December

December

tisdag 18 november 2014

Kalasar

HV Baka i långpanna 0514 Ellinor Varady
inte min bild - men samma recept.



Den för första gången bakade kakan - vaniljrutor - blev en succé.

Överraskade kollegan med hembakta kakor på hans födelsedag - hela 30 år blir han - lillen :D

Och igår smakade barnen av den och jag fick tummen upp. Men det såg ju lite konstig ut när jag tittade på den i ugnen. Som en äggstanning och det är det ju fast med socker. Men det stelnade ju och det blev väldigt gott.

Så detta roade jag mig med igår kväll efter middagen.

Sen blev jag så trött att jag gick och la mig i sängen och bara vilade. Ungarna ville fika när kakan kallnat men jag orkade inte smaka. Hade smakat av degen så magen var mätt men en kopp kvällsrote gick ner och sen somnade jag gott och har sovit gott hela natten med bara 1 uppvaknande vid 3 när katten ville ut.



Filosofen i mig tänker - vad kom först istället för hönan - ägget, tänker jag fibron eller ME.

Är ME en förlängning bara av Fibron egentligen. Är det bara så att den förlamade tröttheten är det största besväret i fibron?

Eller har jag ME som också resulterar i värk?

Om jag i helgen mått gott eller bättre än på länge så är jag idag tillbaka på ruta 0.

Att ropa hej - var som jag trodde inte lämpligt och det är ju en enorm balansövning att försöka må så bra som möjligt. Och i det närmaste känns också stört omöjligt men det går ju att enligt erfarenhet att om inte nå ända upp till toppen så halvvägs i alla fall.

Sitter med huvudvärk! Och jag vaknade vid 9 i morse. Lågt ifrån utsövd kände jag men sonen skulle köras klockan 10. Och då hade jag sovit mina 12 timmar. Låg tills han var klar och så klädde jag på mig och körde honom. Sen gick jag vovven en runda och idag regnade det inte på oss. Och det var skönt ute.

Hemma sen blev det frukost och som så ofta när jag sitter där vid mitt köksbord så sköljer tröttheten över mig som en enorm flodvåg. Kokade kaffe och drack för jag höll på att kolla nätet men det piggade inte upp mig ett dugg så jag gick och la mig under täcket en timme innan det var dags för dusch och ge mig av till jobbet.

Ikväll är det stickcafé i garnaffären. Jag kommer inte åka dit, känner att det går inte. Hade det varit igår så hade det funkat. Hade det varit bakning på schemat ikväll hade det inte gått.

Så jag vilar idag!

Ska iväg och handla ädelost efter jobbet till dagens middag. Idag tog jag inte upp något utan gav barnen helt fria händer och det kommer bli en kycklingrätt som deras pappa har hittat på med curry och ädelost och just osten hade vi inte men vi behöver också bordsmargarin såg jag i morse.

Men sen så - blir det tidigt i säng. I morgon måste jag ställa klockan för att vara på vc tidigare än vanligt för att besöka labbet och lämna blod och ta blodtryck för att sen ta veckans injektion.

Yoga står också på schemat.

Sen har jag lite roligt också. Har fått se bilder på vovven från det han var liten. Har fått kontakt med en tjej i spanien som var en av dom som räddade honom. Hur kul som helst att se honom.

Här är han 9 månader :)

Och så söt och sig så lik och det bästa - han ser inte olycklig ut. Min nya kontakt i Spanien skulle kolla sitt album så kanske kan jag få fler kort när han är ännu mindre - valpbilder är alltid kul.

Må Gott

2 kommentarer:

  1. Även om jag inte fått diagnosen ME av en läkare så är jag säker på att jag har fått det också. Jag tror att fibron kom först och så tog jag inte så bra hand om mej själv som jag borde. Utan körde på för fullt trots alla varningslampor blinkade. Nästa gång jag ska till min läkare så ska jag ta upp det med henne. Nu gör ju en diagnos som säkerställs av läkare vare sig till eller från, för det finns ju inget botemedel. Att leva livet långsamt med många pauser är det som gäller. Tyvärr är det inte min stil alls. Din vovve är så söt! Ha det bra! Kram <3

    SvaraRadera
  2. Mums, se jättegott ut! Du kanske skall öka Mekobalamindosen till 2 inj/vecka? Kanske hjälper det, jag mår bra mycket bättre på 2 än på endast 1.
    Ha en fin onsdag vännen! Kramar kommer flygandes över skogen! :-) ♥

    SvaraRadera