrahem på Koön vid Marstrand för att börja ett nytt liv.
Det ena vittnet försvinner och hittas några dagar senare död i vattnet i närheten av Tonys hus med ett smycke runt halsen. Samma smycke som Marianne fått i gåva av Tony.
Polisen misstänker att Tony kan ha med mordet att göra och när ytterligare ett vittne knivhöggs till döds är man övertygad.
Men när han nu ska gripas för andra gången har han försvunnit och dessutom tagit med sig en ung kvinna – som visar sig vara Mariannes dotter.
Kommer hon också att bli ett offer innan polisen lyckas gripa den desperate mördaren?
En intensiv jakt startar. Men är man verkligen rätt gärningsman på spåren?
Dömd för livet är en roman om kärlek och brott och en rättvisa som alltför ofta är blind för sanningen.



Va hade jag gjort utan böcker? Och vad hade jag gjort utan ljudböckerna nu när läsning inte fungerar som jag vill. Jag orkar ju lyssna men inte läsa - hjärnans mysterium.

Så jag är väldigt tacksam för denna berikning av mitt liv.

Må Gott



3 kommentarer:

  1. Då förstår precis varför jag fått fibromyalgi så mycket skit jag har i ryggsäcken.
    Hoppas det hjälper med bettskenan.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Visst är apotea bra & alltid lite billigare än vanliga Apoteket. Bid 1 tillfälle hade en grej gått sönder för mig i transport då skickades en ny direkt utan att man behövde få den trasiga varan i retur. Kanon!

    Låter som du har det ganska bra just nu trots allt :-)
    Jag tror oxå att långvarig stress eller kanske långdragen sjukdom el skada kan ge den inre stress som sen utvecklas till fibro om man har den benägenheten.., tänker tex på dottern.. MSN får gå så djäkla länge med alla sjukdomar man har innan man kan få hjälp av läkare så att man om man har otur blir kronisk sjuk..
    Skönt att ni kom iväg till yogan :-)
    Ha en god natt o lycka till med tandskenan :-)
    Kram ❤️

    SvaraRadera
  3. Så mycket skit som man har varit med om enda sedan barndomen så har kroppen varit i stressläge konstant hela tiden. Då är det ju inte så konstigt att kroppen kraschar till slut. Böcker ja...vad skulle man göra utan dom??! Kram <3

    SvaraRadera