December

December

onsdag 19 november 2014

Blodfattig



Nyss kommen till jobbet. Många timmar utan frukost sen jag vaknade vid 9 men jag har inte varit hungrig och nu har jag tagit lite kaffe och fy mig - lite av kakan jag bakade. Den är mäktig så ett par små bitar och man blir mätt.

Kollegan sa att den var ju ändå full med protein men också mycket fett och socker.

Handlade till min mat här på jobbet. Keso, nötter och tomater.

Blev tömd på flera rör med blod så nu är det bara att vänta. Förmodligen - jag tar ut eländet i förväg - så visar det säkert ingenting. Blodtrycket var perfekt så det kan jag inte skylla yrsel på.

Vågen visade för mycket. Flera kilon fler än sist - ogillar jag. Och jag märker det på midjan. Tycker jag försöker äta bra och det gör jag men det är det där mellan målen och sockret som jag får i mig via choklad som jag har med mig i bilen oftast då sockret faller och jag kan känna hunger och då är det bättre än druvsocker som jag får ta när jag faller i sockret utan att vara hungrig.

Men jag får tänka om, tänka nytt och ändra för fasen heller - vill inte gå upp i vikt när jag jobbat så för att gå ner med op och allt.

En annan bov är ju att jag inte orkat promenerat varje dag. Det räcker ju inte med långsamma promenader utan jag behöver bli lite svettig också. Gå lite raskare.

Så den här energilösheten gör mycket elände för mig.

Och den där lilla uppåtkicken i helgen ja den försvann. Igår la jag mig tidigt, orkade inte göra något. Inte titta på tv, läsa eller handarbeta.

Åkte förbi och handlade lite innan jag åkte hem. Dottern och sonen hade bestämt sig för en kycklinggryta med curry och ädelost - kombination som är över förväntningar gott. Pasta och sallad till. Och vi hade ingen ädelost så det fick jag köpa.

Men magen är inte så förtjust i detta så det blev långsittning på toa innan jag kom därifrån. Ja magen är fortfarande inte ok och det är ju en annan sak i tröttheten. Är magen förstoppad och förgiftad så blir man ju också trött.

Så det är en dålig cirkel jag är i.



Om jag igår var uppklädd på jobbet i min nya grönblommig klänning från Indiska - kollegans födelsedag till ära så är jag nerklädd idag. Mjukisbyxor och topp och gympaskor. Orkade inte mer och jag är själv idag.

Ibland har man ju mer energi och lust till att se något sådär ok ut även för mig själv. Idag hade jag inte den lusten utan ville bara dra på mig enklast möjliga efter duschen.

Och i natt - ja inte har jag sovit som jag önskat heller. Vaknade vid halv 3 och sen var jag vaken ett par timmar. Gör ju väldigt gott för energin och humöret!

Men det finns alltid sämre dagar!



Så jag får tänka positivt!

Ska åka och hämta dottern när hon slutar jobbet idag klockan 3. Samtidigt ska jag handla lite i ortens butik. Såg i deras reklamblad att man hade bra pris på svensk blandfärs och sånt går ju alltid åt. Har planer på att göra köttfärslimpa någon dag - det var så länge sen. Med kokt potatis, brunsås och alla tillbehör. Mums.

Sen ska jag besöka djuraffären och köpa lite gottigheter till vovven. Han ska firas i helgen för på söndag är det exakt 1 år sen vi hämtade honom på flygplatsen - så fort det har gått.

Och på lördag ska det bli promenad med hundgänget och vi skulle gå en långrunda på nästan 1 mil. Det behöver jag med tanke på vågen :D

Och även om jag är trött och eländig så går det ju ändå lätt att gå dom här promenaderna för tiden går fort, man går och pratar och vips så har man gått en runda och enligt gårdagens smhi så skulle det bli sol på lördag. Hoppas verkligen att vi har den turen.




Insåg också att jag behöver en ny almanacka. Bokade på tider för spruta under julen. Det var spärrat sist och spärrat nu också men sköterskan gick och hämtade chefen och så löste vi det så nu är det klart i alla fall. Men som sagt veckorna rusar iväg och snart är julen över innan vi hunnit med den eller i alla fall jag.

Och nu börjar julreklamen på tv och det känns som om det är 4 månader för tidigt men det är ju snart advent. Och på fb läser man ju om alla som bakar, pysslar och har sig till julen och jag är så glad att jag inte känner den pressen längre.

Det är julklappar till barnen bara. Vi pyntar inte alls som när dom var små med landskap och annat. Och det är heller inget dom frågar efter. Kanske för att vi flyttat så många gånger och saker har inte alltid stått på samma sätt år efter år. Vi flyttade ju även när vi var gifta från lägenhet till hus och möbleringen blev en annan.

Men jag har faktiskt en fundering på att jag i år ska ugnsbaka min skinka. Har köpt färdigkokt i flera år för det har varit bekvämt och bra men saknar lukten som sprider sig när den börjar bli klar.

Mandelmassa står på inköpslistan till saffransbullar. Saffran hade jag i skåpet upptäckte jag när jag städade.

Så lite pynt och pyssel blir det ju även hos oss.

Sen har jag fått vara arga tanten igen.

Vi har skolungdom som lånar våra lokaler och dom är så förbaskat stökiga och vi har fått säga till dom hur många gånger som helst att dom får lugna ner sig. Vara lite tysta och inte gapa och skrika, springa och har sig. Dom lånar omklädningsrummen.

Vår städare låser dörren så dom inte kommer in för dom ska inte vara här när deras lärare inte är här men han är ofta sen och dom ska byta om till profilträning som dom har. Och idag fick som inte komma in när dom ville. Och när jag då säger att det är pga att ni inte sköter sig - ja men det är inte ja får man till svar!

Två tjejer bland alla killar är riktiga bitcher om man får säga så. Speciellt den ena. Och så kom dom in och så stampar den ena bara för att retas och när jag då säger till dom. Det var inte jag säger den ena! Näe det var din kompis! Så fattar dom inte nåt.


Och kollegan och en annan säger också till men det går in genom ena örat och ut genom nästa. Riktigt arg blir man när dom sätter på musik på högsta volym - det finns högtalare som går till mobiler i ett av omklädningsrummen och det dundrar i hela huset. Och fatta när man säger till.

Det var inte jag!

Ska prata med ledaren när jag ser honom idag tänkte jag. Men jag ser ju speciellt på vissa av ungarna för dom går nog i 5-6 skulle jag tro att dom är högljudda just för att reta gallfeber och tycker att man nog är världens töntigaste kärring.

Men det här är min arbetsplats. Dom har egentligen skollektioner och vi tycker att det är himla dåligt av skolan att bara släppa iväg dom. Och ibland har dom våra lokaler som fritids. Har flera gånger nästan larmat in folk när dom är här på em och jag ska gå hem.



Men det är ju också så att mitt tålamod är långt ifrån det bästa när man inte heller är på topp själv.

Men men - det går la över!

Må gott




1 kommentar:

  1. Tänk att det är ett helt år sedan ni hämtade hem Honom ❤️

    Vissa ungdomar är helt respektlösa... Tycker nog du ska prata med ledaren :-)

    Kram

    SvaraRadera