December

December

tisdag 25 november 2014

Snigelpost



Vi har ju fått nya brevlådor. Inte lika lätt att bara lyfta på locket för att se om det kommit något utan det krävs nyckel och då blir det genast bökigare.

Idag var det förutom Allas och räkning två andra brev.

Det var brev från min läkare. 2 för att hon glömde skriva om ett prov i första brevet.

Alla prover var helt normala. Inget visade några som helst avvikelser och jag är inte i klimakteriet.

Så långt är ju allt jättebra men nog hade jag hoppats på lite järnbrist så att jag genom att tillföra mer av detta kunnat bli piggare. Nu är jag ju tillbaka på ruta 1.

Lika trött och energilös men utan några egentliga synbara orsaker.

Kan vara solstormarna kanske?
Kan vara den stora bristen på soltimmar?
Kan vara skov som varat länge!

Idag skiner solen i alla fall. Har tagit vara på den en stund i alla fall. Sonen körde jag till sitt af grej och sen gick vi en runda jag och vovven. Njöt av solen, gick försiktigt för det är ju halt då istället när det är temperatur runt nollan men det var skönt ute.

Och gott med frukost sen när man kommer in och så blev det sängen och höll nästan på att somna men la band på mig själv och klev upp för att ställa mig i duschen och göra mig klar för att ev gå till jobbet idag.

Tänkte att sonen ville ha bilen hemma för att kunna byta däcken på em men det gjorde han direkt när han kom hem så det blev bil till jobbet ändå. Känns skönt. Och nu är jag laglig också även om dubbarna som en gång suttit där slitits bort. Men gummit är ju bra i alla fall.

Har såna där förkylningsblemmor på tungspetsen som jag kan få ibland när jag är för trött. Har också influensavärk i kroppen. Men jag tror inte jag håller på att bli sjuk utan det är bara Fibro/ME som jäklas.

Igår när jag kom hem från jobbet - gick en 30 minuter tidigare, så hade sonen bestämt middag. Panerad fisk, kokt potatis och citron/dillsås. Jättegott. Och sen la jag mig under täcket och frös och somnade till en stund.

Tittade sen på Tina i Fjällen och fick lite hemlängtan. Det är ju däromkring jag hållit till i min ungdom. Och där hon var och lagade till middagen - det var där hästarna var när jag var på fjällridningen i somras. Gav mig härliga minnen på en härlig dag.



Dottern skulle sen hämtas hem och jag tog vovven med mig ut på en kvällsrunda först innan vi satte oss i bilen. Sen var det skönt att komma hem och lägga sig och sova. Fram till 5!!

Som tur kunde jag idag somna om relativt fort men när klockan sen ringde vid 9 ville jag bara dra täcket över huvudet och sova vidare.

Om vi kan få sol nu i dagarna många kanske man kan få känna sig piggare och jag ser så fram emot den långa julledigheten. Bra att ha något att se fram emot.

Och nu lyssnar jag på en ny bok igen. Började idag och fick ta den via storytel för jag hade lånat den men den gick inte att ladda in i datorn - provade på 2 olika.

Jo Nesbö - Sonen



Sonny Lofthus är professionell syndabock. Han ­erkänner andras brott och sonar deras fängelsestraff mot dagliga heroindoser.
Hans liv rasade samman under tonåren när hans far – en av de bästa brottsutredarna någonsin – sköt sig själv till döds. Fadern efterlämnade ett brev där han erkände att han var i händerna på den värsta sortens människor.
Efter att ha suttit på Norges mest flyktsäkra fängelse i tolv år får Sonny höra något som förändrar allt. Han rymmer. Och han har mycket att hämnas.
Sonen skildrar Jo Nesbø än en gång ett Oslo i de ­mörkaste toner, där de mäktiga inom politik, näringsliv, polis och domstolar sätter sig över lagen.
Jo Nesbø är en av världens mest lästa kriminalförfattare. Han har sålt 25 miljoner böcker över hela världen och har toppat New York Times bästsäljarlista. Han har bland annat skrivit den internationella succéserien om Harry Hole och barnböckerna om Doktor Proktor. Sonen är Jo Nesbøs tolfte thriller.
Idag blir det en överraskningsmiddag!

Tog fram en burk ur frysen och jag har ingen aning om vad det är i den. Kanske går det inte alls äta och då har vi backup - wienerkorv att ta fram ur frysen. Spännande värre :)

Må Gott



2 kommentarer:

  1. Underbart med lite sol ☀
    Jag är oxå fruktansvärt sliten nu... Men jag har ju mycket som dränerar mig på energi just nu...
    Inatt sover maken hos sin mamma. De avlastar varandra och henne lite nu såhär i "slutet"...

    Vad bra att du fått på vinterdäcken :-)

    Alltid gott med fisk! I love it!
    Käkar du D-vitamin nu den mörka tiden på året?
    Jag gör det men vågar inte säga att det hjälper ;-)

    Hoppas maten gick att äta!
    Ha en fin kväll!
    Kram 💜

    SvaraRadera
  2. Håller med; om man ändå kunde få några dagar på raken med sol. Det var sol här i morse när solen gick upp men nu är det molnigt igen...
    Årslånga skov kan man ju ha både i fibro och ME, själv tror jag att jag är i ett skov och har varit ett bra tag nu. Är tröttare än tröttast nu. Och det verkar som vi är många som är det.
    Hoppas din onsdag blir bra! Kramisar! ♥

    SvaraRadera