December

December

måndag 24 november 2014

Novembers sista vecka

Så var det då en ny vecka och på söndag är det första advent. Julkänslan är långt borta även om vi fick en litet smak på den igår.



Vi gick på julmarknad jag och dottern. Massor av folk och en gammal byggnad så det är trångt men härlig miljö fast kanske inte så mycket av jul bland försäljarna som stod där. Det var mycket lokalproducerat. Men jag köpte mig en liten sak för dom kontanter jag hade i plånboken men dom tog kort nästan allihopa ifall vi hade velat köpa något annat.

Det var en liten platt tygväska som man kan ha runt halsen - liknande en sån som man får på tex forex och har pass och annat innanför kläderna men den här var i fint tyg och tillverkad i Nepal. Tänkte att den blir bra om man inte vill ha så mycket med sig men vill känna och inte har fickor men som inte tar plats under en tröja tex.

Vi var där förra året också och det såg nästan exakt likadant ut och jag tror det var samma utställare till största delen också. Vi köpte chokladlinser förra året men i år tittade jag bara och fick tips på fudge. Mörk choklad, kondenserad mjölk, vaniljsocker och smör var ingredienserna - inga mått men det kan man säkert googla sig fram till och gott var det. Och jag har ju allt sånt hemma redan så det kanske blir lite sånt godisbak till jul.

Vi köpte lussekatter innan vi åkte hem på ica och så fikade vi hemma och spotify fick bjuda på Michael Bublé och julmusik :D - en mysig stund innan vi satte igång med middagen.



Det blev kyckling som jag stekte och så hade vi chilibea - kall till och ugnsrostade sötpotatisklyftor. Gott och trevligt med något annat än den vanliga potatisen. Men var lite fel i tiden för jag trodde dom skulle ta längre tid på sig att rostas än vad det i verkligheten gjorde men nu vet vi till nästa gång.

Sonen kom hem precis när vi ätit klart. Han försvann tidigt på lördagen. Killgänget hade spelträff.

Vi gjorde också ananaspaj till efterrätt. Jag tog 3 burkar - dom lite mindre för det var 3-pack som jag köpte dom men hade nog kunnat haft någon till. Det smakade inte så mycket ananas. Eller så skulle man ha hackat färsk :)

Och så blev det ett yogapass igår kväll. Det gick bra men det var också lite segt i vissa rörelser.

Just nu är det solsken ute igen men morgonpromenaden jag tog med vovven - eller morgon och morgon - mer förmiddag var grå och lite regnstänkig men det var väldigt skönt ute och jag hade kunnat gå längre men eftersom det då började droppa därovanifrån ville vovven hem.

Och jag tog promenaden innan frukost så dottern var klar för att äta när jag kom hem och det var trevligt med sällskap.

Sällskap fick vi också utanför fönstret. 3 rådjur tillbringade sin förmiddag i och precis utanför min trädgård. Och dom var där i omgångar ända tills jag åkte på jobbet och förmodligen är dom där än. Dom hade gått lite längre bort i huslängorna när vovven fick gå ut och nosa för han såg dom genom fönstret. Nosade länge på det där konstiga djuret som är så söta och inte så stora heller.



Det är mycket aktivitet i min lilla trädgård. En massa olika fåglar och jag har googlat och det var nog 2 olika sorters hackspettar jag hade besök av och idag hade jag en rödhake också. Och dessa eländiga kajor men jag klippte sönder ett nät igår och hängde hållaren under detta så det ligger som ett litet tak och det fick kajorna att inte komma åt.

Såg en rolig skylt igår när jag och dottern också besökte en mysig inredningsbutik och hon köpte 2 olika doftljus som sprakar som en öppen eld när man tänder dom. Fast katten har inte varit ute på flera dagar så det är ingen vaktkatt jag har. Såg också en kommentar på fb hos en av mina bekanta som också har katter - flera stycken som sov i godan ro medan hon gick upp på toa mitt i natten och möttes av en mus i badrummet. Vet inte vem som skrek mest eller blev räddast. Katterna - ja dom sov vidare :D



Är själv på jobbet. Det är så lungt och skönt. Härligt med en sån period då det inte är så många måsten och sånt utan man kan känna sig lat. Väntat på kollegan och så gick jag in på mailen och såg att han skickat ett mail att han tog ledigt idag. Där ser man.

Men det är han värd också för när det är mycket att göra så jobbar han långt mer än sina timmar och har många timmar att ta av på sin tidbank.

Igår när jag kom hem från yogan och efter att vi fikat så ville jag ställa mig i duschen. Var frusen och hade värk i benen. Tyckte det var lite väl blött där inne men tänkte inte så mycket mer på det förrän jag stod där i duschen och insåg att sonen nog också gjort detsamma när vi var iväg. För det fanns inte mycket varmvatten kvar så det blev inte den där goa som jag ville ta. Han brukar ju annars duscha innan han går och lägger sig men inte denna dag inte.

Och jag frös fortfarande eftersom jag inte fått den där blöta värmen och la mig i sängen för då var det dags för Maria Lang deckaren. Täcke, filtar och plädar och iskalla händer och raggsockar på fötterna så låg jag där och kände mig ruggig.

Känner mig ofta sån när jag går och lägger mig, kan vara varm när jag lagt mig men så kommer kylan i mig och jag fryser så jag skulle behöva ha denna som jag såg en bild på nedan. Så skönt att ha även i soffan. :D



Men idag är jag varm i alla fall. Sitter med kortärmat och känner mig lite julig. Den gröna stickade klänningen och så röda strumpbyxor - som en julgran :D

Ikväll tänkte jag titta på Tina i fjällen. Har på trailern sett stället som vi besökte i somras när vi var på fjällridning så det är i mina hemtrakter hon huserar. Ja ett stenkast bort i alla fall och ni vet väl att stenkast i norrland kan vara allt från någon km till flera mil.

Skulle också vilja titta på den norska deckaren som börjar på 1:an klockan 9 men dottern slutar halv 10 så jag får se den på play eller repris.

Har också suttit och försökt ladda in en mp3 skiva i datorn men det vill sig inte. Varken i min eller i dotterns - det är något fel på skivan förmodligen. Så jag ska lämna in den på biblioteket och så får jag reservera den på nytt för den ska tydligen vara hur bra som helst och hans tidigare böcker är också bra. Denna är en fristående så den följer ingen serie. Jo Nesbö - Sonen.

Nu har jag fått dragit för gardinerna för solen lyser rakt in. Härligt samtidigt som man inte vill stänga den ute och egentligen skulle jag ju också vara ute och fånga dagen.

Men men - det får bli en annan gång.

Må Gott


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar