December

December

lördag 22 november 2014

En underbar dag




Har satt mig i soffan och har datorn i knät. Det hör inte till vanligheterna då jag låter sonen ha den när jag är hemma och inte på jobbet men ikväll är han inte hemma så jag har återtagit makten :D

Helt otroligt vilken dag det har varit. Det har varit solsken och det var nästan så att man inte trodde sina ögon när man slog upp de blå i morse och såg solen gå upp över trädtopparna. Det blev sant det som sas på smhi i början på veckan.

Vovven ligger nu bredvid mig i soffan och snarkar. Han ska ju vara med hela tiden och kommer inte riktigt till ro när jag inte själv sitter i soffan eller är i sängen.

Men nu har han slappnat av.



Själv har jag nyss kommit ut ur duschen och det var väl så att nästan blodet kokade för jag stod länge och i hett vatten. Var lite frusen men mest har jag förbaskat ont i benen och nedre delen av ryggen.

Men så har jag också gått en mil i dag. 2 timmar lång härlig runda ihop med 8 andra hundar med mattar och hussar. Det var först mot slutet jag kände mig mör under promenaden men i övrigt gick det väldigt bra och det är nog till största del solens förtjänst. Man mår ju så bra efter att ha varit utan den så länge.

Och det har varit frost i natt så det var lite halt på sina håll och 2 gånger höll jag på att halka men det gick bra båda gångerna och alla andra stod på benen också. Så inte nog med att solen var framme - det var ju vackert också med den frostnupna marken.

Och i trädgården i morse hade jag massa besök av småfåglar. Det var talgoxe, nötvecka, gråsparv, hackspett och så en som såg ut som hackspetten men var hälften så stor så om det var en ung sådan eller inte vet jag inte. Och så kom det en domherre och så hade jag blåmes också. Plus skator och senare även kajor och sonen tyckte det var som en Alfred Hitchkock film ett tag.

Jag var ute och fyllde på automaterna och så tappade jag en hel del och det blev ju till skatornas glädje och det är ok men kajorna gillar jag inte. Men kajorna är smartare än skatorna och kan äta från talgbollarna genom att sätta sig som småfåglarna. Skatorna försöker men dom får inte till det. Lite kul att titta på i alla fall och Katten har ju något att titta på.



På eftermiddagen åkte jag och dottern iväg till Rusta för dottern köper schampo där och sist var det slut men nu fick hon sina flaskor. Mycket folk så det stod en kille och visade vägen till parkeringar.

Sen åkte vi förbi ica och det spenderades rätt mycket pengar på onyttigheter. Eller saker till onyttigheter för här ska bakas och göras godis till julen och lika bra att handla hem så man kan göra det när andan faller på. Men jag glömde jäst.

Sen köpte vi bearnaisesås med chili för i morgon blir det sötpotatis som ska ugnsrostas och så ska vi ha denna sås till och kyckling. Tanken var att äta detta idag men när sonen åkte iväg så fick det bli morgondagens middag. Eftersom han också ville smaka sötpotatisenen.

Igår blev det gyros och det var gott. Grillade i ugnen och så grönsaker och pitabröd och vitlökssås. Tummen upp från oss alla.

Och idag har jag och dottern ätit köttfärslimpan men vi skar den i kuber och stekte upp och så blev det makaroner till. Gott det med.

Sitter och funderar på om jag kommer orka sitta uppe och titta på tv ikväll. Så mycket bättre är ju 2 timmar idag och Downton börjar en halvtimme innan det slutar så krock blir det. Men jag är också som sagt mör och sliten efter dagen. Och jag känner det på tungspetsen för jag får ju små blemmor där när jag överansträngt mig.

Och jag sov inte så bra i natt heller. Somnade vid 10 igår och vaknade vid vargtimmen och låg vaken en stund. Min bror som jag pratade med i telefon idag hade läst något om solstormar som det tydligen är mycket av just nu och det påverkar oss människor mer än vad man tidigare trott så det kanske kan vara en förklaring till att så många denna månad känt oss tröttare och haft mer värk. Man kanske blir mer känslig för sånt då.



Och igår blev det ju besök hos frissan. Jag klippte rakt av igen och tog nästan 1 dm på längden.  Dottern började eftersom hon också satte färg i sitt och så blev jag klippt och sen dotterns tur igen. Vi hade varit kloka att åka iväg tidigare för att köpa sötpotatis och lite grönsaker innan klippningen för vi hade tid 4 och gick därifrån 6. Men det är trevligt att sitta där och tjöta med frissan som vi känner. Hon är idag kortklippt och har varit i hur många år som helst men när vi lärde känna varandra hade hon också långt tjockt hår men det hade hon glömt :)

Så det har varit mycket smått på G. I morgon så blir det julmarknad och så ska vovven firas på sin 1-års dag i Sverige. Efterrätt ska bakas och det är yoga. Vi ska göra ananaspaj - en sån med krossad ananas som är så god men jag tror inte jag gjort den själv.

Dottern är ledig men håller sig hemma i helgen så jag behöver inte vara taxi om nu inte sonen ringer i natt men inget är avtalat.

Sen finns det måsten men dom vänder jag ryggen till. Skulle behöva städa badrummet och vardagsrummet behöver dammsugas. Vovven fäller rätt ordentligt sin släta päls till trots.

En helg har ju inte så många timmar man skulle vilja och ibland vill man ju bara roa sig.

Må Gott


1 kommentar:

  1. Ja, verkligen otroligt med sol! Man blir ju som en kossa som släpps ut på grönbete :-D Ananaspaj är jättegott. Är det redan 1 år sen ni fick hem vovven? Jösses vad tiden går... Hoppas du har en fin måndag! Kram! ♥

    SvaraRadera